MTSO Mersin’in kendisidir | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
MTSO Mersin’in kendisidir

 

MTSO Mersin’in kendisidir

Nisan 2018’de göreve geldiðimiz tarihten bu yana son dört yýlda Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý (MTSO) olarak hiç olmadýðý kadar Mersin sokaklarýna indik, doðrudur. Bir yandan kentin makro sorunlarý ve ekonomik projeleri üzerinde çalýþýrken; öte yandan, pandemiden bu yana zor zamanlar geçiren ve moral bekleyen kesimleri de ihmal etmedik. Kentin her tabakasýna inen, kentin ekonomi baþta olmak üzere her konusuna, her yarasýna, her talebine ve her beklentisine dokunan bir MTSO var artýk. Bu sadece MTSO Yönetim Kurulu Baþkaný olarak benim kiþisel tercihim deðil, tüm ekibimle birlikte Mersinlilik sorumluluðuyla yaptýðýmýz bir þeydi. Çünkü MTSO olarak, baþta üyelerimize hizmet versek de, kendimizi kurum olarak tüm Mersin’den sorumlu hissediyoruz. 

MTSO’nun her hizmetinde üyelerimizin desteði vardýr
Bu güzel kente Odamýz tarafýndan yapýlan her hizmette, çakýlan her çivide üyelerimizin payý var, bunu herkes bilsin istiyoruz. Yaptýrdýðýmýz her okulda, açtýðýmýz her atölyede, eðitim desteklerinde, kültür ve spora desteklerimizde, açtýðýmýz laboratuvarlardan ar-ge tesislerine ve teknoparklara kadar, öncü olduðumuz sanayi siteleri ve OSB’lere kadar, limandan Serbest Bölgeye kadar, kentin ekonomik, sosyal, kültürel hangi deðeri varsa MTSO’nun payý vardýr, üyelerimizin emeði vardýr. Tüm Mersinlilerin bunu bilmesini ve tüm üyelerimizin de ödedikleri aidatlarýyla parçasý olduklarý bu hizmetlerden gurur duymasýný istedik. MTSO kendisini Mersinlilerden farklý ve üstün gören, kendisini bazen olumsuz anlamda kullanýlan tabiriyle “ elit, seçkinci, kaymak tabakasý” gibi gören bir kurum, bir camia deðildir. Bu algýlarý kýrmak için sokak aralarýna kadar gittik. Sayýlarý az da olsa birilerinin “ne iþiniz var oralarda” dedikleri o sokak aralarýnda Mersin’i Mersin yapan küçük esnaflar var, komþularýmýz var, güzel Mersinliler var. Bizler o sokaklarýn insanlarýyýz. Bu kentin giriþimcileri o sokaklardan çýktý. Kentin yöneticileri, belediye baþkanlarý, vekilleri o sokaklardan çýktý. Onun için; sokaklarý unutan Mersin’i unutur. Sokaðý, pazarý, çarþýyý unutan Mersin’i bütünsel anlayamaz. Mersin sokaklarý demokrasidir, hoþ görüdür. Mersin sokaklarý, çarþýsý, pazarý renkliliktir, çeþitliliktir. Mersinli farklýlýktan korkmaz. Onun için Mersin “özgür” bir kenttir. Ýnsanlarýn kendisini özgür hissettiði bir kenttir. 

Mersin’in çok kimlikliliði en büyük gücümüzdür
Ekonomik ve sosyal anlamda bazen Mersin’in kimliðini sorgulayanlar oluyor. Kimileri “Mersin kimliði olmayan bir þehir” diyor. Mersin’i baþka kentlerle kýyaslayanlar hata yaparlar. Tam tersine Mersin her anlamda kimliði net ve saðlam bir kenttir. Mersin, ekonomik anlamda da, sosyal anlamda da “çok kimlikli” bir kenttir. Bunu içine sindirmiþ bir kenttir. Basit yara kaþýmalarýyla bu deðerden vazgeçecek bir kent deðildir. Mersin nüfus anlamýnda bir Türkiye’dir, dünya kentidir. MTSO Yönetim Kurulu Baþkaný olarak gösterdiðim bu samimiyet, yapmacýk olmayan, gönülden gelen, gurur duyduðumuz Mersinlilik ruhuyla gösterdiðim bu içten tavýr MTSO’nun yönetiþiminde de kendini gösterdi, Odamýza da olumlu yansýdý. Bu dört yýlda Odamýza yapay ayrýmcýlýklarý sokmadýk. Her ne isim altýnda olursa olsun, her ne taným ve aidiyet adý altýnda olursa olsun; siyasi, etnik, dini ve hemþericilik gibi yapay þekilde ayrýmcýlýk yaratan hiçbir þeyin birlik ve beraberliðimizi bozmasýna ve bu deðerlerin de bu amaçla suiistimal edilmesine izin vermedik. Dediðimiz gibi, siyasi aidiyetler, particilikler, hemþericilik alýþkanlýklarý, etnik ve mezhepsel aidiyetler bir ayrýþma konusu haline getirilirse, bu tavýr kentimize de, çaðýmýza da yakýþmaz. Oysa bunlar bizim deðerlerimizdir. Her insanýn inancý, deðerleri, dünya görüþü, etnik kökeni, geldiði topraklar, tüm bunlar saygýn ve deðerli kavramlardýr. Bazen kutsallarýmýzdýr. Ancak, bu deðerler bir makama gelmek için kullanýlamaz. Tam aksine, iþte o zaman bu deðerlere saygýsýzlýk yapmýþ olursunuz. Bir etnik köken aidiyeti veya hemþericilik etkisiyle baþkan olursanýz, diðer insanlarý yok mu sayacaksýnýz? Böyle çað dýþý þey olur mu? Bir siyasi etki ve etiketle baþkan olursanýz diðer siyasi görüþleri destekleyen üyeleri yok mu sayacaksýnýz, onlara hizmet vermeyecek misiniz? Mersinliler, MTSO’nun saygýn üyeleri bu çað dýþý iþlere izin vermez. Bizim arzu ettiðimiz Mersin bu deðil, bizim arzu ettiðimiz MTSO bu deðil…

MTSO Mersin’i asla ihmal etmemiþtir
Ýþte son dört yýlda MTSO Yönetim Kurulu Baþkaný olarak bu yapay, çað dýþý, kentimizi ve Odamýzý ileriye deðil, geriye götüreceðine inandýðým ayrýþmalarý Odamýza sokmadým. “Eskiden Odaya gelemezdik, randevu alamazdýk, Baþkan makamýndan randevusuz giremezdik” diyen üyelerimizin takdirini ve sevgisini kazandýk. Odamýzda sektörler ve üyelerimiz arasýnda önemli-önemsiz ayrýþmasý yapmadýk. MTSO’nun Yönetim Kurulu Baþkanlýðýný yaptýðým bu dört yýlda Oda olarak sadece kucaklayan olduk, birleþtiren olduk. Býrakýn üyelerimizi, üyemiz olmayan esnafýmýzýn da yanýnda olduk. Bir gün Bakanlýklarda Mersin’in projelerinin takipçisi olurken, ayný akþam bir engelli gencimizin düðününe de katýldýk. Mersinlerin bir ve bütün olduðunu göstermek istedik. Bir gün OSB’de, limanda, Serbest Bölgede makro sorunlarla boðuþurken, ayný gün vatandaþlarýmýzla sokak sohbetleri de yaptýk. Asli iþimizi asla ihmal etmedik ama Mersinlileri de, yaþanýr ve kalkýnmýþ bir kent olmasýný istediðimiz Mersin’i de ihmal etmedik. Çünkü bizler görevde olduðumuz dört yýlda görevlerimizi yaparken bir memurun sekiz-beþ mesai alýþkanlýklarýyla çalýþmadýk. Deyim yerindeyse gece-gündüz, yirmi dört saat, Mersin iþ dünyasýna ve Mersin’e zaman ayýrdýk. Memnuniyetle, gururla, gönüllü þekilde þikayet etmeden yaptýk.

Ýþ dünyasý olarak kentimize borçluyuz
Ýþte 5 Kasým Cumartesi günü yapýlacak olan MTSO seçimlerinin çok konuþulmasýnýn, olmadýðý kadar ilgi görmesinin, katýlýmcýlýðýn artmasýnýn nedenlerinden birisi de budur? Her MTSO üyesi bir Mersinlidir ve Mersin’e borçludur. Mersin bizi ayrýmcýlýk yapmadan kucaklamýþtýr. Mersin bize bu imkanlarý tanýmýþtýr. Mersin’de iþlerimizi yaparken, kurumlarda görev alýrken kimsin, necisin denmemiþ, eþit bakýlmýþtýr. Þimdi sýra bizde… Eðer demokrat, hoþgörülü, yaþanýr, insan haklarýnýn üstünlüðüne inanan özgür bir Mersin istiyorsak, Odamýzda da bunu saðlamak zorundayýz. Çünkü MTSO Mersin’in kendisidir. Bu deðerlere önem veren insanlarý desteklemeyiz. Ayrýmcýlýk yapanlara izin vermemeliyiz.  Üyelerimizden Mersin’i bir ve tek görerek, siyaset baþta olmak üzere tüm yapay ayrýmcýlýklarý ellerinin tersiyle iterek tercihlerini yapmalarýný diliyorum. 5 Kasým’da yapýlacak olan seçimlerin hem odamýza hem de Mersin’e hayýrlar getirmesini diliyorum. 

Ayhan KIZILTAN
Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý
Yönetim Kurulu Baþkaný

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA