MGC Başkanı Tepe: “Her şartta 10 Ocak’a sahip çıkmalıyız” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MGC Başkanı Tepe: “Her şartta 10 Ocak’a sahip çıkmalıyız”

 

MGC Başkanı Tepe: “Her şartta 10 Ocak’a sahip çıkmalıyız”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Düzenlenen törende konuşan MGC Başkanı R.Kaya Tepe, günün anlam ve önemine işaret etti. Başkan Tepe, “10 Ocak, 1961 yılından bu yana kutlanan Türkiye’ye özgü bir gün. Kazanımlar sonucu kutlanan bu özel gün mesleki anlamda bizim manevi değerlerimiz ve her şartta sahip çıkmalıyız” dedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yağmur nedeniyle Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca,  Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Baro Başkanı Gazi Özdemir, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Yardımcıları Levent Altun, Necmi Işıksal ve İstanbul Avrasya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oğuzhan Bayrak ile çok sayıda gazeteci katıldı.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Tören öncesi Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R.Kaya Tepe, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Yardımcıları Levent Altun, Necmi Işıksal ve İstanbul Avrasya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oğuzhan Bayrak tarafından Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 

“GAZETECİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI”

Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan MGC Başkanı R.Kaya Tepe, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi: “10 Ocak’ı kutlayan var kutlamayan var. Ancak her şartta 10 Ocak gününe sahip çıkmanın önemli olduğunu düşünüyorum. 10 Ocak’ın tarih sürecine bakınca gazetecilerin haklarının yasal güvenceye alındığı gün olduğunu görüyoruz. 1961 yılında 9 patron olayı sonucu gazeteciler kazanım sahibi oldu. Bu sebeple bugünü tarihe taşımamız, bizi var eden değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Mesleki anlamda zor günlerden geçiyoruz. Gazetecilerin önündeki engeller kaldırılmalı. Demokrasi adına asli görevimizi yapmalıyız. Gazetecilik aşkla yapılan bir meslek, para pula mukayese edilemez. Vatan millet sevdası içinde doğru, dürüst şekilde görevini yapan gazetecilere buradan selam olsun.”

GİBİ BÜYÜYEN SORUNLARA ÇÖZÜM YOLU ARIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise sektörün çığ gibi büyüyen sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Anadolu’da 5 bin civarı işsiz gazeteci arkadaşımız var. Çalışanların büyük bir kısmı ise asgari ücret dahi alamıyor. Gazeteci arkadaşlarımız kendi günlerinde bile çalışıyorlar ama şartların iyileştirilmesi için federasyon olarak büyük mücadelemiz var. Çalışma bakanıyla görüşüp sorunlarımızın çözülmesi yönünde destek isteyeceğiz” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÖZKAN: “HER ZAMAN YANINIZDAYIM”

AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan gazeteciliğin önemine vurgu yaparak, “Gazeteciler Cemiyet Başkanımızın ifade ettiği gibi hakikaten çok zor şartlar altında ama aynı şekilde onurlu bir iş yapıyorsunuz. Zor şartlar altında, savaşlarda, dağda, çamurda, bayırda her zaman görevinizi fazlasıyla yerine getirmek adına zaman zaman canınızı siper ediyorsunuz. Bu bağlamda da hayatını kaybetmiş bütün gazeteci kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyor, her şekliyle yanınızda olduğumu bilmenizi istiyor ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA