ÇAY MAHALLESÝ’NDE YAÞAYAN EREN AÝLESÝ YENÝ DAÝRELERÝNÝ ÇOK BEÐENDÝ | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
ÇAY MAHALLESÝ’NDE YAÞAYAN EREN AÝLESÝ YENÝ DAÝRELERÝNÝ ÇOK BEÐENDÝ

 

ÇAY MAHALLESÝ’NDE YAÞAYAN EREN AÝLESÝ YENÝ DAÝRELERÝNÝ ÇOK BEÐENDÝ

Çocuklar, yeni evlerine taþýnmak için sabýrsýzlandýklarýný söyledi

Çay Mahallesi’nde yaþayan 5 nüfuslu Eren Ailesi, yerinde kentsel dönüþüm projesi kapsamýnda Toplu Konut Ýdaresi tarafýndan yapýmý tamamlanan yakýnda taþýnacaklarý örnek dairelerini gezdi. Dairelerini çok beðendiklerini dile getiren Eren Ailesi’nin fertleri, taþýnmak için sabýrsýzlandýklarýný söyledi.

Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak’ýn giriþimleri sonucu, Toplu Konut Ýdaresi (TOKÝ) tarafýndan Çay Mahallesi’nde baþlayan yerinde kentsel dönüþüm projesi kapsamýndaki daireler ve çevredeki donatýlar tamamlandý. Doðalgazlý toplam 415 daire, 36 dükkân, 8 dükkânlý ticaret merkezi ile caminin olduðu alanda kura çekimi yakýnda yapýlacak. Çay Mahallesi’nde yaþayan Eren Ailesi, kura öncesi örnek dairelerini ve proje alanýndaki park ve yeþil alanlarý gezdi.

“Asla ‘hayýr’ demesinler”

Hak sahiplerinden Sýtký Eren, 3+1 oturumlu dairesini gezdiðini ve çok beðendini belirterek; “Daireleri çok güzel yapmýþlar, her malzemenin kalitelisini kullanmýþlar, eksiksiz. Açýkçasý bir mutfak masrafý taksitiyle ev sahibi olacaðýz. Aklýmýzýn ucundan geçmiyordu, görebileceðimize inanmýyorduk ama þükür, gördük. Park var, otopark var, çocuklar rahatlýkla gezip dolaþabilir, aklýmýz dýþarýda kalmaz. Eski yerde aklýmýz hep dýþarýdaki çocuklarýmýzdaydý. Acaba nerede, nereye gitti? Araçlar süratli geçiyor, dikkatsiz. Burada öyle bir durum yok. Sistemli, site gibi, güvenlikli, her geçen giremez. Yani o konuda da ferahým. Mahalle sakinlerinin gözü kapalý kabul edip gelmelerini isterim. Asla ‘hayýr’ demesinler. Allah herkese hayýrlý uðurlu etsin. Devletimizin ve Akdeniz Belediyesi’nin desteklerinden dolayý çok teþekkür ediyorum” diye konuþtu.

Mahalleli kadýnlara çaðrý: “Gelip bu güzel daireleri görün”

Þu an yaþadýðý evde birçok sýkýntý yaþadýðýný dile getiren Sinem Eren de mahalleli kadýnlara seslenerek; “Buyurun gelin, buradaki yeni ve güzel daireleri görün. Ben çok beðendim. Sayýn Belediye Baþkanýmýza çok teþekkür ediyoruz” dedi.

Çocuklar, taþýnmak için sabýrsýz

Eren ailesinin çocuklarý da hem bundan sonra yaþayacaklarý evlerinin, hem de dairelerinin olduðu binanýn hemen yaný baþýnda bulunan park ve yeþil alanlarý çok beðendiklerini ifade ettiler.  Kendileri için yapýlan çocuk parký ve oyun gruplarýnda eðlenen çocuklar, bir an önce yeni evlerine taþýnýp arkadaþlarýyla oynamayý ve eðlenmeyi sabýrsýzlýkla beklediklerini söyledi.

“Yaþam burada daha da güzelleþecek”

Çay Mahallesi sakini ve hak sahiplerinden biri olan Aysel Geyik de 2+1 oturumlu dairesini gezdiðini ve çok beðendiðini söyledi. Geyik þöyle konuþtu; “Çevre düzenlemesi baþta olmak üzere, her açýdan ailelerin yaþayabileceði güzel, düzenli ve sistemli konutlar var. Eski evlerimizdeki en büyük zorluk ýsýnma idi. Burada öyle bir sýkýntý olmayacak, daha temiz, daha düzenli olacak. Kullanýlan malzemeler de kaliteli. Ýnsanlara daha rahat bir yaþam sunacaðý kesin. Basketbol sahasý, çocuk park ve oyun alanlarý, oturma alanlarý da var, çevre düzenlemesi güzel. Ferah bir ortam… Yaþam burada daha da kolaylaþacak ve güzelleþecek. Bu imkânlarý bizlere saðlayan Akdeniz Belediye Baþkanýmýz Sayýn Mustafa Gültak ve tüm Devlet büyüklerimize teþekkür ediyorum.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA