BAŞKAN SEÇER: “EĞİTİME YARDIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BAŞKAN SEÇER: “EĞİTİME YARDIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

 

BAŞKAN SEÇER: “EĞİTİME YARDIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

“120 KİŞİLİK YURT BİNAMIZ HAZIR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı 2. Birleşim Toplantısı’nda, gündem dışı konuların ardından, komisyonlara havale edilen 9, birimlerden gelen 2, gündem dışı 1 olmak üzere toplam 12 madde görüşüldü.

Komisyonlardan gelen ilk konu olan öğrenim yardımları konusunda açıklama yapan Başkan Vahap Seçer, 2022 yılında devlet üniversitelerini veya yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerini kazanmış olan lisans ve önlisans öğrencilerine geri ödemesiz maddi destek vereceklerini söyledi.

“Eğitim yardımlarımız geri ödemesiz”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili komisyon raporunun görüşülmesi esansında konuşan Başkan Seçer, “Öğrencilerimiz için yarar sağlayacak bir uygulama. Geçen eğitim yılında 6 bin 237 lisans, 2 bin 856 ön lisans olmak üzere toplam 9 bin 93 öğrenciye yardım yapıldı. Beyana tabi, şartları uygun olduktan sonra herhangi bir gelir testine tabi olmadan, devlet üniversitelerini kazanmış ya da yüzde 100 burslu vakıf üniversitelerine girme hakkı elde etmiş bütün öğrencilerimize bu eğitim yardımını 1 yıla mahsus olmak üzere, ilk kazananların ilk yılına mahsus olmak üzere yapıyoruz. Ve geri ödemesiz tabi ki” dedi.  Uygulamada geçtiğimiz yıla göre değişikliğe gittiklerini belirten Başkan Seçer, “Şimdi burada bir değişiklik oldu, tasnif ettik, 2-4-5-6 yıllık olarak. Geçtiğimiz yıl 2 yıllık ön lisans öğrencilerine 500 TL yardım yapmıştık. Bu yıl için önlisans öğrencilerine 1500 TL bir eğitim yardımı yapma karar aldık. 4 yıllıklara 3 bin TL, 5 yıllıklara 3 bin 750 ve 6 yıllık lisans öğrencilerine de 4 bin 500 TL karşılıksız öğrenim yardımı yapma kararı aldık” diye konuştu.

“120 öğrencilik yurt binasını hazır ettik”

Geçen yıl 9 bin 93 öğrencinin uygulamadan faydalandığını dile getiren Başkan Seçer şunları kaydetti: “Bu yıl da eğitim yardımımızdan yaklaşık olarak 9-10 bin civarında öğrencimizin faydalanacağını düşünüyoruz. Bu öğretim yılında barınma sorunlarının çözümü için katkı sunma amaçlı 120 öğrenci kapasiteli yurt binasını hazır ettik. Biliyorsunuz, burası daha önce üniversite hastanesi olarak hizmet veren binaydı ve üniversiteden tahsis almıştık. Şu anda hazır, bu eğitim-öğretim yılında 120 çocuğumuz orada kalma imkanı bulacaklar.”

“Yeni dönemde kurs merkezlerimizde test kitapları ve yardımcı kaynaklarda vereceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin halen 9 ilçede 13 aktif kurs merkezi olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “307 öğretmenimiz ile öğrencilerimiz, hem LGS hem YKS sınavlarına hazırlanıyorlar. Özellikle dezavantajlı mahallelere 8 ayrı noktada 8 ayrı kurs merkezinin oluşturulma çalışmaları devam ediyor. YKS’ye hazırlanan ve kayıt yaptıran 3 bin 263 öğrenci, bu merkezlerimizde 15 Ağustos’ta ders başı yapacak. Bu eğitim döneminde de öğrencilere test kitapları ve yardımcı kaynaklar vereceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da öğrencilerimize katkılarımız artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında çeşitli komisyonlardan gelen diğer konular ile birimlerden gelen konular görüşülerek karara bağlandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA