DOKTOR HALUK TARSUS’A DERMAN OLDU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
DOKTOR HALUK TARSUS’A DERMAN OLDU

 

DOKTOR HALUK TARSUS’A DERMAN OLDU

Ahmet Akın – Yeminli Mali Müşavir

İyi yetişmiş ve ülkesinin sorunlarına doğru teşhisler koyabilen siyasetçilerin çoğunlukta olduğu ülkelerde hem gelişmenin önü açılır hem de istikrar korunur. Halkın ülkesinin yarınına olan güveni güçlenir ve ülke dünya rekabetinde her alanda ön sıralara çıkar. Belediye başkanlığında da böyledir. Kentin sorunlarına doğru teşhisler koyan belediye başkanları başarılı olur.

Doktorluk mesleği doğal bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. Belediye başkanlığında yapılması gereken ise bu çalışmayı katılımcılık seviyesine yükselterek halka dönük politikalar ortaya koyabilmektir. İşte, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tam da bu noktada örnek çalışmalar sunma başarısını gösteren bir belediye başkanı olarak öne çıkmaktadır. Fikirler 21. Yüzyılın geçer akçesidir. Belediye Başkanları fikirleriyle bir kenti değiştirebilir.

Tarsus, 347 bin nüfusu, 127 kırsal ve 52 merkez mahallesi olmak üzere toplam 179 mahallesi ile Türkiye’nin 25 ilinden büyük bir ilçe. Dr. Haluk Bozdoğan 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde 95.098 oyla (%48,36) başkan seçilerek 25 yıl sonra Tarsus Belediye Başkanlığını yeniden CHP’ye kazandırdı. Aynı seçimde CHP’nin Belediye Meclisi oyu 84.473 olmuştu. 25 yıllık bir MHP yönetiminden sonra belediyeyi yönetmek zor olacaktı.

Başkan Bozdoğan ağır bir borç yüküyle belediyeyi devralmıştı. Borçtan kurtulmadan rahat edemeyeceğini biliyordu. Hem verimli ve etkin yatırımlar yaparak hem de tasarrufa giderek belediye bütçesini artı duruma getirdi. Tarsus 8 bin yıllık geçmişi olan bir yerleşim yeri. Çok sayıda medeniyetin gelip geçtiği bir bölge. Yoğun bir kültür birikimi olan, kendi adet ve geleneklerini asırlar boyunca yaşatan ve sürekli gelişim gösteren bir yaşam merkezi.
Başkan Bozdoğan halka bir doktor titizliğiyle yaklaştı. Önce derdini dinledi ve daha sonra da halka birlikte ürettiği çözüm yollarını bir bir uygulamaya başladı. İmar ve şehircilik hizmetleri, kültürel ve sosyal etkinlikler, çocuk merkezi, yaşam boyu eğitim, spor merkezleri ve sportif faaliyetler, kadın sığınma evi, yaşlılar merkezindeki faaliyetler, yeşil alanların çoğaltılması, temiz çevre çalışmaları son hızla devam ediyor. Salgın dönemi ile birlikte maskesiyle, hijyen malzemesiyle, sağlık yardımı, parasal destek ve yeme içme yardımlarıyla her an ihtiyaç sahiplerinin yanında olundu ve olmaya da devam ediliyor.

Benim en çok ilgimi çeken proje, Dr. Haluk Bozdoğan’ın “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla başlattığı “ata tohum” kampanyası. Mersin sınırlarını aşan bu kampanya adeta bir dayanışma ağına dönüştü. “Gelecek Toprakta Hayat Buluyor” öğretisiyle kırsal kesimde güç durumda olan çiftçiye ücretsiz fide ve tohumlar dağıtılıyor. Tarsus kırsal kesimi çok geniş olan bir ilçe. Belediyenin köylerle el ele tutuşması köylerin CHP’ye karşı olan soğukluğunu da önemli ölçüde gidermiş bulunuyor.

Hazır klavyenin başına geçmişken naçizane ben de birkaç öneride bulunacağım. Buna hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü, yaşamımın en önemli yıllarından olan 1969, 1970 ve 1971 yıllarını Tarsus’ta çalışarak geçirdim. Hala da devam eden çok sıkı arkadaşlıklarım oldu. Mersinliyim ama Mersinli olduğum kadar da Tarsusluyum.

Tarsus için söylenen şöyle bir söz var: “Tarsus’un altı üstünden daha zengin.” Aslında Tarsus’un altında da üstünde de bir hazine yatıyor. Her yönüyle tam bir kültür, turizm ve doğa merkezi olabilecek bir yer. Restorasyonlarla birlikte yoğun tanıtım gerekiyor. Mevcut duruma bir de “Tarihi İpek Yolu” 
eklenirse tadından yenmez olur.

ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA