Toroslar Belediyesi’nden Aile Mektebi Projesi | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
Toroslar Belediyesi’nden Aile Mektebi Projesi

 

Toroslar Belediyesi’nden Aile Mektebi Projesi

 

"Hedef Mutlu Birey, Mutlu Toplum"

Sosyal belediyecilik anlayýþýyla çalýþmalarýný sürdüren Toroslar Belediyesi, ailelere ve bireylere saðladýðý ücretsiz danýþmanlýk ve rehberlik hizmetinin kapsamýný geniþleterek "Aile Mektebi Projesi'ni" hayata geçirdi.

Toroslar Kadýn ve Çocuk Danýþma Merkezi'nin alanýnda uzman psikologlarý ve okul öncesi öðretmenlerinin görev aldýðý proje ile ilçedeki okullarda okuyan tüm öðrencilere ve ailelerine ulaþýlacak.

"Çocuklar ve Aileleri için En Özel Eðitim"

Çocuklarýn ve gençlerin, saðlýklý ve mutlu bireyler olarak yetiþmesi ve ailelerinin de bu konuda bilinçlendirilmesinin hedeflendiði proje ilk olarak Musalý Veli Haþim Çiftçi Ýlk ve Ortaokulu'nda baþladý.

Motivasyonu artýrýcý faaliyetler gerçekleþtiren uzman psikolog ve okul öncesi öðretmenler, ilk okul gruplarýna "Mahremiyet", ortaokul gruplarýna ise "Ergenlik nedir, akran zorbalýðý ve sýnav kaygýsý" konularýnda bilgilendirici eðitimler verdi.

Öðrencilerin ilgiyle dinlediði eðitimlerde, mahremiyetin önemi ve tehdit altýndayken neler yapýlmasý gerektiði anlatýlýrken, akran zorbalýðýna da dikkat çekilerek, öðrenciler arasýnda psikolojik, fiziksel ve sözel olarak yapýlan her olumsuz davranýþýn  akran zorbalýðý olarak tanýmlandýðý belirtildi. Saðlýklý ve doðru iletiþimin önemine de vurgu yapan psikologlar, öðrencilerin velileriyle de iletiþime geçerek online rehberlik hizmeti sundu.

Eðitimin ardýndan öðrencilere, Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz tarafýndan gönderilen hediyeler de verildi.

Baþkan Yýlmaz; "Biz, Büyük ve Güçlü Bir Aileyiz"

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Aile Mektebi Projesi ile ilçedeki tüm öðrencilere ve velilerine ulaþacaklarýný söyleyerek; "Bu proje ile eðitimi aileden baþlatýyoruz" dedi.

Güçlü ve mutlu aileler için herkesin üzerine düþen görevi yapmasý gerektiðinin altýný çizen Baþkan Yýlmaz, teknolojinin hýzla geliþtiði günümüzde toplumun temel yapýsýný oluþturan aile kurumlarýnýn korunmasýnýn önem arz ettiðini belirtti.

Baþkan Yýlmaz; "Toroslar Kadýn ve Çocuk Danýþma Merkezimiz ile ailenin ve bireylerinin sorunlarýnýn tespiti ve çözümü noktasýnda önemli çalýþmalar yapýyoruz. Özellikle çocuklarýmýz ve gençlerimiz, pandemi sürecinden en çok etkilenin grupta yer alýyor. Onlarýn daha saðlýklý ve mutlu bireyler olarak yetiþmeleri en büyük arzumuz. En deðerli varlýklarýmýz olan çocuklarýmýzýn eðitim hayatlarýndaki baþarýlarýný, psikolojik ve zihinsel geliþimlerini desteklemek, aileleri ve sosyal çevreleriyle uyumlu bir þekilde iletiþim kurmalarýný saðlamak amacýyla Aile Mektebi Projemizi hayata geçirdik. Projemiz ile hedefimiz bilinçli birey, mutlu aile ve mutlu toplum" diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA