3 ayrı içmesuyu terfi birimlerine saldırı düzenlendi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
3 ayrı içmesuyu terfi birimlerine saldırı düzenlendi

 

MESKİ’NİN İÇMESUYU TERFİ BİRİMLERİNE SİSTEMATİK SALDIRILAR

1 Şubat’ta Mersin Büyükşehir Belediyesiana hizmet binası olan Taş Bina’ya yapılan saldırı sonrası MESKİ’nin içmesuyu terfi birimleri de hedef alındı. Kızkalesi ve Kocahasanlıiçmesuyu terfi merkezine yapılan saldırıların ardından bu kez Kumkuyu Azimli mevkiindeki içmesuyu terfi birimi hedef oldu. Bölge halkı saldırılara tepki gösterirken, MESKİ ekiplerinin müdahalesiyle vatandaşları susuz bırakmadı.
Mersin Büyükşehir Belediyesiana hizmet binası olan Taş Bina’ya 1 Şubat’ta yapılan saldırı sonrası bu kez de MESKİ’niniçmesuyu terfi birimleri hedef alındı. Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne ait Erdemli’debulunanKızkalesi ve Kocahasanlıiçmesuyu terfi birimine 2 Şubat’ta akşamüstü saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bir saldırı düzenlendi. 3 Şubat’ta ise Kumkuyu Azimli mevkiindeki içmesuyu terfi birimine benzer bir saldırı gerçekleşti. Saldırganlar tarafından depoların kapıları kırılarak içeriye girildi ve cihazlar ile motorlar ciddi şekilde tahrip edildi. “Saldırılar sistematik mi?” sorusu akıllara gelirken, konuyla ilgili emniyet güçlerinin soruşturmasıise devam ediyor.
Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde vatandaşlar su kesintisini hissetmedi
Kızkalesi ve Kocahasanlı bölgelerinin su ihtiyacını karşılayan depolara yönelik düzenlenen saldırıda, otomasyon sistemleri ve cihazların tahrip olması, şalterlerin sökülmesi, kabloların kesilmesi dolayısıyla arıza meydana geldi. İçmesuyu terfi merkezinden su alan mahallelerde, bu arızadan dolayı su kesintisi yaşandı. Durumu hemen fark eden MESKİ teknik ekipleri, kırılan ve hasar gören cihazlara anında müdahalede bulunarak, kesinti problemine kısa sürede son verdi. Ekiplerin hızlı ve etkin çalışmaları sayesinde bölgede yaşayan binlerce vatandaş susuz bırakılmadı.
Vatandaşlardan saldırılara tepki
Kızkalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale, terfi istasyonlarına yönelik saldırıyı kınadığını belirterek, “Kızkalesi içmesuyudeposundaşalterleri, kabloları koparmışlar. Bunu biz hemen bildirdik, sağ olsun MESKİ personeli geldi, olaya müdahale etti. Çok kısa bir su kesintisi yaşadık. Ben MESKİ çalışanlarına ve personellerine çok teşekkür ediyorum. Bu olayı kısa bir sürede çözdüler. Bunları yapanları da buradan lanetliyorum” dedi.
Kocahasanlı Mahalle Muhtarı Adem Arslan daiçmesuyuterfi merkezine yapılan saldırıya anında müdahale edenMESKİ çalışanlarına teşekkür ederek,şunları söyledi:
“En kısa zamanda geldiler, müdahale yaptılar. Böyle bir şeyin yapılmasını da şiddetle kınıyorum. Her ne olursa olsun bu vatandaşın parasıyla, emeğiyle olan bir şey, ortak bir malımız. Şiddetle kınıyorum, muhtarlık olarak, halk olarak. Her şeye rağmen en kısa sürede sularımızın akması sağlandı. Mahallem adına, şahsım adınaMersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve ekibine teşekkür ederim. Fazla bir mağduriyet yaşamadık. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için olayı şiddetle kınıyorum. İyi bir şey değil, bize yakışmayan bir şey.”
“Nasıl olduğunu bilmeden, hissetmeden sorun çözüldü”
Kızkalesi Mahallesi sakinlerindenHüseyin Kılıç da 21 yıldır mahallede esnaf olduğunu vurgulayarak, su sıkıntısı yaşamadıklarını söyledi. Kılıç,“Elektrik şalterlerine hızlı bir şekilde müdahale etti ekiplerimiz. Bizim ruhumuz bile duymadı. Sonrasında biz öğrendik böyle bir saldırı olduğunu ve bunu da sosyal medya üzerinden kendi şahsım ve ailem adına kınadık. Nasıl olduğunu bilmeden, hissetmeden sorun çözüldü. Bu neden oluyor; ekiplerin hızlı çalışması, 7/24 çalışması, herkesin görevini layığıyla yapması, işinin başında olması. İşte bu. Bu olduğu zaman hiçbir sıkıntı yaşamaz vatandaş. Bu olduğu zaman bizde hissetmeyiz. Bu olduğu zaman kim olursa olsun her zaman yanındayız” dedi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA