AVRUPA’NIN ÖLÜMÜ | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
AVRUPA’NIN ÖLÜMÜ

 

AVRUPA’NIN ÖLÜMÜ

Batý toplumundaki hiper-bireycilik, zaten aile deðerlerinin ve genel olarak aile yapýsýnýn parçalanmasýna yol açmýþtýr. Benzer þekilde, LGBT, LGBTQ ve LGBTÝ gruplarýnýn yükseliþiyle birlikte toplumsal cinsiyetin bozulmasý, toplumsal cinsiyetin metalaþmasýna açýkça iþaret ediyor

RAHÝM VOLKOV

Avrupa'nýn ölümü sadece bir metafor deðil, kaba bir gerçekliktir. Avrupa bu yolu yüz yýl önce kendisi seçti ve þimdi sonun baþlangýcýnda. Avrupalýlar bu acý gerçeðin farkýna varmalý ve çürüyen kimliklerinden korkmalýdýr. 20. yüzyýlýn baþýnda ünlü tarihçi Oswald Spengler þunlarý söylüyordu: “Ölüyorsun. Sende çürümenin tüm karakteristik lekelerini görüyorum. Büyük zenginliðinizi ve büyük yoksulluðunuzu, kapitalizminizi ve sosyalizminizi, savaþlarýnýzý ve devrimlerinizi, ateizminizi ve karamsarlýðýnýzý ve sinizminizi, ahlaksýzlýðýnýzý, bozulan evliliklerinizi, doðum kontrolünüz olduðunu kanýtlayabilirim. Sizi alttan alýyor ve beyninizde tepeden týrnaða öldürüyor. Bunlarýn eski devletlerin -Ýskenderiye, Yunanistan ve nevrotik Roma'nýn- ölmekte olan çaðlarýnýn karakteristik iþaretleri olduðunu size kanýtlayabilirim.” Þimdi, asýl soru, Avrupa'yý kültürel ve medeniyetsel alanlardaki bu destansý düþüþ ve çöküþten nasýl kurtaracaðýmýzdýr.

Alexander Dugin'e göre Rusya, Avrupa'yý kurtarma misyonunu üstlenmelidir çünkü Rusya, bir asýr boyunca bir medeniyet varlýðý olarak Asya ve Avrupa karakterini koruyan büyük Avrasya Uzayýndaki kültürel güçtür. Avrasyacýlar, Avrupa Birliði biçimindeki mevcut Avrupa'nýn kültürel, sosyal ve politik alanlardaki þiddetli düþüþü gösteren bir metamorfozdan geçtiðine inanýyorlar. Dolayýsýyla antik kültür ve medeniyet mirasýný savunmak ve yeniden öne çýkarmak için; Avrupa'nýn kendisini kültürel hatlar boyunca yeniden tanýmlamasý gerekiyor.

Dugin'e göre, liberalizm uluslardan kurtulduktan sonra cinsiyetten kurtulmayý hedefliyor.

AVRASYACILIK KAOSTAN KORUYOR

Bu açýdan Avrasyacýlar liberal kapitalizme karþý saðlam bir duruþ sergiliyorlar. Çünkü Avrasyacýlar, kapitalizmin ontolojik ve etimolojik kökeninin Anglo-Sakson geleneðine, ilk Atlantikçilere kadar izlenebileceðini ileri sürer. Dolayýsýyla bir ideoloji olarak Avrasyacýlýk, Avrupa'nýn ortak kültür ve medeniyet mirasýný da kaos ve kargaþadan korumaya çalýþmaktadýr. 

Avrupa uygarlýðýnýn bu çöküþü, daha önce Spengler tarafýndan ‘’Batý'nýn Düþüþü” adlý baþyapýtýnda öngörülmþtü. Spengler þunlarý söylüyordu:

“Mevcut Avrupa toplumunun dinamiklerini deðerlendirecek olursak; o zaman, mevcut uygarlýk evresinde Avrupa'nýn, Batý uygarlýðýnýn nihai baþarýsýzlýðý olan 'halk kimliðinin ölümü'ne benzediði anlaþýlýr. Bu nedenle, Avrupa uygarlýðýnýn mevcut çürüme aþamasý üç ana baþlýkta anlaþýlabilir. Birincisi, aþýrý çarpýk biçimiyle liberal ideolojinin benimsenmesinden kaynaklanan kültürel ve medeniyetsel bozulma. Ne yazýk ki, 20. yüzyýlda, Avrupa yavaþ yavaþ yüz yýl boyunca bir 'Büyük Soru Ýþareti' oldu antik kültür ve medeniyet özünü kaybetmeye baþladý.”

Ýkincisi, Avrupa sosyo-politik ve kültürel alanlarýnda teknoloji insan alanýný aþtý -Yüzeysellik Derinliði yendi.- Bununla birlikte teknoloji, sanal gerçekliði doðal gerçekliðin üstesinden gelmeye zorlayarak büyük bir sosyo-politik ve kültürel bozulmaya neden oldu. Sonuç olarak, bu asimetrik teknolojik yükseliþ, ana akým Avrupa'nýn ahlaki, kültürel ve toplumsal deðerlerinde bir tür Spartalý düþüþe iþaret etti. 1980'lerin baþýnda ünlü Fransýz filozof Jean Baudrillard, ünlü þaheseri 'Simülasyon ve Simulakra'da Batý'yý sanal hiper-gerçekliðin yükseliþi konusunda uyardý.

Baudrillard'a göre, sanal gerçekliðin ani yükseliþi, gerçek bir özü olmayan soyutlamacýlýðýn yükseliþine atýfta bulunan sosyal alanlarda kitlesel simülasyona neden olacaktýr. Baudrillard'ýn dediði gibi, 'Simülasyon artýk bölgenin, referans bir varlýðýn veya tözünki deðildir. Kökeni veya gerçekliði olmayan bir gerçeðin modelleriyle üretilmesidir: bir hiper-gerçeklik.' Dolayýsýyla, 21. yüzyýlda batý toplumunun mevcut kalýplarýný yapýlandýrýrsak, simülasyon kaba bir gerçektir ve toplumlar artýk medeniyet özüne sahip deðildir.

Üçüncüsü, Avrupa'nýn ölümüne neden olabilecek bir diðer önemli faktör post-modern liberal bayaðýlýðýn yükseliþidir. Batý toplumundaki hiper-bireycilik, zaten aile deðerlerinin ve genel olarak aile yapýsýnýn parçalanmasýna yol açmýþtýr. Benzer þekilde, LGBT, LGBTQ ve LGBTÝ gruplarýnýn yükseliþiyle birlikte toplumsal cinsiyetin bozulmasý, toplumsal cinsiyetin metalaþmasýna açýkça iþaret ediyor. Ayný endiþeleri ünlü Avrasyacý Alexy Komov da 2018 yýlýnda Moldova'da düzenlenen Davos karþýtý Avrasya sempozyumunda yaptýðý konuþmada paylaþmýþtý. Alexy Komov þunlarý söylemiþti: “Bugün Batý'da çok tehlikeli bir durumun var olduðunu düþünüyorum. tüm kolektif kimliklerimiz: Ulusal kimlik, dini kimlik, cinsiyet kimliði… Bunlarýn tamamý tehlikededir. Þu anda içinde bulunduðumuz mücadele bunun hakkýndadýr ve gelecekte insan kimliðinin yýkýmýný göreceðimizi düþünüyorum.”

ULUSLARDAN SONRA CÝNSÝYETTEN KURTULMAK!

Komov'a göre bir tartýþma konusu olarak, teknolojinin ve hiper-gerçekliðin asimetrik geniþlemesinin kültür ve medeniyet alanlarýnda Avrupa'nýn sonunu iþaret edeceði gerçeði inkar edilemez. Alexander Dugin, Avrupa'yý kirleten liberalizmin devam eden çöküþünü þu sözlerle özetliyor: “Bireyi ulustan kurtardýktan sonra artýk toplumsal cinsiyete geçebilirsiniz. Cinsiyet bir sonraki adýmdýr. Çünkü uluslardan bir kez kurtulduðumuzda, kurtulmamýz gereken tek þey cinsiyetimizdir. O zaman cinsiyetiniz isteðe baðlý, bir seçim meselesi haline gelir. Bundan sonrasý insanlýðýn post-insan yaratýklar tarafýndan çözülmesi olacak, insan ve post-insan karýþýmý, liberalizmin tutarlý uygulamasýnýn son aþamasý olacak.” Dolayýsýyla bu fýrtýna öncesi sakinlik göz ardý edilmemelidir çünkü Avrupa ruhsuzlaþmýþtýr ve kendi ruhunu yutarak ölmektedir. Avrupa'yý bu post-modern çöküþten ancak Avrupa düzeyindeki ‘muhafazakar devrim’ kurtarabilir.

Aydýnlýk - Özgürlük Meydaný

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA