AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDE TOPLU ÝÞ SÖZLEÞMESÝ HEYECANI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDE TOPLU ÝÞ SÖZLEÞMESÝ HEYECANI

 

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDE TOPLU ÝÞ SÖZLEÞMESÝ HEYECANI

Ýmar þirketi ile belediye þirket iþçilerinin ücretlerinde iyileþtirme saðlandý

Akdeniz Belediyesi ile Hizmet Ýþ Sendikasý’na baðlý iþçileri kapsayan Toplu Ýþ Sözleþmesi (TÝS) törenle imzalandý. Toplamda 730 çalýþaný ilgilendiren sözleþme ile imar þirketi ile belediye þirketinde çalýþan personelin ücretlerinin yaný sýra, özlük haklarýnda da ciddi iyileþtirme saðlandý. Baþkan Gültak; yýlsonunda oluþacak yýllýk enflasyon farký oranýndaki artýþý da iþçilerin maaþlarýna yansýtacaklarýný belirtti.

Belediye konferans salonunda düzenlenen TÝS imza törenine, Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak, Hizmet-Ýþ Sendikasý Mersin Þube Baþkaný Mehmet Yüce, baþkan yardýmcýlarý, meclis üyeleri, birim müdürleri ile iþçiler katýldý. Sözlerine, kurban bayramýný tebrik ederek baþlayan Baþkan Gültak, bayram öncesi güzel bir müjde vermek istediklerini dile getirdi. “Belediyemiz büyük bir aile, bizler de bu büyük ailenin birer ferdiyiz, hepimiz kardeþiz” diyen Baþkan Gültak;

“Bu bilinç ve sorumlulukla, iþçi kardeþlerimizin ekmeði ile oynamadýk. Mersin’de yerel seçimlerden sonra birçok arkadaþýmýz iþsiz kaldý. Onlarýn da eþleri, çocuklarý, yaþlý anne-babalarý vardý. Bu garibanlarýn iþiyle ekmeðiyle neden oynarsýnýz ki? Yazýk deðil mi? Belediyemizde çalýþan arkadaþlarýmýzýn ise, ‘Acaba yarýn iþsiz kalýr mýyým, acaba bana da bir performans mesajý gelir mi?’ diye kaygý ve korkusu yok. Bu anlamýyla tüm Türkiye’de örnek olduðumuzu düþünüyorum” diye konuþtu.

“Aðýr borç yüküne raðmen maaþlarý zamanýnda ve eksiksiz yatýrýyoruz”

Baþkan Mustafa Gültak; 232 milyon TL’lik borç yükü ile belediyeyi devraldýklarýný anýmsattý; Mersin’de, en çok borçlu ve en az gelire sahip belediye olduklarýna iþaret etti. Baþkan Gültak, “Aradan geçen yaklaþýk 3 buçuk yýlda hem borcun bir kýsmýný ödedik, hem de Akdeniz’e ve insanlarýmýza hizmet verdik, proje ve yatýrýmlar kazandýrdýk. Akdeniz’de hayal bile edilemeyecek bir deðiþime imza attýk. Yine geçmiþ yönetimlerde personel arkadaþlarýmýzýn maaþlarý geç veya parça parça yatýrýlýrken, bizler devraldýðýmýz aðýr borç yüküne raðmen, ilk günden beri personelimizin maaþlarýný zamanýnda ve eksiksiz yatýrdýk” dedi.

Net ücret 6 bin 563 liraya yükseldi

Sözlerini; “Belediyemizin sýkýntýlý bütçesi ve borç ve faiz yüküne raðmen, geçen sefer imzaladýðýmýz sözleþmede olduðu gibi bu sözleþmede de iþçi arkadaþlarýmýz için en iyisini yapmaya çalýþtýk” þeklinde sürdüren Baþkan Gültak, þöyle konuþtu; “Ýmza altýna alacaðýmýz sözleþmemiz ile belediyemiz imar þirketi iþçilerinin yevmiyesine yüzde 32 buçuk oranýnda bir artýþ saðladýk. Eski yevmiyesi 166,8 lira olan çalýþanlarýmýzýn yeni yevmiyesi 221 liraya yükseldi. Günlük yemek ücreti 10 liradan 25 liraya çýkýyor. Yakacak yardýmý 150 lira, Sosyal Yardým paketi 120 lira olarak belirlendi.

Ramazan ve kurban bayramý ikramiyeleri 300’er lira olacak. Belediyemiz þirketi personeline, 1 yýl içinde 36 yevmiye ikramiye ödenecek. Çocuk parasý, çocuk baþýna 30 lira; koku tazminatý günlük 7 lira olacak. Gerek yevmiyedeki yüzde 32,5’lik artýþ, gerekse özlük haklarýnda saðlanan iyileþtirmelerle; daha önce 4 bin 320 lira olan net ücret, yüzde 52 artýþla, net 6 bin 563 liraya yükselmiþ oldu.”

“Yýlsonunda açýklanacak yýllýk enflasyon farký da ücretlere yansýtýlacak”

Baþkan Gültak, sözleþme ile imar þirketi çalýþanlarýnýn ücretlerini, þirket iþçilerinin ücretiyle ayný seviyeye getirerek bir haksýzlýðý ortadan kaldýrdýklarýnýn altýný çizdi; “Verdiðimiz bir sözü daha yerine getirerek, bugün imza altýna alacaðýmýz sözleþmemiz ile diðer þirket çalýþanlarýmýzýn ücretlerinde de yüzde 30’luk iyileþtirme saðladýk. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn da açýkladýðý üzere, yýlsonunda oluþacak yýllýk enflasyon farký oranýndaki artýþý da iþçilerimizin ücretlerine yansýtacaðýz. Akdeniz’in hak ettiði yere ulaþmasý için gece-gündüz demeden emek veren mesai arkadaþlarýma teþekkür ediyor, toplu sözleþmenin hepimize hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum” þeklinde konuþtu.

Sendika Baþkaný Yüce’den teþekkür…

Hizmet-Ýþ Mersin Þube Baþkaný Mehmet Yüce de konuþmasýnda; “Ýþçi ve emekçi konusunda her zaman yanýmýzda olan ve belediyenin kýsýtlý imkânlarýna raðmen, Mersin’deki belediyeler arasýnda en fazla ücreti iþçi arkadaþlarýmýza temin eden Akdeniz Belediye Baþkanýmýz Sayýn Mustafa Gültak’a teþekkür ediyorum. Her zaman yanýmýzda olan Sayýn Baþkanýmýza, Genel Baþkanýmýz Mahmut Arslan ve þahsým adýna þükranlarýmý sunuyor, sözleþmede emeði geçen herkese sevgi ve saygýlarýmý arz ediyorum” ifadelerini kullandý.

Konuþmalarýn ardýndan Akdeniz Belediyesi ile Hizmet Ýþ Sendikasý arasýnda, belediyenin imar þirketi ile belediye þirketi iþçileri olmak üzere, toplam 730 personeli ilgilendiren toplu iþ sözleþmesi alkýþlar arasýnda imzalandý.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA