Bakan Kurum, Çay Mahallesi TOKİ Konutlarını Yerinde İnceledi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Bakan Kurum, Çay Mahallesi TOKİ Konutlarını Yerinde İnceledi

 

Bakan Kurum, Çay Mahallesi TOKİ Konutlarını Yerinde İnceledi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Çay Mahallesi TOKİ konutlarını yerinde inceledi.

"VATANDAŞLARIMIZ ÇOK MUTLU ve HUZURLULAR"

* Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan Çay Mahallesi'ndeki 416 konutluk TOKİ konutlarını yerinde inceleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Çay Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızla az önce görüştük. Çok mutlu ve huzurlular. Biz de Mersinimiz için vatandaşlarımız için böyle bir proje yaptığımızdan dolayı gerçekten mutluyuz" ifadelerini kullandı. 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan Çay Mahallesi'ndeki 416 konutluk TOKİ konutlarını yerinde inceledi. Bakan Murat Kurum'a AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve TOKİ yetkilileri ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri de eşlik etti. 
"ÇAY MAHALLESİ'NDEKİ KONUTLAR 2 AY SONRA TESLİM EDİLECEK"
Çay Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan 416 konutluk projenin 2 sonra vatandaşlara teslim edileceğine vurgu yapan Bakan Kurum, "Burada yeni Türkiye'nin yeni Mersin'in yerleşim örneğini görüyoruz. Medeniyetimizin bize tarif ettiği şehirciliği görüyoruz. Yeşil alanları, parkları, bahçeleriyle, zemin artı 4-5 katı geçmeyen yatay mimari dediğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman dile getirdiği şehircilik örneğini görüyoruz. 2 ay sonra inşallah buradaki 416 konutu, ticari üniteleri, camisi, kreşi, sosyal donatıları vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın mutluluğunu görüyoruz. Onların dualarına şahit oluyoruz" dedi.
"BARIŞ MAHALLESİ'NDE KONUTLARI EN KISA SÜREDE TESLİM EDECEĞİZ"
Barış Mahallesi'nde de 415 konutluk TOKİ projesinin temellerini attıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, "Şehrin merkezinde yıllardır çöküntü haline gelmiş bir dönüşüm projemiz başladı. Aynı Çay Mahallemizde olduğu gibi Barış Mahallemizde de konutlarımızı bu anlayışla yapacağız ve vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekli ile en kısa sürede teslim edeceğiz. Şu an Mersin'de gerek bizim sosyal konutlarla gerek yapmış olduğumuz dönüşüm projeleri ile birlikte aslında Mersin tarihinin en büyük dönüşüm süreci yürümekte" ifadelerini kullandı. 
"ÇAY MAHALLESİ PROJEMİZ ÖRNEK OLACAK"
Bakan Kurum, "Bu mahallelerimiz dışında da vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda kentsel dönüşüm süreçlerini yürüttüğümüz alanlarımız var. Biz istiyoruz ki projeler bittiğinde geçip baktığımızda 'iyi ki yaptık' diyebileceğimiz projeler olsun. Şu an bulunduğumuz alandaki Çay Mahallesi projemiz hem Mersinimize hem de tüm vatandaşlarımıza örnek olacak. İnsanlarımızın burada mutlu huzurlu bir şekilde yaşayacağı alan olacak" diye konuştu. 
"AKDENİZ BELEDİYEMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Çay Mahallesi'ndeki TOKİ konutları sürecini Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Akdeniz Belediyesi işbirliğinde sahada yürütüldüğüne işaret eden Bakan Murat Kurum, "Vatandaşlarımıza bu süreçte kira yardımı olmak üzere verilmesi gereken her türlü yardımı verdiler. Tek tek gidip vatandaşlarımızla görüşerek enkaz bedellerini mevcut değerlerini tespit ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde yüzde 40-50'ye varan ki bu eski maliyetlerle, bugünkü maliyetlere baktığımızda bunun daha da fazlası sübvansiyon sağladık. Mevcut değerlerini yine buradaki sübvanse edilmiş değerlerden düşmek sureti ile kalan bir borcu varsa da bu borçlarına da 15 yıla varan ve TÜFE'ye endeksli, herhangi bir bankaya yönlendirmeden süreç yürüttük. Yaklaşık 1.500-2.000 TL taksit ödemeleri çıkıyor. 1.000 TL olan da var 1.500 olan da var. Vatandaşlarımızla da görüştük. Çok mutlu ve huzurlular. Biz de Mersinimiz için vatandaşlarımız için böyle bir proje yaptığımızdan dolayı gerçekten mutluyuz. TOKİ Başkanlığımıza, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüze, Akdeniz Belediyemize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
"AĞUSTOS AYINDA MERSİN'E MÜJDE VERECEĞİZ"
Ağustos ayında sosyal konut yapımı için Mersin'e bir müjde vereceklerine de dikkat çeken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çerçevede hem merkezde hem ilçelerimizde, Toroslar'da 500 adet sosyal konutu hazırlıyoruz. Bunun dışında yine Akdeniz ilçemizdeki Mersin'in diğer ilçelerindeki yerlerde de ihtiyaca ve talebe göre de iyi bir sayıyı Ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaklar. Alt gelir grubu, dar gelirli evi olmayan vatandaşlarımızın ev alabilmelerine istinaden tüm Türkiye'de 81 ilde yaptığımız projenin bir ayağını da inşallah Mersin'de yapıyor olacağız. Ben şimdiden konutlarımız, sosyal donatılarımız vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum." 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA