BAŞKAN YILMAZ, MESİAD ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BAŞKAN YILMAZ, MESİAD ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

BAŞKAN YILMAZ, MESİAD ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

“Mersinimizin ve Ülkemizin Geleceği İçin Ortak Hareket Etmemiz Şart”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) konuğu oldu.

Mersin’in ekonomik potansiyeli, lojistik gücü, istihdam ve yatırım imkânlarının konuşulduğu toplantıda projelerini ve çalışmalarını anlatan Başkan Yılmaz, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri’nin kenti ilgilendiren sorularına tek tek yanıt verdi ve çözüm önerilerini sundu.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, geleneksel olarak düzenlediği istişare toplantısında 4 merkez ilçe belediye başkanını ağırladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da konuk olduğu yemekli toplantıda, Türkiye’nin güvenli geleceği üzerinde uzlaşmanın ve ilerlemenin önemine dikkat çekerek; “Farklılıklarımızı zenginlik olarak düşünelim. Çocuklarımızın daha güçlü bir ülkede yaşaması için bir araya gelip ortak güçlü geleceğimize doğru hareket etmemiz gerekir” dedi.

“Bu İstişarelerle Faydalı Sonuçlar Elde Edeceğiz”

“Dinamikleri sürekli anlayıp, algılayıp, güncelleyip buna uygun projeler yapmak bizim için önemli” diyen Başkan Yılmaz; “5 yıl önce hepimiz, aynı fikirde, aynı şeyi yapmayı düşünmüş olsak bile yapacağımız tüm işleri, tüm projeleri, kişisel ve ticari olarak pozisyonlarımızı yeni dinamiklere göre oluşturmak mecburiyetindeyiz. MESİAD, Ticaret ve Sanayi Odamız gibi siyaset üstü duran, içinde bulunduğumuz networkun her oyuncusuyla iletişim kurup doğru stratejiler kurma noktasında çaba gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıda; Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş insanları yer aldı.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, geleneksel olarak düzenledikleri bu bulaşmada merkez belediye başkanlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek; “Mersinimiz için bir aradayız. Belediye Başkanlarımız, hizmetlerini anlatacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da Mersin’i bir bütün olarak ele almanın önemine değinerek; “Bir ilçenin konusu diğer ilçemizi de ilgilendiriyor. Mersin’i bir bütün olarak görmek ve koordineli çalışmamız lazım” dedi.

Başkan Yılmaz; “Çevik Belediyeyiz”

Soru ve cevap şeklinde devam eden toplanda çalışmalarını paylaşan Başkan Yılmaz, Türkiye’de ilk olarak Çevik Belediyecilik anlayışını benimseyen belediye olduklarına dikkat çekti.

Başkan Yılmaz; “Çevik bir ekibimiz var. Bunun sonuçlarını hızlı bir şekilde aldık. Birçok proje, ulusal ve uluslararası etkinlikler yaptık. 17 günlük tam kapanma sürecinde Gönül Bağı projemizi hayata geçirdik. Vatandaşımızın ne derdi ve sıkıntısı var ise 444 41 33 numaralı telefondan bize ulaşmalarını istedik. Farklı birimlerde çalışan personelimiz bu projede yer aldı. 60 bin çağrıya cevap verdik” diye konuştu.

“Mersin’de Ana Konteyner Limanı için İrademizi Ortaya Koymaya Hazırız”

Dijital dünyada lojistiğin son derece önemli olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz; “Lojistik sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde Mersin’in lojistik merkezi olmasının, dünyayı algılamanın, doğru şekilde, doğru pozisyon almanın önemine, kentimizin daha da güçlenmesine ve büyümesine dikkat çekmiştik.  Kent olarak, siyaset üstü bir bakışla ortak stratejiler belirlersek, ilerlemememiz ve gelişmememiz için hiçbir sebep yok” ifadelerini kullandı.

Mersin’de ana konteyner limanı ile ilgili olarak 2019 yılının Aralık ayında bu projenin yatırım planı içerisinde görülmediğini dile getirdiklerini de hatırlatan Başkan Yılmaz; “Kentimizin problemlerini hep beraber çözeceksek, geleceğimizi planlayacaksak ve buna uygun adımlar atacaksak hep beraber bir doğru üzerinde birleşip ona göre hareket etmemiz gerekir. Mersinimizin ve Türkiye’nin geleceği için ana konteyner limanı gereklidir. Bu konuda yapılacak çalışmaya katılmaya ve irademizi ortaya koymaya hazırız” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA