Mersin Sınavda | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Mersin Sınavda

 

Mersin Sınavda

İbrahim Yalçıner

Mersin Sınavda. Mersinliler sınavda. Oyun büyük. Saldırı altındayız.

Birliğimiz, barışımız, huzurumuz saldırı altında. İki teröristin polis evine yaptığı hain terör eylemiyle bu saldırının ilk işareti verildi. Sonraki gelişmeler en az terör eylemi kadar vahimdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve CHP kurumsal kimliği, kimi yayın organları, medya trolleri ve bazı siyasiler tarafından terörle ilişkiliymiş gibi gösterilmeye çalışıldı. En iyimser ifadeyle fırsatçılık yapıldı, terörden medet umuldu. Terörden siyasi rant üretilmeye çalışıldı.

Esasen terör eylemlerinin amacı da budur. Terör siyasi sonuç almak için yapılır. Onun için terörle mücadele milli meseledir, parsa toplayarak terörle mücadele edilemez. Tam da İhanet içinde olanların, değilse gaflet içinde olanların yapacağı da zaten böyle bir şeydir.

Dolayısıyla hainler, fırsatçılar ve siyaset parsacıları; terörle Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Vahap Seçer’i terörle ilişkilendirmeye çalışarak bizzat teröre hizmet ettiler, ediyorlar. Eğer hain değilse, hiç kimse terörün sonuçlarından yararlanarak bir yere varamaz.

Anlıyoruz ki, bazıları siyasi rant uğruna gözleri dönmüş ve akıllarını kaçırmışlar. Bu zavallılar Türkiye’yi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurduğunu unutuyorlar. Vahap Seçer’in tam iki dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili olarak hizmet ettiğini unutuyorlar. Bir Atatürkçü olarak Vahap Seçer CHP’nin Belediye Başkanıdır. Vatan, millet ve memleket severliği kanıtlanmış biridir. Terör konusundaki hassasiyeti bilinmektedir. Seçer, bir devlet kurumunun başında olarak kamu görevi yaptığının bilincindedir. Mersin Büyükşehir Belediyesinde Adli sicil kaydı temiz olmayan, İç İşleri Bakanlığının güvenlik soruşturmasından geçmeyen birisi personel olamaz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesinde 11 bin kişinin çalıştığı da, bu kadar kişi içinden her türlü insanın çıkabileceği de unutulmamalıdır.

Büyükşehir Belediye Basın Yayın Daire Başkanının tutuklanmasına gelince: Bu kişi devlet memurudur. Daha önce kayyum dönemi dahil Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Şu an tutuklanmasına neden olan olaylar yıllar öncesine aittir. Hem tutuklanma biçimi, hem basının o anda orada hazır bulunması ve gözaltı zamanının terör olayının hemen ertesine denk getirilmesi manidardır. Bu kişi suçlu ya da değildir, buna yargı karar verecektir, kanunlarımıza göre yargı kararı olmadan terörist ilan edilemez. Böyle olduğu halde, yapılanları Mersin kamuoyu sorgulayacak ferasette ve olgunluktadır.

Burada dikkat çekilmesi gereken, Mersin’de hiç yaşamamış, Mersin’in dengelerini ve hassasiyetlerini bilmeyen bir milletvekilinin aylar öncesinden başlayan kışkırtıcılığıdır. Bu kişi MHP milletvekili olabilir. Ama geçmişte örneklerini gördüğümüz hiçbir MHP’li gibi davranmamaktadır. Bayrak yakılma provakasyonunda, dönemin MHP yöneticileri hiçbir kışkırtmaya katılmamış ve şehrimizin barışına katkı sunmuşlardır. Peki bu kişinin tutumu nedir? Zaten bazı tutumlarıyla MHP tabanı tarafından da sevilmemekte, MHP içinde de bir çok olaya sebebiyet verdiği bilinmektedir. Bu kişi Mersin kamuoyu tarafından dikkatle izlenmelidir.

Başta söz edildiği gibi bugün Mersin’in halkının birliği ve bütünlüğü test edilmektedir. Bu test Vahap Seçer üzerinden yapılmaktadır. Beğenin beğenmeyin, sevin sevmeyin Vahap Seçer bugün seçilmiş bir belediye başkanı olarak izlediği bütünleştirici tutumuyla Mersin’in barış ve huzurunu temsil etmektedir. Yani Sorun Vahap Seçer değil, Mersin’in geleceğidir.

Bu nedenle yapılanlara ve yapılmak istenenlere kimse sessiz kalamaz. Bu bir parti meselesinin çok daha ötesindedir. Gün Mersin üzerinde oynanan oyunları bozma günüdür. Gün Vahap Seçer’e sahip çıkma günüdür. Onun için bugün Mersin ve Mersinlilik sınavdadır.

Not. Bu yazıyı özü aynı kalmak kaydıyla ekleme ya da çıkarma yaparak ya da olduğu gibi kendi adına herkes paylaşabilir. mümkün olduğunca paylaşalım lütfen..



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA