Taşucu Sahilinde Akıl Almaz Duvar | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Taşucu Sahilinde Akıl Almaz Duvar

 

Taşucu Sahilinde Akıl Almaz Duvar

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu mahallesinde bölgede Seka arazisi olarak da bilinen Taşucu Limanı’nın bulunduğu sahile duvar örülmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

 Önceki yıllarda özelleştirilen Seka Kağıt Fabrikasını alan firma Taşucu Sahili’ne duvar ördü.

 CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel sahilde basın açıklaması yaparak söz konusu alanın peşkeş çekilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Taşucu Mahallesi’nde bulunan SEKA Limanını ve Liman geri sahasındaki SEKA arazisini 40 yıllığına kiralayan firma, limanı Serbest Bölge yapmak için çalışmalara başladı. Bu kapsamda eski SEKA bahçesi ile birlikte denize kadar uzanan bölgede duvar ördü. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ve çevre örgütleri duvarla kapatılmak istenen Taşucu Sahili’nde basın açıklaması yaptı.

Taşucu’nda bu bölgede daha önce Seka diye anılan bir kağıt fabrikası bulunduğunu kaydeden Gökçel, “Bu kağıt fabrikası geçmiş dönemlerde bir nedenle kapatıldı. Özelleştirme adı altında burayı birilerine vermeye çalıştılar. Kağıt fabrikasının o zamanki bütün müştemilatı hurda şeklinde satıldı. Zaten bu hukuksuz bir işlem idi. Aslında Taşucu’na ve ülkemize yapılan bir hakaretti” dedi. Özelleştirilen arazinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Gökçel, “Liman gerçekten çok önemli. Bu alan, halkın kullanımına açık bir alan. Bu alanı yazın hem yerleşik halkımız hem yerli ve yabancı turistlerimizin günlük kullandığı alan. Dolayısıyla insanca yaşamak için insanların günlük hayatında kullandığı bu alanı, bu yürüyüş bandını hukuksuz bir şekilde Seka limanını alan firmaya peşkeş çekmek kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.

Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü buranın özelleştirilmesi ile alakalı özelleştirme idaresine bir proje sunduğunu hatırlatan Gökçel, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buranın ihale edilmeden önce bu hali ile ihale edilmesi için olur veriyor. Ama ortada o projenin onaylanmış bir raporu yok. Kurumlardan görüş alınmamış. ÇED raporu alınmamış. O şekilde ihale edilmiş. Aslında hukuksuzluk başında başlamış” ifadelerini kullandı.

Taşucu Limanı’nın Silifke halkından koparılmasına karşı mücadele edeceklerini ifade eden Gökçel, “Burası hukuksuz bir şekilde gasp ediliyor. El birliğiyle bu gaspa dur diyeceğiz” diye tepki gösterdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA