BAŞKAN SEÇER, TARSUS’A DEĞER KATAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
BAŞKAN SEÇER, TARSUS’A DEĞER KATAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

 

BAŞKAN SEÇER, TARSUS’A DEĞER KATAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

SEÇER: “TARSUS’TA 3 ŞERİTLİ İLK YOL”

TARSUSLULARDAN BAŞKAN SEÇER’E YOĞUN İLGİ

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta tamamlanan ve yapımı süren çalışmaları inceledi. Süratle yapımı süren Çamlıyayla Yolu’nda incelemede bulunan Başkan Seçer, ardından kısa bir süre önce tamamlanan Ömer Nazmi Caddesi ile yapımı devam eden ve kent estetiğini artıracak Yarenlik Alanı’nı gezdi. Yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Seçer, Yeşilyurt Pazarı’nı da gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. 2 bin 150 metre uzunluğunda ve 35 metre eninde bir çalışmanın yürütüldüğü Çamlıyayla Yolu ile ilgili konuşan Başkan Seçer, “Tarsus’ta 3 şeritli yapılan ilk yol ve aynı zamanda güvenlik şeridi, bisiklet yolunu da kapsıyor” dedi.

Tarsus’ta önümüzdeki günlerde bir köprülü kavşağın yapılacağı bilgisini de veren Başkan Seçer, “Atatürk Caddesi ile Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nin kesiştiği noktada da muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir köprülü kavşak inşaatımızı başlatacağız. Bu da Tarsus’ta bir ilk” diye konuştu.

Ülkedeki ekonomik dalgalanmalardan dolayı sıkıntılar yaşandığını ifade eden Başkan Seçer, “Maliyetler çok arttı. Hiç hesapta olmayan gelişmeler oldu. Akaryakıt, bitüm fiyatlarında ve diğer inşaat malzemelerinde. Her şeye rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi güçlü, istikrarlı, ne yaptığını bilen bir belediyedir” dedi.

Yapılan işlerin tamamen tekniğe ve bilime uygun bir şekilde olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Tarsus her şeyi hak ediyor. Biz de Tarsus’un hakkını vermek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gecemizi, gündüzümüze katıp çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Pazarı gezisinde ülkede yaşanan ekonomik buhrana değinen Başkan Seçer, “Bir siyasetçi olarak da ülkemin bu durumda olması, yurttaşımın bu durumda olması beni mutlu etmez. Türkiye yakın zamanda umut ediyorum rahatlayacak bir ortam yaşayacak. Bir seçim ortamının da Türkiye’yi rahatlatacağını düşünüyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde Tarsus’un kent estetiğini artıracak çalışmalarını süratle sürdürüyor. Yapılan çalışmalardan bazılarını yerinde inceleyen Başkan Seçer, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tarsus ziyareti kapsamında; yapımı süren Çamlıyayla Yolu, Yarenlik Alanı ve tamamlanan Ömer Nazmi Caddesi’ni inceleyen Başkan Seçer, Yeşilyurt Pazarı’nı da gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Seçer’e Tarsus gezisinde; CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, bürokratlar ve daire başkanları ile muhtarlar da eşlik etti.

Tarsusumuza kazandıracağımız güzel bir çalışma olacak”

Başkan Seçer, süratle yapımı süren Çamlıyayla Yolu’nda incelemede bulundu. Seçer, “Burası önemli bir güzergah. Şu anda buraya yapılan yol toplam 2 bin 150 metre ve 35 metre eninde. Tarsus’ta 3 şeritli yapılan ilk yol ve aynı zamanda güvenlik şeridi, bisiklet yolunu da kapsıyor. Biliyorsunuz Çamlıyayla ilçemiz özellikle yaz nüfusu yoğun bir yer. Burada da şu anda içinde bulunduğumuz Haziran ayı itibariyle de o bölgelere, istikamete seyahatin yoğun olduğu bir güzergah burası. Lokasyon olarak da sıkıntılıydı. Keskin bir viraj var. Bura kazalarıyla ünlüdür. Çocukluğumuzdan beri biliriz bu bölgeyi. Burada imar da gelişiyor, çok yeni yapılar oluşuyor. Onları da düşünerek imar planlarından 35 metrelik bir yol öngörülmüş ki doğru bir yaklaşım olmuş. Bizim de yapacağımız yeni yolla, katkılarımızla beraber Tarsusumuza kazandıracağımız güzel bir çalışma olacak” dedi.

Gerçekten güzel hizmetler oluyor. Bu hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek”

Tarsus’ta birçok bölgede çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Çalışmalar da devam ediyor, devam edecek. Şimdi buradan Ömer Nazmi Caddesi’ne geçeceğiz.  Orada da 1350 metrelik bir güzergahımız var. Orayı da bitirdik, inceleyeceğiz. 2022 yılı programımızda birçok noktada, ana arterlerde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait güzergahlarda program uygulanacak. Mutlaka çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Maliyetler çok arttı. Hiç hesapta olmayan gelişmeler oldu. Akaryakıt, bitüm fiyatlarında ve diğer inşaat malzemelerinde. Her şeye rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi güçlü, istikrarlı, ne yaptığını bilen bir belediyedir. Bütçesi güçlü bir belediye olduğu için, yönetenler de güçlü bir irade ortaya koyduğu için son 3 yılda zaten yapılanları, her şeyi görülür. Burada tevazu sahibi de olamayız. Gerçekten güzel hizmetler oluyor. Takdire şayan hizmetler oluyor. Bu hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

“Şu anda Tarsus’un Ulaşım Master Planı’nı çalışıyoruz”

Tarsus’ta çok güzel işler yaptıklarını söyleyen Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bu içinde bulunduğumuz alanın yaklaşık olarak 1000 metre gerisinde, orada Atatürk Caddesi ile Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nin kesiştiği noktada da muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir köprülü kavşak inşaatımızı başlatacağız. Bu da Tarsus’ta bir ilk. Mersin merkeze gelip o trafiğin akışına imrenen Tarsuslularımız da bundan sonra kendi bölgelerinde trafiğin aksadığı, kilitlendiği kavşaklarda artık köprülü kavşak görebilecek. Zaten şu anda da Tarsus’un Ulaşım Master Planı’nı çalışıyoruz. Önümüzdeki nereden baksanız bir 10-15 yılda neler yapılabilir, onun teknik analizini, bilimsel analizini yapıyoruz. Zaten yaptığımız işler de tekniğe, bilime, akla, mantığa, rasyonaliteye uygun çalışmalar. Tarsus her şeyi hak ediyor. Biz de Tarsus’un hakkını vermek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gecemizi, gündüzümüze katıp çalışmaya devam edeceğiz.”

Başkan Seçer, Çamlıyayla Yolu’ndaki çalışmanın ardından yapımı tamamlanan Ömer Nazmi Caddesi’ni gezdi. Mahalle muhtarlarının övgü dolu cümleleri ile karşılanan Başkan Seçer, caddeyi muhtar ve vatandaşlarla birlikte yürüyerek inceledi.

“Bir seçim ortamının da Türkiye’yi rahatlatacağını düşünüyorum”

Yeşilyurt Pazarı’nı da gezen Başkan Seçer, büyük ilgiyle karşılandı. Pazar esnafını tek tek gezen Başkan Seçer, vatandaşın alım gücüne dair şu düşünceleri paylaştı:

“Aman aman kalabalık değil. Çok yoğun bir alışveriş yok. Çünkü sebze, meyve fiyatları çok çok yüksek. Burası üretici bölge. Tarsus, sebzenin yoğun yetiştiği bir yer. Meyvenin yoğun yetiştiği bir yer ki şu anda sezonu. Hasat sezonu yani bir turfanda sezon da değil. Ona rağmen en ucuz meyve 5, 7, 8 lira. Domates 7-8 lira. Bunlar mutlaka tüketici açısından çok yüksek rakam, üretici açısından da sorduğunuz zaman haklı olarak düşük buluyor çünkü denge bozuldu. Yani bir taraftan tüketim yapan sabit gelirli, dar gelirli işçi, memur, esnaf; gelirinde sorun var, almış başını gitmiş hayat pahalılığı. Geliri sabit. Diğer taraftan üretici üretim yapıyor. Gübreyi 3 katına, akaryakıtı 3-4 katına, ilacı 5 katına kullanınca ortada müthiş bir kaos oluyor. Bu ekonomik bir mesele. Doğal olarak bunu merkezi hükümetin çözmesi gerekiyor. Mutlaka bir yerel yönetici olarak, Belediye Başkanı olarak biz de bu buhran sürecinde, hayat pahalılığı sürecinde vatandaşın yanında olmak istiyoruz. Bizim yapacağımız onlara mutlaka sosyal katkılardır. Onların önce gıdasını, çocuklarını, bebeğinin mamasını düşünmek. Zaten bunları yapıyoruz. Yönetime geldiğimiz andan itibaren yapıyoruz. O ayrı bir konu. Bir yapısal sorunlar var. Bir de ani seyreden sorunlar var. Şimdi bu ekonomik kriz bir taraftan hem yapısal, yıllara matuf yapılan hataların sonucu; bir de gelişen pandemi koşulları, dünya ekonomik şartları derken ikisi üst üste geldi hayat çekilmez bir hal aldı. Yani pazar yerinde gördüğüm özetle bir Belediye Başkanı olarak bu. Bir siyasetçi olarak da ülkemin bu durumda olması, yurttaşımın bu durumda olması beni mutlu etmez. Son derece de üzer. İnşallah bir çıkış yolu olacak. Siyaset kurumu çözer bunu. Mutlaka ‘inşallah’ diyeceğiz, dilek dileyeceğiz, dua edeceğiz ama akıl çözer bunu, uygulayacağınız politikalar çözer. Türkiye yakın zamanda umut ediyorum rahatlayacak bir ortam yaşayacak. Bir seçim ortamının da Türkiye’yi rahatlatacağını düşünüyorum.”

Ülgen: “72 senedir bu mahallenin çocuğuyum. Ben sizin gibi dürüst, güzel bir insan görmedim”

Pazar’ın girişinde Başkan Seçer’le sohbet eden Şinasi Ülgen, “Yaşım 72. 72 senedir bu mahallenin çocuğuyum. Ben sizin gibi dürüst, güzel bir insan görmedim. Hiçbir şey beklemiyorum sizden. Hiçbir ricam da yok. Siz değerli bir insansınız. Çok seviyorum sizi” dedi.

Pazar gezisini tamamlayan Başkan Seçer, pazarın sonunda bulunan Hurmalıbahçe’de çocukluğunda top oynadığı sahayı görerek, duygusal anlar yaşadı.

Yarenlik Alanı incelemesinden öğrencilerden Başkan Seçer’e teşekkür

Başkan Seçer’in son durağı ise Yarenlik alanı oldu. Yarenlik Alanı’nda kent estetiğini artıracak çalışmaları inceleyen Başkan Seçer, bölge esnafını gezerek süren çalışmalarla ilgili sohbet etti. Burada da yoğun ilgi ile karşılanan Başkan Seçer’e üniversite öğrencilerinden teşekkür geldi. Tarsus Üniversitesi’nden bu yıl mezun olan öğrenciler Başkan Seçer’le fotoğraf çekilerek, “Bize yaptığınız yemek yardımlarından dolayı, bayramlarda yaptığınız yardımlardan dolayı çok teşekkür ederiz” sözleri ile duygularını dile getirdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA