Dinçer;”Covid 19 salgınından etkilenen esnafa hibe desteği yolda” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Dinçer;”Covid 19 salgınından etkilenen esnafa hibe desteği yolda”

 

Dinçer;”Covid 19 salgınından etkilenen esnafın kira, elektrik, su, doğalgaz ücretine hibe desteği yolda”

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, TESK nezdinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile yapılan görüşmeler sonucu  Cocvid 19 salgınından  etkilenen esnafın kira, elektrik, su, doğalgaz ücretine hibe desteği verilmesi için düğmeye basıldığı müjdesi verdi.

Başkan Dinçer, Ticaret Bakanlığı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2021 yılı görüşmelerinde Covid 19 salgınından en büyük zararı gören esnaf sanatkarların yaşadığı sorunlar ve zorlukların gündeme getirildiğine dikkat çekti. Söz konusu görüşmelerde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafındanCovid 19 salgınından en büyük zararı gören esnaf ve sanatkarlara üçlü destek paketi müjdesi geldiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Üst kuruluşumuz TESK tarafından Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde yaptığımız görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan tarafından salgından etkilenen esnafımızın elektrik, kira, su , doğalgaz ücretlerine hibe desteği verileceği bizzat açıklandı” dedi.

Başkan Dinçer, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından açıklanan esnafa üçlü hibe desteğini değerlendirerek, “ Sayın Bakanımız özellikle okullarda kantin işleten esnafımızdan okul idarelerince kira bedeli alınmaması, bunun yanında kahveci, servisçi, kırtasiyeci, fotoğrafçı vb gibi salgında etkilenen esnaf sanatkarlarımızdan elektrik, su, doğalgaz ödemeleri karşısında belirlenecek miktarda hibe ödeme yardımında bulunulması için Hazine ve Maliye Bakanlığına taleplerini ilettiklerini açıkladılar. Bu destek salgından ötürü iş yapamayan esnafımızın yarasına kısmi de olsa merhem olacaktır” dedi.

Başkan Dinçer üçlü desteğin ikinci ayağının ise oda kayıt belgesine ertelemeyi kapsadığını ifade ederek, “Salgın döneminde kredi talebi olan esnafımızın taleplerinin karşılanmasında gerekli olan oda kayıt belgesinin alınması taahhüdünü verme şartıyla üç ay sonrasına bırakılma imkânı sağlanmıştı. Bu kapsamda, süre uzatımıyla ilgili taleplerimizin değerlendirilmesiiçin konunun Halkbank ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’na iletildiği açıklanmıştır. Aldığımız bilgiler doğrultusunda Halkbank Yönetim Kurulunda bu konu tekrar gündeme getirilecek. Böylece oda kayıt belgelerini üç ay sonra vermeleri şartıyla esnafımıza kredi desteğinin yolu yeniden açılacak” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, yine açıklanan üçlü hibe desteğinin üçüncü ayağının ise global firmalardan sponsorluk sağlanmasının oluşturduğuna vurgu yaptı. Dinçer, “ Ticaret Bakanımız esnaf sanatkarlara yönelik desteklerde sadece kamu kaynaklarının değil; kamu kaynakları dışında, global firmalarla iletişime geçilerek, global firmaların sosyal sorumluluk projeleri kapsamında esnafa ne gibi destekler verebilir, onlar üzerinde çalışmaları olduğunu açıklamıştır” dedi.

Başkan Dinçer, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgınından en çok etkilenen esnaf sanatkarlarımızın yaralarının sarılması konusunda atılan bu adımları önemsiyoruz. Biz hep doğrudan destek yada faizsiz kredi desteği sağlanması talebinde bulunmuştuk. Bugün kısmen de olsa bu taleplerimizin hükümet nezdinde karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu çalışmaları için Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu taleplerin karşılanması hususunda da Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA