SGK’da geri ödeme sorunu masaya yatırıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
SGK’da geri ödeme sorunu masaya yatırıldı

 

SGK’da geri ödeme sorunu masaya yatırıldı

MTSO 26 No’lu Sağlık Hizmetleri Medikal ve Kozmetik Meslek Komitesi, üyelerinin SGK tarafından yapılan geri ödemelerde yaşadığı kesinti sorununu çözmek adına ilgili tarafları bir araya getirdi. Düzenlenen toplantıda SGK’nın talepleri bildirilip, sorun yaşanmaması için sektör temsilcilerinin nelere dikkat etmesi gerektiği anlatıldı. 

Sağlık sektöründe özellikle SGK geri ödemelerinde yaşanan kesintilere dair şikayetlerin artması üzerine Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 26 No’lu Sağlık Hizmetleri Medikal ve Kozmetik Meslek Komitesi çözüm adına bir toplantı düzenledi. Komite Üyelerinin yanı sıra Mersin Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Hançer ve dernek üyelerinin de katıldığı toplantıda yaşanan sorunların sebepleri saptanarak çözümleri üzerinde duruldu. Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Güngör Aytın ile birim yetkilileri Dr. Hüseyin Toprak, Kadir Akın ve Erhan Küçükköse yaptıkları sunumlarla bilgi verip merak edilen soruları yanıtladı. İşlemler bittikten sonra evrakların nasıl hazırlanması gerektiği, belge sunulurken ne tür hatalar yapıldığı detaylı şekilde ele alınıp mevzuat hakkında bilgi paylaşıldı. Toplantı sonunda önümüzdeki günlerde Komite Üyelerinin sunumu rapor haline getirerek üyeleriyle paylaşması kararı alındı. 

Taş: “Daha çok üyemizi aramızda görmek isteriz”
Toplantı sonunda değerlendirme yapan MTSO 26 No’lu Komite’den Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş, önemli bir soruna çözüm aradıklarını, verimli bir toplantı gerçekleştiğini söyledi. Üyelerin hangi noktalarda hata yaptığını fark ettiğini ve bu toplantı sonunda karşılaştıkları kesinti oranlarında azalma yaşanacağına inandığını kaydeden Taş, üst düzey yetkililerin çağırılıp sorunlara ilk ağızdan yanıt aranan böylesi verimli toplantılarda daha çok üyeyi bir arada görmeyi arzuladıklarını söyledi.  

“Evlerde kullanılan medikal cihazlarla ilgili önerilerimiz olacak”
Bir diğer önemli konunun ise evlerde kullanılan medikal cihazlar olduğunu kaydeden Taş şunları söyledi: 
“Önümüzdeki süreçte evlerde kullanılan medikal cihazların sarf malzemelerinin tedariğinde yaşanan bazı aksaklıkların giderilmesine yönelik çalışmalarımız olacak. Amacımız bir taraftan hastaların ihtiyacının karşılanması, diğer taraftan kaynak israfının önüne geçilmesi. Mevcut durumda örneğin ventilatör gibi evlerde kullanılan ve oldukça pahalı olan medikal ürünler var. Artık hasta tarafından bu ürünlere ihtiyaç duyulmadığında ya evin bir köşesinde atıl şekilde bekletiliyor veya ihtiyaç sahibi bir hastaya hibe ediliyor. Fakat Medula sisteminde bu cihaz yeni hastanın kullanımında görülmediğinden, cihazda kullanılacak sarf malzemeleri temin edilemiyor. Biz de komite olarak soruna çözüm üretip önerilerimizi bakanlığın ilgili birimlerine iletmeyi amaçlıyoruz. Odamız 26 No’lu Sağlık Komitesi ve Sağlık İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek çalışma ile boşa çıkan medikal cihazlar alınıp kalibrasyonları yapılarak ihtiyaç sahibi yeni hastaya ulaştırılabilir. Bu sayede cihaz kayıt altına alınıp sisteme işleneceği için yeniden devletten sarf malzemesi almaya hak kazanabilir. Hem kullanıcı daha uygun fiyatlarla ürüne ulaşır, hem kaynak israfının önüne geçilir hem de sarf malzemeleri kayıt altında ihtiyaç sahiplerine verilebilir. Sağlık Bakanlığı’na bu konudaki önerilerimizi içeren bir yazı hazırlığı içindeyiz.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA