TORTEK kursları, yaylalarda 3 Temmuz’da başlıyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
TORTEK kursları, yaylalarda 3 Temmuz’da başlıyor

 

TORTEK kursları, yaylalarda 3 Temmuz’da başlıyor

41 farklı branşta faaliyetini sürdüren Toroslar Belediyesi’nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), 3 Temmuz’da yaylalarda da başlıyor.

Kurslar; ilçe merkezinin yanı sıra Arslanköy, Ayvagediği, Gözne, Aladağ, Dalakderesi, Soğucak, Kepirli, Bekiralanı, Güzelyayla ve Musalı Mahalleleri’nde hafta içi her gün 09.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Hizmet kalitesini daha da artırarak kentin kültürel ve sosyal dokusunu da ön plana çıkaran çalışmalarla göz dolduran TORTEK, mesleki eğitimde bir marka haline geldi.

Genç, yaşlı, kadın, erkek kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği kurslar, yaylalarda bu yıl da faaliyete geçiyor. Kursiyerlere, hem boş zamanlarını değerlendirme, hem de el becerilerini eğitimle bütünleştirme fırsatı tanıyan ücretsiz kurslar, uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek.

Kurslara katılmak isteyenler; 0531 394 2188 numaralı telefondan yetkililere ulaşarak bilgi alabilir ve kayıtlarını yaptırabilirler.

Başkan Yılmaz; “Kurslarımızın Kapısı, Sanat ve Meslek Öğrenmek İsteyen Herkese Açık”

Özellikle ev hanımları başta olmak üzere tüm vatandaşları TORTEK merkezine davet eden Başkan Yılmaz; “Toroslar Belediyesi olarak özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınların eğitime ve üretime katılmasını, sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını önemsiyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de şevkle ve heyecanla sürdürdüğümüz TORTEK Merkezimizdir. Eğitim ve üretimi bir arada sunduğumuz kurslarımızı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe merkezinin yanı sıra yaz mevsiminde yaylalarımıza da taşıdık. Öğrenmenin yaşı yok. Kurslarımızın kapısı meslek edinmek isteyen herkese açık” dedi.

Başkan Yılmaz, kursiyerlerin kurslarda hem sosyalleşip hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda da bulunduklarını kaydederek; “TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz " ifadelerini kullandı.

Yaylalarda Faaliyete Geçen Kurslar ise şöyle;

Arslanköy Mahallesi (Arslanköy Ortaokulu); Kadın Dış Giysileri Dikimi Kursu, Çocuk Dış Giysileri Dikimi Kursu, Miyuki Takı Yapımı Kursu, Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Kursu, Şiş Ve Tığ Örücülüğü İle Ayakkabı Yapımı Kursu

Ayvagediği Mahallesi (Çapar Ayvagediği İlkokulu); Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu, Kâğıt Rölyef Kursu, Yöresel Kilim Dokuma

Gözne Mahallesi (Gözne Ortaokulu); Giyim Aksesuarları Dikimi Kursu, Çocuk Üst Giysileri Dikimi Kursu, Çeyiz Ürünleri Hazırlama Kursu, Şiş Ve Tığ Örücülüğü İle Oyuncak Bebek Yapımı (Amigurimi)

Aladağ Mahallesi (Aladağ Muhtarlığı Çok Amaçlı Salon); Yöresel Kilim Dokuma Kursu, Dekoratif Ev Tekstili Elemanı Kursu, Çocuk Üst Giysileri Dikimi Kursu, Kadın Üst Giysileri Dikimi

Dalakderesi Mahallesi (Dalakderesi Eski Okul Binası); Kadın Üst Giysileri Dikimi, İğne Oyası Yapımı

Soğucak Mahallesi (Eski Sağlık Ocağı Yeri); Butik Çikolata Yapımı Kursu, Şiş Ve Tığ Örücülüğü İle Oyuncak Bebek Yapımı (Amigurimi)

Kepirli Mahallesi (Mutarlık Binası Yanı); Davul Derisi İle Aksesuar Yapımı Kursu, Misanılı Takı Yapımı Kursu

Bekiralanı Mahallesi (Mutarlık Binası Yanı); Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama Kursu, Kırkyama Kursu

Güzelyayla Mahallesi (Toroslar Belediyesi Güzelyayla Zabıta Karakolu); Dekoratif Örtü Dikimi Kursu, Şiş Ve Tığ Örücülüğü İle Ayakkabı Yapımı Kursu

Musalı Mahallesi (Musalı Veli Haşim Çiftçi İlkokulu); Drama Kursu (Okul Öğrencilerine)



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA