CHP’li Başarır: Bu insanlar nasıl ev sahibi olacak sayın Erdoğan | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’li Başarır: Bu insanlar nasıl ev sahibi olacak sayın Erdoğan

 

CHP’li Başarır: Bu insanlar nasıl ev sahibi olacak sayın Erdoğan

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sahibinden.com ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin ortak şekilde hazırladığı Satılık Konut Piyasası raporunu değerlendirdi.

“FİLDİŞİ KULELERİNİZDEN İNİN HALKIN DURUMUNA BİR BAKIN”

Sahibinden.com ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin ortak şekilde hazırladığı Satılık Konut Piyasası raporunun Mersin’e ilişkin kısmını değerlendiren CHP’li Başarır, “Bakın, rapora göre Türkiye’de geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut ilan m2 cari fiyatı yüzde 153,9 artarak 9.723 TL olmuş. Peki Mersin’de ne olmuş bakalım? Mersin’deki konut fiyatları yalnızca 1 yılda %198 oranında artmış. Nisan 2021 m2 fiyatı, 2591 TL iken Nisan 2022 m2 fiyatı 7727 TL olmuş. Yani geçen yılın Nisan ayındaki 500 bin TL’lik bir ev, bu sene nisan ayında 1.5 milyon TL olmuş durumda. Gelin basit bir hesap yapalım. 120 m2’lik bir ev sadece m2 hesaplamasıyla bile neredeyse 1 milyon TL. Halktan bir haber olan beyefendi ne yaptı? Konut kredilerinin faiz oranlarını açıkladı. Fildişi kulelerinizden inin halkın durumuna bir bakın. Size tek bir şey söyleyeceğim. Bu insanlar nasıl ev alacak sayın Erdoğan?” ifadelerini kullandı.

“DEVLET BU ÖDEVİNİ YALNIZCA KREDİ VEREREK YERİNE GETİREMEZ.”

Sadece Mersin’in değil, tüm Türkiye’nin konut fiyatları bakımından sorunlu olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Barınma hakkı insanlık yaşamının en temel haklarından biridir. İnsan onuruna yakışır bir yaşam hakkının sağlanması için devletin ödev ve yükümlülükleri vardır. Devlet yalnızca kredi vererek bu ödevini yerine getiremez. Beyefendi ve şürekaları sarayında mutlu mesut yaşadığı için hiçbir şeyden haberi yok. Geçen yılın Nisan ayında 3830 TL olan Türkiye geneli ortalama satılık konut ilan m2 fiyatı 9723 TL’ye yükselmiş durumda. Bakın bu hesaplama yalnızca m2’ye göre hesaplanıyor. Yazık değil mi benim vatandaşıma. Siz vatandaşınıza bunları mı hak görüyorsunuz? İnanın bizim iktidarımızda hiçbir vatandaşımız barınma sorunu kalmayacak.” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA