CHP Milletvekili Sertel, MGC’yi ziyaret etti | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP Milletvekili Sertel, MGC’yi ziyaret etti

 

CHP Milletvekili Sertel, MGC’yi ziyaret etti

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel miting öncesi Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek; Başkan Rüstem Kaya Tepe, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya geldi. Yapılan ziyarette sektörün sorunları üzerine sohbet edildi.

Tepe: “Anadolu medyası yaşatılsın”

MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, basın kuruluşları üzerindeki ekonomik yüklerin hafifletilmesi gerektiğini belirterek, “Teknolojik gelişmeler sektör açısından büyük sorun yaratıyordu, pandemi de son darbeyi vurmuş oldu. Biz hep bir teşvik, bir destek beklerken son dönemde tasarruf tedbirleri adı altında bir genelgenin yayınlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarının gazetelere ilan verme sorunu doğdu. Bu bizi ciddi manada rahatsız etti. Son olarak da kur artışından dolayı uydu maliyetlerinin neredeyse iki katına çıkması gündemde. Bu artış gerçekleşirse 150’ye yakın yerel televizyon ekranlarını karartmak zorunda kalacak. Bunun önüne geçmek, bir takım tedbirler almak lazım. Radyo ve televizyonların meslek birlik ödemeleri çok yüksek. Bu sebepten dolayı birçok arkadaşımız hapis cezası aldı. Anadolu medyasının yaşaması lazım. Bir şekilde çözüm yolu bulunmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

“İktidar basının sorunlarını görmezden geliyor”

Kendisinin de gazetecilikten gelme olduğu için sektörün sorunlarına oldukça hakim olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Yazılı medyanın durumu içler acısı. Gazetecilerin çoğu asgari ücret seviyesinde veya altında çalışıyorlar. Bu meslek itibarıyla Türkiye’de 100’ün üzerindeki İletişim Fakültesinden mezun gençlerimizin kendi mesleklerini yapamayıp polislik, bekçilik, infaz koruma memurluğu gibi mesleklere yöneliyorlar.” dedi.

Televizyon kuruluşlarının karşı karşıya kaldığı ekonomik problemlere de değinen Sertel, şu ifadeleri kullandı: Yaklaşık 20 yıldır daralan, bastırılan, özgürlüklerden uzaklaşılan bir dönemi yaşıyoruz. Yazılı medyanın, görsel medyanın çok önemli sorunları var. Biz geçmişte kağıdını, mürekkebini kendi üreten bir ülkeydik. Ne yazık ki bu üretimi yapan fabrikalar kapatıldı ve dışa bağlı bir hale getirildik. Kağıt, kalıp, mürekkep dışardan alındığı için gazete maliyetleri inanılmaz yükseliyor. Satış maliyetleri de gazeteleri kurtarmıyor, üstüne üstlük Basın İlan Kurumu’nun uygulamalarıyla, giderek ilanları daraltmasıyla ve meclisten geçirmek istedikleri yasayla gazeteler daha çok zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Sorunları reddeden, çözüm üretmeyen bir yapıyla karşı karşıyayız.

Uyduya çıkan televizyonların o kentte ticaret yapanların, sanayicilerin, siyasilerin, belediyelerin ufak tefek destekleriyle ayakta kalan bir kuruluşlar zinciri oluşmuş durumda. Türkiye’deki ekonomi geriledikçe ilan pastasından görsel medya ve yazılı medya yeterli payı alamamaktadır. Öte yandan gerçekten habercilik yapan ve reyting almasına rağmen gerçekleri dile getirdikleri için cezalandırılan ulusal kanallar var. Bu televizyonlar reklam alamadıkları gibi RTÜK’ten bu kuruluşlara ceza yağmaktadır. Bu iktidar bir zulüm iktidarıdır. Halka zulmettiği gibi medyaya da zulmetmektedir.

“Bağımsız medyayı yaratmamız lazım”

Milletvekili Sertel;  sektörün yaşadığı sorunlara çözüm olarak çok uluslu şirketler ve patronların ele geçirdiği iktidar güdümündeki medya yerine özgür ve bağımsız medyanın yaratılması ve yaşatılmasının şart olduğunu dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise basının önemine dair şunları söyledi:  Basın ve yayın, insanların objektif haber almasında en büyük katkı yapan unsur. Bu şekilde bağımsız bir basının var olması hem ülkemiz açısından hem de demokrasimizin gelişmesi açısından önemli. AKP döneminde sermayenin basını ele geçirme çabası sonuç verdi. Basının elbette çok fazla sorunu var ama burada bence en büyük problem sermaye ile yerel basının rekabet edememesi. CHP olarak basının mutlaka özgür olması gerektiğini, özellikle gazetecilerin düşüncelerinden dolayı dünyada en fazla cezaevinde yatan ülkenin Türkiye olması utancını her fırsatta dile getiriyoruz.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA