Mersin’li Hacer Durgun SCP Genel Sekreteri Oldu | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
Mersin’li Hacer Durgun SCP Genel Sekreteri Oldu

 

Mersin’li Hacer Durgun SCP Genel Sekreteri Oldu

Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin Genel Sekreterliðine Hacer Durgun seçildi. SCP Genel Sekreteri Kamil Dede’nin vefatý üzerine toplanan Merkez Karar Kurulu toplantýsýnda Genel Sekreterliðe aday olan iki kiþi arasýnda yapýlan oylamada yeni Genel Sekreter olarak Hacer Durgun seçildi.  SCP Merkez Karar Kurulu üyesi olan Hacer Durgun 1967 Mersin Silifke doðumludur. Ýlk ve orta öðrenimini Silifke’de tamamladýktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu’nu 1988 yýlýnda bitirdi. Uzun yýllar Sosyalist Parti ve Ýþçi Partisi Genel Merkezlerinde çeþitli düzeylerde çalýþtý. Çankaya ve Bakýrköy ilçe baþkanlýklarý görevlerinde bulundu. 2021 yýlýnda Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nin kuruluþunda görev alarak 5 Aralýk 2021 günü yapýlan Genel Kongresinde Merkez Karar Kurulu üyeliðine seçildi. Hacer Durgun, kuruluþundan bu yana Partinin Genel sekreter yardýmcýlýðýný yapmaktaydý. Durgun evli 2 çocuk annesi.

SCP’nin Önceki Genel Sekreteri Kamil Dede Kimdir?

Kamil Dede 68 Gençlik hareketinin efsanevi önderlerindendi. 1961 yýlýnda kurulan Türkiye Ýþçi Partisi’ne üye oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Fikir Kulüpleri Baþkanlýðý yaptý. Mahir Çayan ile birlikte THKP-C örgütünü kuran Dede, birçok arkadaþýyla birlikte Mamak, Maltepe, Harbiye, Selimiye Askeri Cezaevi ve en son Niðde cezaevinde yattý. Hapisten çýktýktan sonra bazý arkadaþlarý ile birlikte Halkýn Yolu hareketini kurdu. Bir müddet sonra Halkýn Yolu hareketini fesh ederek arkadaþlarý ile birlikte (TÝKP) Türkiye Ýþçi Köylü Partisi’ne katýldý. Ayný partinin sonraki uzantýlarý olan Sosyalist Parti, Ýþçi Partisi ve Vatan Partisi’nde hep üst düzeylerde görevler aldý.

Kamil Dede 2021 yýlýnda Mehmet Bedri Gültekin ile birlikte Vatan Partisinden ayrýlan gurup arasýnda yer aldý. “Ne yapalým?” sorusuna Dede “Elbette yeni bir Parti kuracaðýz” diye cevap vermiþtir. Kurulan Sosyalist Cumhuriyet Partisi’nde Genel Sekreterlik görevini üstlendi ve vefat edinceye kadar görevini sürdürdü.          



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA