Mersin, sanayide geleceği planlamaya hazırlanıyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Mersin, sanayide geleceği planlamaya hazırlanıyor

 

Mersin, sanayide geleceği planlamaya hazırlanıyor

SAHA İstanbul İrtibat Ofisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi (Atölye1886) çatısı altında hizmete başladı. Ofis, TÜSSİDE ile birlikte yürüteceği çalışmalarla Mersin sanayisinin geleceğine yön vermek adına Sanayi Stratejik ve Kalkınma Planını hazırlamaya odaklandı. Bu sayede Türkiye sanayisinin planlanmasının fitilinin de Mersin’den ateşlenmesi hedefleniyor. 

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi SAHA İstanbul Yönetimi, SAHA Mersin İrtibat Ofisi’nin hizmete alınması dolayısıyla Sanayi Bakanlığı’na bağlı Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Yetkilileriyle birlikte MTSO’yu ziyaret etti. SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Sürmen, TÜBİTAK’a bağı TÜSSİDE Enstitü Müdür Yardımcısı Ali Doğan ve Baş Uzman Araştırmacısı Dr. Kirstin Öztürk ziyaret kapsamında MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya gelerek yürütecekleri çalışmalar ve hedefler hakkında bilgi verdi. 

Keleş: “Geleceğinizi planlarken size deniz feneri olacak”
Mersin’den beklentileri hakkında bilgi veren SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Mersin sanayisinin geleceğini planlamaya katkı sunmak istediklerini söyledi. Hangi şehrin hangi sanayi dalında güçlü olduğunu saptayıp gelişmesi gerektiğini belirleme adına yola çıktıklarını belirten Keleş, “Bu planlama yapılabilirse o sanayi dalına yönelik düşünülen yatırımlar doğru şehre yapılabilecek ya da şehirlerin hedefine ulaşması için ne gibi bir kas gücü geliştirilmesi gerektiği ortaya çıkacak. Böylece daha planlı, daha sürdürülebilir çalışmalara imza atılabilecek” dedi.  “Geleceğinizi kurgularken böyle bir çalışma size deniz feneri olacaktır” diyen Keleş şöyle konuştu: 
“Yapılacak analizler ve planlama şehrinizin en sağlıklı hangi alanda gelişebileceğini gösterecek. Bu gelişimde gerekli kilometre taşları nasıl döşenmeli ortaya konulacak. Bir önemli nokta daha var ki biz bu analizleri yaparken Sanayi Bakanlığı’na bağlı TÜBİTAK bünyesindeki TÜSSİDE ile birlikte hareket ediyoruz. Sanayi Bakanlığı’nın stratejisini de üstlenen bu kurum sizlere çok daha güçlü bir stratejik plan hazırlama imkanı tanıyacak. Bu planlama ile şehrinizin sanayisinin 10 sene 20 sene sonra nereye evrileceğini belirleyip ne kadar sanayi alanına ihtiyacınız olacağından hangi destekleri talep edebileceğinize kadar birçok nokta belirlenebilecek. Bu sayede daha planlı hareket edip hedeflerinize ne kadar ulaşabildiğinizi saptayabildiğiniz ya da sizden sonra gelecek başkanlara, yöneticilere de ışık tutup sürdürülebiliğe büyük katkı sunabilirsiniz. Böylesi bir planlamanın fitilini Mersin’den ateşleyebiliriz.”
Keleş, SAHA İstanbul olarak belirlenen sanayi kollarından savunma sanayine evrilebilecek olanları görerek bu alanda destek sağlayacaklarına da değindi.

Kızıltan: “Her türlü desteğe hazırız”
MTSO Yönetimi olarak göreve geldikleri günden bu yana Çukurova Stratejik Kalkınma ve Yatırım Planı üzerinde çalıştıklarını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Bu bağlamda tam da bizim talep ettiğimiz bir çalışma. Kentin tamamının stratejik planı yerine sanayi ile ilk adım atılıp ardından bunu genişletebiliriz. Her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Yatırımlar planlanırken yerel dinamiklerin görüşünün alınmasının önemine dikkat çeken Kızıltan, yapılacak bu planlama ile hangi kente hangi yatırımın yapılmasının ülke ekonomisini güçlendirebileceği belirlenip doğru karar alınmasına olanak sunulacağını sözlerine ekledi. 

SAHA İstanbul Ekibi MTSO yanı sıra Mersin temasları kapsamında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) açılan irtibat ofisini de ziyaret etti. MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Darıcı da katıldı. Heyet MTOSB firmalarını, Mersin firmalarını ve Mersin Teknopark firmalarını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA