MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ HİZMET: “OKUMA-YAZMA KURSU” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ HİZMET: “OKUMA-YAZMA KURSU”

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ HİZMET: “OKUMA-YAZMA KURSU”

İLK KURS TURGUT TÜRKALP MAHALLESİ’NDE BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, okuma-yazma öğrenmek isteyen vatandaşlara yönelik yeni bir hizmet başlattı. Büyükşehir’in Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi’ndeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde başlatılan okuma-yazma kurslarının dezavantajlı mahallelerdeki diğer kurs merkezlerinde de sürdürülmesi planlanıyor. Okuma-yazma hayallerini Büyükşehir’le gerçeğe dönüştüren kursiyerler, büyük bir istekle derslerine katılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi’ndeki LGS’ye hazırlık kurs merkezinde okuma-yazma kursu başladı.  Vatandaşlara ücretsiz olarak verilen okuma-yazma kurslarının dezavantajlı diğer mahallelerde de sürdürülmesi planlanıyor.

Büyükşehir daha önce Atgirmez’de de kadınlara okuma-yazma kursu vermişti

Büyükşehir Belediyesi; daha önce Tarsus ilçesine bağlı, Mersin’in en doğu noktasında yer alan Günyurdu Mahallesi içerisinde yer alan Atgirmez mevkiinde de kadınlara yönelik okuma-yazma kursu gerçekleştirmişti. Çoğunluğu tarım arazilerinde çalışan kadınlar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde verilen kursa katılmıştı. Kimi kucağında kimi ise karnında taşıdığı çocuğuyla kursa katılan kadınlar, yaklaşık 4 aylık eğitimin ardından okuyabilmenin ve yazabilmenin mutluluğunu yaşamıştı.

Okuma-yazma kursları kentin dezavantajlı mahallelerine yayılacak

9 ilçedeki kurs merkezlerinde öğrencileri üniversiteye hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı birçok mahallesinde 8’inci sınıf öğrencileri için de LGS’ye hazırlık kursları vermeye başladı. Büyükşehir, LGS öğrencilerine yönelik verdiği destekte özellikle dezavantajlı mahallelere yöneldi. Hizmet kapsamında Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi’ne bir Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açan Büyükşehir, mahallede yaşayan orta ve ileri yaştaki vatandaşlar için okuma-yazma kursu da başlattı. Yeni başlayan okuma-yazma kursuna başvuran 8 kadın kurs merkezindeki sıralarda derslere başladı.

“Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza sınıflarımız açık”

Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi’ndeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görevli Türkçe Öğretmeni Berfin Önder, velilerden okuma-yazma kursuyla ilgili yoğun talep aldıklarını belirterek, “Yetişkinler için birinci kademe okuma-yazma kursunu açtık ve sınıfımın büyük çoğunluğunun kadınlardan oluşması benim için ayrı bir mutluluk oldu. Dönemin sonunda her istediğini okuyabilen, kendisini iyi ifade edebilen, güçlü kadınlar olarak çıkmalarını umut ediyoruz. 5 kişiyle başladık, daha sonra bu artarak 8 kişi oldu. Daha da artacağını düşünüyoruz. Belediyemizin bu mahallede yaptığı ilk çalışma ve devam edeceğiz. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza sınıflarımız açık” dedi.

“Babam görmüş olsaydı gurur duyardı”

Kursa katılan vatandaşlardan 42 yaşındaki Sıdıka Çınar, daha önce kendisine gelen mesajları çevresindekilere okutmak zorunda kaldığını belirterek; “Ev temizliğine gidiyorum. Gidiş-gelişlerde sorun yaşıyorum. Mesela evin adresini söylüyorlar, okumam yazmam olmadığı için ‘bana tam olarak yazıp gönderin, abime ya da kardeşime okuturum’ veya ‘tam olarak yerini söyleyin, ben oraya geleyim’ diyorum. ‘Lanet olsun, okumam-yazmam olsa bu kadar rezillik çekmem’ diyordum. Şimdi bu kursu duydum, çok sevindim. ‘Ben gideceğim’ dedim abime. ‘Sıdıka geç bile kaldın, senin adına çok sevindim, sen başaracaksın’ dedi. Babam görmüş olsaydı gurur duyardı, eminim ki annem de gurur duyardı” diye konuştu.

“Doktoruma kendim gidip geleceğim, her şeyi kendi başıma başaracağım”

Kursa katılan 7 çocuk annesi 48 yaşındaki Azize Akay da okuma-yazma bilmediği için yaşamı boyunca sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, “Çocuklardan hastane için ‘bana bir randevu alın’ diye rica ediyorum. ‘Aman anne bıktırdın’ diyorlar. Artık onu kendi kendime yapacağım. İlaçlarımı kendim içeceğim, doktoruma kendim gidip geleceğim. Her şeyi kendi başıma başaracağım. Bir de kitap okumayı öğreneceğim. Burası açıldığında çok sevindik. Hoşumuza gitti. Burası hem mahallemde hem de arkadaşlarım yakınımda” ifadelerine yer verdi.  

“Okuma-yazma olmayınca gittiğim yeri bulamıyorum”

Kursa katılanlardan 5 çocuk annesi Gazali Kortak ise okuma-yazma konusunda yaşadığı sıkıntılardan bahsederek, “Hastaneye gidiyorum. Okuma-yazma olmayınca gittiğim yeri bulamıyorum, başkasından rica ediyorum. Bazıları yardımcı oluyor bazılarıysa tepki veriyor. İnsanın zoruna gidiyor. Bazen birinden rica ediyorum, ‘cahil’ diyor, o zoruma gidiyor” dedi. Kortak, ­5 çocuğu okuttuğunu ve okuma-yazma öğrenme hayalini artık gerçekleştireceğini vurgulayarak, “Hepsinin diplomaları var. Ayakta durdum, okuttum. Ben okumadım ama onları okuttum. Ben de şimdi okuyup ayakta duracağım. Bize açılan kurs sayesinde, öğretmenimizin sayesinde inşallah okuma-yazmayı çözeceğiz” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA