MGC’de gazetecilere ilk yardım eğitimi verildi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MGC’de gazetecilere ilk yardım eğitimi verildi

 

MGC’de gazetecilere ilk yardım eğitimi verildi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ile Türk Kızılay arasında imzalanan “Medya Mensupları İlk Yardım Bilgilendirme İşbirliği Protokolü” kapsamında Mersin’deki gazetecilere ilk yardım eğitimi verildi.

Gaziantep’teki trafik kazasında İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in de aralarında bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve Türk Kızılay arasında “Medya Mensupları İlk Yardım Bilgilendirme İşbirliği Protokolü” imzalanmıştı.

Türkiye genelindeki 22 ilk yardım merkezinde basın mensuplarına eğitim verilmesini içeren protokol kapsamındaki eğitim Mersin’de de hayata geçirildi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) öncülüğünde, cemiyetin toplantı salonunda gerçekleşen eğitime MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Başkan Yardımcıları Şevket Coşkun ile Ali Ekber Şen, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kemal Köseoğlu ve kentteki birçok gazeteci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, ilk yardımın önemine değinerek şunları söyledi: “Gaziantep’te yaşanan kaza sonucu iki meslektaşımız hem kazazedelere yardım etmek amacıyla hem de görevlerini yapmak amacıyla orada bulunuyorlardı. Ve sonrasında yaşanan diğer kaza sonucu meslektaşlarımız hayatlarını kaybettiler. Bundan dolayı hayatlarını kaybeden meslektaşlarımıza ithafen Türk Kızılay’ı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu işbirliği ile böyle bir proje hayata geçirildi. İlk yardım çok önemli. Özellikle basın mensupları olarak olayların ilk safhasında yer alıyoruz, en sıcak aşamalarında oralarda oluyoruz. Belki de en küçük bir müdahalemiz bir insanın hayatının kurtulmasına sebep olur. Mesleki görev mi ilk yardım mı diye sorarsanız hiçbir şey insan hayatından önemli değil. Bu yüzden alabileceğimiz her türlü bilgi bize güç katacaktır. Türk Kızılay’ına çok teşekkür ediyorum bize bu güzel eğitimi verdikleri için.”

Konuşmanın ardından Türk Kızılay görevlileri toplantıya katılan basın mensuplarına trafik kazası anında alınacak güvenlik önlemleri ve ilk yardım hakkında bilgi verdi. Daha sonra MGC Başkanı Tepe ve Türk Kızılay ilk yardım uzmanları, katılımcılara sertifikalarını takdim ettiler.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA