Başkan Yılmaz, yeniden METAB başkanı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Yılmaz, yeniden METAB başkanı

 

Başkan Yılmaz, yeniden METAB başkanı

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği’nin (METAB) Meclis Toplantısı'nda yeniden birlik başkanlığına seçildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  başladı. 

Birlik encümen üyelerinin katıldığı toplantıda, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (TORTEK) üretilen, Mersin'in doğal ve kültürel güzelliklerini anlatan ürünlerin sergisi de yer aldı.

Toplantıda, 2020 yılı faaliyet raporu ve 2020 mali yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı onaylanırken, birlik başkanlığı, birlik meclisi 1. ve 2. başkan vekilleri, meclis katipleri, birlik encümen üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yapılacak ilk Mahalli İdareler Seçimine kadar görev yapmak üzere Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği’nin (METAB) bir kez daha başkanı oldu.

Yeniden birlik başkanı seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Yılmaz, oluşturulan yeni yönetimin Mersin’e ve kent turizmine hayırlı olmasını diledi.

"KENTİN DİJİTAL HALİ MET-APP PROJEMİZ, MERSİN'DE BİR İLK OLACAK"

Kültür ve doğa turizmi için eşsiz değerlere sahip Mersin'i daha sağlıklı ve güçlü yarınlara hep birlikte taşıyacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz,  kentin dijital platforma taşındığı Met-App Projesi'nin lansmanını Temmuz ayında yapmayı planladıklarını kaydederek; "Güzel kentimiz Mersin'in tarihi ve turistik yerleri ile birlikte kentle özdeşleşen kavram ve değerlerini, dijital platform olan 'Met-App' projemiz ile tanıtacağız" dedi.

Projeyi hazırlarken Mersin'de 150 tane ortak değer belirlediklerinin altını çizen Başkan Yılmaz; "METAB Başkanı olarak görevlendirildikten sonra pandemi sürecini yaşadık. Kentimiz için birçok çalışma yaptık ama bunların sonucunu alma fırsatımız olmadı. Daha önce sunumunu yaptığımız Met-App Projemiz var. "Met-App ile gez, gör, eğlen ve kazan" sloganıyla hazırladığımız bu proje kapsamında 13 ilçemizin belediye başkanlıklarına yazı gönderdik ve Mersinimiz için her ilçemizden 10 tane ortak değer belirledik. 150 değer üzerinden bir çalışma yaptık. Anamur Kalesi, Çamlıyayla Kalesi, tantuni, cezerye, Anamur muzu, karsambaç gibi değerler. Belgesel içeriğinde, 6 dilde tanıtım filmleri hazırladık. Örnek olarak Kız Kalesi ve Anamur Kalesi'nde bir kare kod oluşturduk. Met-App  uygulamasını telefonlarına indirenler, tarihi ve turistik mekanlardaki kare kodlarını okutarak, tanıtım filmlerini izleyip ve uygulamadaki bilgi yarışmalarına katılarak puan toplayabilecekler. Haftanın, ayın ve sezonun birincisi gibi değişik ödüllerimiz de olacak. İstanbul'da yapılacak Mobil Uygulama Fuarı'na da davet edildik. Çok şükür ki pandeminin ardından normalleşmeye doğru gidiyoruz. Turizmcilerin yüzü bir nebze de olsa gülüyor. İnşallah daha da iyi olacak. Turizm işletmecilerimizle birlikte ilçelerimizde değişik etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu projenin yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi göreceğini düşünüyorum" diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA