Büyükşehir’in “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti bu kış yeniden başladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Büyükşehir’in “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti bu kış yeniden başladı

 

Büyükşehir’in “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti bu kış yeniden başladı

ÇORBA TENCERELERİ KENTİN 62 NOKTASINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının gelmesiyle birlikte “1 Ekmek 1 Çorba” hizmetini 62 noktada yeniden başlattı. İlk yıl Tren Garı önünde başlayan proje, 3’üncü senesinde Tren Garı önünde yine yoğun ilgi gördü. Farklı birçok noktada işçiye, memura, emekliye ve dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara ücretsiz sunulan çorbalar, bu sene üniversite önlerinde de yerini aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin 2019 yılında başlattığı “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti 3’üncü yılında da Mersinlilerin içini ısıtmaya devam ediyor. Havanın soğumasıyla birlikte bu yıl 62 noktada başlayan ücretsiz çorba ve ekmek hizmeti, işçiye, memura, emekliye, öğrenciye ve dezavantajlı mahallelerde yaşayan her kesimden birçok vatandaşa ulaşıyor. Projenin ilk yılında Tren Garı önünde başlayan hizmet, bu yıl da yoğun ilgi görüyor.

Geçen kış 200 bin kişiye ulaştı, bu kış yeniden başladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal belediyecilik anlayışıyla 27 Ekim 2019’da başlattığı “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti geçen kış 200 binden fazla kişiye ulaşmıştı. Anamur’dan Tarsus’a kadar toplam 62 farklı noktada yeniden başlayan hizmet, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

“1 Ekmek 1 Çorba projesinin 3’üncü yılındayız”

 Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhanesi’nde kaynayan çorbalar, sabah ve akşam saatlerinde dezavantajlı mahallelerden iş merkezi önlerine, sanayi sitelerine, sebze ve meyve toptancı halleri ile üniversite ve hastane önlerine kadar pek çok noktada dağıtılmaya başladı. Projenin ilk dağıtım noktalarından birisi olan Mersin Tren Garı’nda Mersin-Tarsus-Adana güzergâhında yolculuk yapan vatandaşlar da çorba ikramından faydalandı.

 Aşhane’de görevli Gıda Mühendisi Bilge Küçükkubaş, “1 Ekmek 1 Çorba projesinin 3’üncü yılındayız. Havanın soğumasıyla beraber, geçen sene kaldığımız yerden 62 noktada tekrar çorba ikramımıza başladık. Bu sene üniversitelerin açılmasıyla beraber ek olarak üniversitelerimizin önünde de çorba ikramımıza başladık. 1 Ekmek 1 Çorba projemiz çok fazla ilgi görüyor. 62 noktada özellikle dezavantajlı bölgeler başta olmak üzere; tarım işçilerinden sanayi işçilerine, öğrenciye, emekliye her kesimden vatandaşımıza bu projeyle ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

“Bu hizmeti doğru buldum”

Vatandaşlardan Mahmut Mezarcı, 1 Ekmek 1 Çorba hizmetinin her kesime ulaşması yönünden güzel bir hizmet olduğunu vurgulayarak, “Vahap Başkanımızın bu çorba hizmetini çok beğendim. Sabah evinde erken kalkan var. Parası olan var, olmayan var. İşine geç kalan var. Bu hizmeti doğru buldum. Ben de güzel bir çorba içtim, çorbayı beğendim. Ellerine sağlık” diye konuştu.

“Kışın vazgeçilmezi çorba”

Adana’da yaşadığını ancak iş nedeniyle her gün Mersin’e gelmek zorunda olduğunu belirten Murat Kındık ise “Her sabah gidip geliyorum. Az önce ‘hava serinlediği için çorba olsa iyi olur’ diyecektim, gelip görünce sevindik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Kışın vazgeçilmezi çorba. Olumlu bir hizmet” dedi.

Gümrük işinde çalıştığını belirten Halit Ulu da hizmetten memnun olduğunu vurgulayarak, “Tadı güzel. Kaliteli çorba. Belediyenin verdiği çok iyi hizmet. Böyle hizmetlerin devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA