BASIN EMEKÇİLERİ PANDEMİ DÖNEMİNİN KAHRAMANLARIDIR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BASIN EMEKÇİLERİ PANDEMİ DÖNEMİNİN KAHRAMANLARIDIR

 

Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) Başkanı Okan Çalışkan, 

“BASIN EMEKÇİLERİ PANDEMİ DÖNEMİNİN KAHRAMANLARIDIR” 

Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan, basın emekçilerinin pandemi döneminde, ekonomik sıkıntılarını bir kenara bırakarak, başta Covid-19 süreci olmak üzere, canı pahasına halkımıza en doğru ve sağlıklı haberi ulaştırmak için sahaya çıkarak, özveriyle görevini sürdürdüğüne dikkat çekti.
Çalışkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Covid-19 sürecinin basın emekçilerine ve sektöre olan olumsuz etkilerini gözler önüne serdi.  Dünya genelinde 600’den fazla basın emekçisinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Çalışkan,  “İçinde bulunduğumuz pandemi süreci tüm sektörleri etkilemiştir ama en fazla zorluk yaşayanlar, halkımıza pandemi haberleri dahil her türlü haberi aksatmadan vermeye gayret eden basın emekçileri olmuştur. Dünyaya evde kal çağrıları yapılırken, basın emekçisi arkadaşlarımız dünyanın dört bir tarafında sahada aktif çalışmaya devam etmiş, Covid-19 süreci ile ilgili tüm olup bitenleri, evimizin içine kadar ulaştırmayı başarmıştır. Dolayısıyla, basın emekçilerinin bu süreçteki rolü, bir sağlık çalışanı, bir emniyet mensubu kadar değerli ve kıymetlidir. 
Nitekim, dünya genelinde 20 binin üzerinde meslektaşımız Covid-19’a yakalanmış, yine dünya genelinde 600’ün üzerinde, Türkiye’de ise 20 meslektaşımız hayatını kaybetmiştir. 
Türkiye 20 gazetecinin vefatı ile dünyada 8’inci sırada yer almaktadır. Kaldı ki, 2020 yılında kaybettiğimiz gazetecilerin büyük çoğunluğu Anadolu’da görev yapan gazetecilerdir. Ortaya çıkan sonuçlar da gösteriyor ki, anadoluda gazetecilik yapmak çok daha zordur. Hepsini rahmet ve şükranla anıyor, rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
“RİSKLİ GRUP BASIN, AŞIDA ÖNCELİKLİ OLMALI”
Çalışkan,  basın çalışanlarıyla ilgili önemli bir öneriyi de gündeme getirdi. 
Sağlık Bakanlığı’na çağrı yapan Çalışkan,  “Türkiye’de başlayacak olan aşı çalışmalarında, riskli grupların başında gelen basın sektörü, öncelikli meslek grupları arasına dahil edilmelidir” dedi.
“BASIN KURULUŞLARI DA ZORDA”
Basın emekçilerinin daha iyi koşullarda çalışabilmesi için, basın kuruluşlarının kendi ayaklarının üzerinde durabilmesiyle doğrudan bağlantılı olduğunu ifade eden Okan Çalışkan, Covid-19 sürecinin ortaya çıktığı 2020 Mart ayından bu yana, basın sektörü üzerindeki zorlukların daha da arttığına işaret etti. Çalışkan, “Bu süreçte kapanan basın kuruluşları ve işsiz kalan basın emekçileri de olmuştur. Basın sektörünün ayakta kalabilmesi için gelir kaynaklarının sekteye uğramaması gerekiyor. Ancak ne acıdır ki, pandemiden etkilenen bütün sektörler, ilk olarak basın-yayın sektörleri ile ilgili gider kalemlerinin üzerini çizmek durumunda kalmıştır. Dolayısıyla, basın sektörü, pandemi döneminin en fazla sıkıntı yaşayan sektörlerinin arasındadır. Buna rağmen sektörümüz, Covid-19 süreci başta olmak üzere her konuda kamuoyuna haber ulaştırmaya devam etmiş, yani asli görevini ve sorumluluklarını hiçbir zaman unutmamıştır. Basın kuruluşlarının kredi ve teşviklerle desteklenmesi bu dönemde kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir” diye konuştu.
“GELENEKSEL BULUŞMALARIMIZA ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK”
Okan Çalışkan, konuşmasının sonunda, her yıl yaptığımız Öğrenci Medya, Medya ve Gençlik konferanslarımızı, Türkiye'nin en önemli gazetecilerini Tarsus'ta buluşturma programlarına pandemi koşulları nedeniyle ara vermek zorunda kaldık dedi. 
Çalışkan,  “Bu yıl değerli meslektaşlarımız ve onların kıymetli aileleri ile beraber olamadık. Ancak aile olma duygumuzdan hiçbir şey kaybetmedik. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki, bu zor günleri bir daha hatırlamamak üzere unutacağımız günlere hep beraber kavuştuğumuzda, saflarımızı daha sıkı tutarak, yeniden bir araya gelip, birbirimize daha sıkı sarılacak, kenetleneceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle, tüm meslektaşlarımın bu önemli gününü kutluyor, hayatını kaybedenlere de bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA