AKDENÝZ’DEN MAHALLE MUHTARLARI VE ÜNÝVERSÝTE KAZANAN ÖÐRENCÝLERE BÜYÜK DESTEK | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AKDENÝZ’DEN MAHALLE MUHTARLARI VE ÜNÝVERSÝTE KAZANAN ÖÐRENCÝLERE BÜYÜK DESTEK

 

AKDENÝZ’DEN MAHALLE MUHTARLARI VE ÜNÝVERSÝTE KAZANAN ÖÐRENCÝLERE BÜYÜK DESTEK

Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayý birinci birleþimi, M. Mustafa Gültak Baþkanlýðý’nda gerçekleþti. Toplantýda, ilçeye baðlý 65 mahalle muhtarýna yapýlan 500 TL’lik ayni desteðin 900 TL’ye çýkarýlmasý kararlaþtýrýldý. Meclis’te ayrýca 4 yýllýk üniversite kazanan Akdenizli öðrencilere bin 750 TL; 2 yýllýk bölüm kazanan öðrencilere de bin TL burs desteði verilmesi üyelerin oybirliði ile kabul edildi.

Bu yýl 3’üncüsü düzenlenen Karaduvar Balýk Festivali’nden renkli karelerin paylaþýlarak baþladýðý Akdeniz Belediyesi Meclis toplantýsýnda, farklý dil, din, mezhep ve etnik kökenden insanýn Ýstiklal Marþý’nýn seslendirdiði bir video izletildi. Ardýndan Baþkan Gültak, yüz bini aþkýn insanýn ziyaret ettiði Karaduvar Balýk Festivali ile ilgili bir deðerlendirme de yaptý. Baþkan Gültak; “Festivale yoðun ilgi gösteren vatandaþlarýmýza ve Karaduvar balýk festivalimizin 3’üncüsünün düzenlenmesinde emeði geçen herkese; aralýksýz çalýþýp alýn teri döken mesai arkadaþlarýma þükranlarýmý sunuyorum. Böylesi özel bir organizasyonu Karaduvar’a, Akdeniz ve Mersinlilere kazandýrmýþ olmaktan gurur duyduðumuzu bir kez daha ifade etmek isterim” diye konuþtu.

“Þer odaklarý barýþ, huzur ve kardeþliðimiz bozamayacak”

Baþkan Gültak, Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde bulunan polisevine 26 Eylül akþamý yapýlan, bir polis memurunun þehit olduðu, 1’i polis 4 vatandaþýn yaralandýðý terör saldýrýsýný da kýnayýp lanetledi. Baþkan Gültak; “Þehit polisimiz Sedat Gezer kahramanca çarpýþarak, sýrtlarýnda bomba taþýyan teröristlerin polisevine girmesini engellemiþ, daha büyük can kaybýný önlemiþtir. Vatan topraðýna emanet ettiðimiz kahraman þehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve emniyet camiasýna sabýr ve metanet diliyorum. Vatan için, bayrak için, milletimizin birliði için topraða düþen aziz þehitlerimizin hâtýrasý önünde saygýyla eðiliyorum. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin þiddetle kýnýyor, lanetliyorum. Hiçbir þer odaðý barýþ, kardeþlik ve huzurumuzu bozamayacak” ifadelerini kullandý.

Türk Kýzýlay’ýna 50 bin lira maddi destek saðlanacak

Meclis’te Türk Kýzýlay’ýna 50 bin TL maddi destek saðlanmasýna iliþkin önergenin gündeme alýnmasý oybirliði ile kabul edildi. Meclis Baþkaný ve üyelerine 2023 yýlýnda Meclis ve komisyon toplantýlarýna katýldýklarý günler için ödenecek huzur hakký miktarýnýn tespit edilmesi; ayrýca 2023 mali yýlý vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri ile ilgili teklifler komisyonlara sevk edildi. Toplantýda, 2023 Mali Yýlý performans Programý ile ilgili teklifin yaný sýra, Akdeniz Belediyesi’nin 2023-2025 dönemini kapsayan bütçe ile ilgili teklif oyçokluðu ile plan ve bütçe komisyonuna havalesi yapýldý.

Üniversite kazanan Akdenizli öðrenciler ödüllendirilecek

Meclis’te, Akdeniz ilçesinde ikamet eden 2022-2023 eðitim öðretim yýlýnda Yüksek Öðretim Kurumlarý sýnavýna girip (Açýk öðretim programý hariç) Türkiye’de yerleþik Devlet Üniversitesi ve Yüksek Okullarýný kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerleþik vakýf üniversite ve yüksekokullarýný tam burslu kazanan öðrencilerin ödüllendirilmesi ile ilgili teklif komisyonlara sevk edildi.

Muhtarlara ayni destek miktarý arttý, Arkeoloji Günleri’ne de 20 bin TL destek

Meclis’te, belediye sýnýrlarý içerisindeki 65 mahalle muhtarýna, muhtarlýk binalarýnda kullanýlan elektrik, su, internet, telefon vb. için ödenen aylýk 500 TL’lik ödeneðin 900 TL’ye çýkarýlmasýyla ilgili konu oybirliði ile kabul edildi. Diðer yandan Ýçel Sanat Kulübü 27’nci Mersin Arkeoloji Günleri’ne, belediye tarafýndan 20 bin TL destek verilmesiyle ilgili konu oybirliði ile Meclis’ten geçti.

Çiçek açan nesiller projesi baþlýyor…

Toplantýda ayrýca Çukurova Kalkýnma Ajansý Sosyal Geliþtirmeyi Destekleme Programý kapsamýnda; “Çiçek Açan Nesiller / Ýç Mekân Süs Bitkileri Üretim ve Eðitim Merkezi Projesi” için sözleþmeler imzalamak ve projeler uygulamak üzere Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili komisyonlardan kabulle gelen gündem maddesi de yine oybirliði ile kabul edildi.

Akdeniz Belediyesi’ne ait bazý hisse ve parsellerin satýþý ile ilgili yasalar kapsamýnda belediye encümenine yetki verilmesi ile komisyonlardan gelen çeþitli konularýn da Meclis’te görüþülerek kabul edilmesinden sonra, belediyede yapýlan atama ve görevlendirmeler ile ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi.

Ardýndan gündeme alýnan önergeler yeniden okunup komisyonlara havalesi yapýldý. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantýsý, 24 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da yapýlacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA