“Mavi İle Yeşilin Buluştuğu Noktada, Kum Zambakları Koruma Altında” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
“Mavi İle Yeşilin Buluştuğu Noktada, Kum Zambakları Koruma Altında”

 

“Mavi İle Yeşilin Buluştuğu Noktada, Kum Zambakları Koruma Altında”

Akdeniz’de karetta karettalar sahile çıksın,  Kum Zambakları çiçek açsın diye adım atıyorlar, geleceğe umutla bakıyorlar. Mersin Erdemli’ de, Talat Göktepe Çamlığı sahilinde,  Erdemli Belediyesi kum zambaklarını öğrencilerle birlikte koruma altına aldı.

Akdeniz’in incisi Mersin Erdemli ’de, öğrenciler Kum Zambaklarını korumak için önce bir bir yerlerini tespit ettiler ardından uyarı levhalarını asıp,  şerit çektiler.

Gelecek adına umut veren gençler, Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınarla birlikte alanları çevreledi,  mavi ile yeşilin buluştuğu noktadan ise mesajları net verdiler.

Kum zambakları çiçek açıyorsa, Karetta Karettalar sahile çıkıyorsa, gelecek adına umut olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar, “ Erdemli Çamlığı Talat Göktepe Milli Parkı içerisinde Kum Zambakları halen yetişiyor ve açıyor. Karetta Karetta Kaplumbağaları Akdeniz’den çıkarak buralara giriş çıkış yapıyor. Bunun içinde gençlerimizle, Kum Zambaklarının yerlerini işaretlenmesini yapmış bulunmaktayız. Gelecek için, doğa için, gençler için hala bir umut var. Bunun için gençlerimizle el ele Kum Zambaklarını işaretlemiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Mavi ile yeşilin buluştuğu Talat Göktepe Çamlığında gelecek için adım atan gençler ise umut verdi. Gelecek adına bir adım attıklarını ifade eden öğrenci Ayşe Şeker, “ Burada arkadaşlarımla beraber, Çamlıkta bulunan tabiat parkında, nesli tükenmekte olan ve nergisler familyasından gelen Kum Zambaklarını koruma altına aldık. Bunu yapmamızın nedeni Türkiye’mizin doğal güzelliklerini geleceğe taşımak” diye konuştu.

Doğayı, geleceğe aynı temizlikte bırakmada kararlı olduklarını ifade eden bir diğer öğrenci Beray Çilingir, “ Bizden öncekiler nasıl koruduysa, bizde bundan sonrası için koruyacağız ve böylece bırakacağız. Sizde buna ortak olun lütfen” diye konuştu.

Doğa koruyucusu bir diğer öğrenci Azra Dikmen ise “ Bu gün çok heyecanlandım bunu duyduğumda. Çünkü gelecek nesillere bizim de bir faydamız olacağı için heyecanlandım” diye konuştu.

Doğada sadece insanların yaşamadığına dikkat çeken bir diğer öğrenci Reyhan Çelik ise, “ Çünkü burada birçok canlı yaşıyor. Sadece insanlar yaşamıyor. Ve doğa olmazsa yaşayamayız.

Çevre bilincine dikkat çeken bir diğer öğrenci Mehmet Efe Çıldır ise, “Herkesin Çevre bilinci olması lazım. Çok güzel bir uygulama yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA