“ONLAR ARTIK BİRER SERTİFİKALI ANNE” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
“ONLAR ARTIK BİRER SERTİFİKALI ANNE”

 

“ONLAR ARTIK BİRER SERTİFİKALI ANNE”

Akdeniz’de 3 ay süren Kadın Sağlığı ve Gebelik eğitim programı tamamlandı

Akdeniz Belediyesi ile Toros Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen, toplam 3 ay süren ve 360 kadının katılarak sertifika aldığı; “Kadın Sağlığı ve Gebelik / Sağlıklı Gebelik Mutlu Annelik Eğitim Projesi” tamamlandı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz arasında imzalanan protokol kapsamında, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğinde yürütülen “Kadın Sağlığı ve Gebelik Eğitimi Projesi” tamamlandı. Programın son oturumu ve kapanışı nedeniyle belediye konferans salonunda düzenlenen törene; Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fügen Özcanarslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nazife Akan, başkan yardımcıları, anneler ve anne adayı kadınlar katıldı.

Başkan Gültak; “Akdeniz’de değişimi sağlayan kadınlar oldu”

Buluşmada bir konuşma yapan Başkan Gültak; 3 buçuk yıl içinde Akdeniz’de bir değişim başlattıklarını anlattı, kadınlar ve gençler yararına, geçmişte hiç olmayan birçok hizmet ve projeyi hayata kattıklarını söyledi. Başkan Gültak, “Akdenizli kadınları üretime kazandırmak için kooperatifler kurduk.

Son olarak, Akdam Mahallemizde, belediyemize ait bir arazide şeker otu bitkisi (Stevia) yetiştirmeleri ve satışını yapmaları amacıyla kendilerine toprak tahsis ettik. Akdenizli kadınlar artık üretiyor, ailelerinin bütçelerine katkı sağlıyor, ürettikçe mutlu oluyor, kendilerine olan güvenleri artıyor. Akdeniz’de artık kavga da yok; barış, huzur ve kardeşlik ve güven var. Bunu sağlayan da asıl siz kadınlar oldunuz. Çalışarak, üreterek ve eğitimle hayata bakışınız değişti” dedi.

Prof. Dr. Arıöz; “Ortak projelerin devamı gelecek”

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz de konuşmasında, Akdeniz Belediyesi ile birçok proje hazırladıklarını ve projelerin devamının geleceğini söyledi. Üniversitelerin 3 önemli sorumluluğu olduğuna değinen Prof. Dr. Arıöz; “Bunlardan bir tanesi çocuklarımız ve gençlerimize sunduğumuz eğitim-öğretim hizmeti. İkincisi araştırma-geliştirme faaliyetlerimiz. Bir üçüncüsü ve bence en önemlisi de topluma hizmet, halkla birlikte iyi şeyler yapmak, insanlara dokunmak ve yardımcı olmaktır. Bunu da bugün burada çok iyi bir şekilde gerçekleştirmekten büyük mutluluk ve memnuniyet duydum” diye konuştu.

Üç ay süren eğitimlere 360 kadın katıldı

Konuşmaların ardından eğitimi veren akademisyenler ile eğitime katılan kadınların plaket ve sertifikaları törenle takdim edildi. Üç ay süren projede, Akdeniz sınırlarında yaşayan ve sağlık hizmetlerine erişimde kimi zaman güçlü yaşayan 18 yaş ve üzeri 360 kadına, 3 grup halinde üreme sağlığı ve cinsellik, temizlik ve beslenme, gebelik, koruyucu sağlık davranışları, doğum sonrası dönem, aile planlaması ve sağlık hizmetlerine ulaşma konularında kapsamlı eğitim verildi.

Diğer yandan, iki kurumun birlikte verdiği eğitimi başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan Akdenizli kadınlar, Başkan Gültak’ın talimatıyla ödüllendirildi. Kadınlar, farklı zamanlarda düzenlenen etkinliklerle Mersin’in tarihi, turistik,  kültürel ve doğal mekânlarını ziyaret etme şansı yakaladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA