Seçer, Mut Karacaoğlan Festivali’nin açılışına katıldı. | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Seçer, Mut Karacaoğlan Festivali’nin açılışına katıldı.

 

Başkan Seçer, Mut Karacaoğlan Festivali’nin açılışına katıldı.

BAŞKAN SEÇER, ‘60. MUT KARACAOĞLAN KAYISI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’NE KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışına katıldı. Bu yıl 60’ıncısı organize edilen etkinlikte konuşan Başkan Seçer, “Allah bereket versin. Mutlu hemşehrilerimiz bu sene de hasada başladı. İnşallah, bütün sezonu hem kayısıda, hem erikte, hem de zeytinde bereketli olarak tamamlarız” dedi. Tarımsal üretimi artırmak ve üreticiyi desteklemek adına yaptıkları hizmetlere değinen Seçer, “Biz belediyeler olarak mevcut imkanlarımızı kullanarak, özellikle küçük aile işletmelerine ve kadın üreticilere pozitif ayrımcılık yaparak, desteklerimizi bugün olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu. Renkli görüntülere sahne olan festivalde Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından Dilek Havuzu’na kayısı döküldü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Büyük coşkuyla karşılanan Başkan Seçer, vatandaşlarla sohbet etti. Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, üreticilere seslenerek üretimin artması noktasında destek mesajı verdi. Seçer, “Biz belediyeler olarak mevcut imkanlarımızı kullanarak, özellikle küçük aile işletmelerine ve kadın üreticilere pozitif ayrımcılık yaparak, desteklerimizi bugün olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

Festival renkli görüntülere sahne oldu

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda düzenlenen festivale Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festivalde açılış konuşmaları yapıldı. Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran Takımı gösterilerini sergilerken, Mut Volkan Okulları Zeybek Ekibi ve Mut Belediyesi Spor Okulları öğrencileri de festivalde tekvando gösterisi yaptı. Mut Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun sergilediği gösteri ile süren festivalde Halat Çekme Federasyonu Mut İlçe Temsilciliği tarafından halat yarışı yapıldı. Kayısı yeme yarışması ile devam eden festival, renkli görüntülere sahne oldu.  Son olarak da Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından Dilek Havuzu’na kayısı döküldü.

Başkan Seçer: Bir olacağız, birlik olacağız, iri olacağız, diri olacağız”

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker’in ‘Mutlu olmanın mutluluğuyla Mutlu olmaktan gururluyum’ sözünü anımsatarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Hepimiz Mersin’de olmaktan, böyle güzide bir kentte yaşamaktan, Türkiye’de olmaktan, Türkiye’de doğmuş olmaktan, Türk olmaktan onur ve şeref duyuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’, ilimin peşinden gideceğiz ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine yükselteceğiz. Hepimizin çabası bu yolda” dedi. 60. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ne keyifle geldiğini belirten Başkan Seçer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Farklı siyasi partilerden olmamız demokrasinin zenginliğidir. Bizim kültürümüzdür, hoşgörümüzdür. Birbirimize saygıyla bakmamızı gerektiren bir anlayıştır. Mut Belediye Başkanıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı farklı siyasi partilerde; ama bir çatı altında, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, al bayrağın altında ve Mustafa Kemal’in izinde beraber yürümesinden daha doğal bir şey olamaz. Onun için her zaman söylediğimizi söylüyoruz. Bir olacağız, birlik olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bunu da inadına yapacağız. Ülkemizi, bayrağımızı ve Atatürk’ümüzü seviyoruz.”

Desteklerimizi bugün olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz”

Bereketli bir coğrafyaya sahip Mut’ta, kadınlar başta olmak üzere tüm vatandaşların çok çalışkan olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Allah bereket versin. Mutlu hemşehrilerimiz bu sene de hasada başladı. İklimden dolayı verim kaybı var ama şükür ki piyasalarda bir talep var ve hem yurt içinde hem de yurt dışında şu anki fiyatlar, belki verimden dolayı kaybımızı telafi edecek noktalarda. İnşallah bütün sezonu hem kayısıda, hem erikte, hem de zeytinde bereketli olarak tamamlarız” diye konuştu. Hükümetlerin hazırladıkları projeksiyonlarda mutlaka üreticiye, çiftçiye destek verme zorunluluğu olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Ülkemizde de mutlaka; beğeniriz, beğenmeyiz. Şimdi siyaset zamanı değil. Politika uygulanıyor. Doğrudur, yanlıştır. Ancak biz belediyeler olarak mevcut imkanlarımızı kullanarak, özellikle küçük aile işletmelerine ve kadın üreticilere pozitif ayrımcılık yaparak, desteklerimizi bugün olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

Vatandaşlar:Etkinliği çok beğeniyoruz. Her yıl olması çok güzel”

Festivale katılan vatandaşlar da gün boyu büyük coşku yaşadı. Duygularını ifade eden Gülay Yüksel, “Bizim için eğlenceli bir alan. Hem kayısımızın tanıtımı hem halk için sosyal bir etkinlik oluyor, hem de Mut için ekonomik anlamda gelir kaynağı oluyor. Etkinliği çok beğeniyoruz. Her yıl olması çok güzel” diye belirtti.

Emine Zengin ise kayısı yetiştirdiklerini söyleyerek, “Festival çok iyi, memleketimizde olması gururlandırıcı bir şey. Geliyoruz her zaman” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer Mut dönüşünde Kargıcak ve Ortaören yolunda esnaf ve vatandaşla selamlaşıp, esnafa 'Hayırlı işler' diledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA