MERYAP’TAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MERYAP’TAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

 

“Tüm Siyasi Partilere Sesleniyoruz, Mersin’in Geleceği İçin 1/5000’lik Planının 2. Etap Kısmı da Bir An Önce Tamamlanmalı”


Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, kentin öne çıkan sorunları ele alındı.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Başkan Yardımcısı Göksel Çat ve MERYAP Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, sektöre dair konuları yüz yüze görüşme imkânı buldu.


Taş Bina’da gerçekleşen ziyarette, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, sektörün önünün uzun yıllardır planlar ile tıkandığını ve yatırım yapmakta zorlandıklarını dile getirerek, nazım imar planlarına ilişkin yürütülen çalışmalar ve zaman kaybetmeden Meclis’ten geçirilmesi yönündeki gösterdikleri hassasiyet için Başkan’a teşekkürlerini iletti.


Nazım imar planlarının uygulamasında yaşanan aksaklıkları da dile getiren Nesim Ekinci, ilçe belediyelerin de 1/1000’lik uygulama planlarını zaman kaybetmeden bitirmesini ve bu sürecinde Büyükşehir Belediyesi’nden de hızlı bir şekilde tamamlanması konusunda desteklerini rica etti.


Özellikle Yenişehir Bölgesi’nin bu konuda ciddi tıkanıklık yaşadığını dile getiren Nesim Ekinci, bölge yatırımlarının kısıtlandığı hatta bazı yatırımcıların başka ilçelere kaydığını dikkati çekerek, Yenişehir’in kentin kalbi olduğunu ve önünün açılması gerektiğini söyledi.


“Kentin Geleceği İçin Tüm Siyasi Partilerimiz Ortak Hareket Etmeli”


MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, 1/5 binlik plan çalışmasının 1. Etaba ilişkin tamamlanma sürecinin yanı sıra, kentin geleceği için 2. Etap çalışmalarında zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

 
“1/5 binlik Nazım İmar Planının kentle uyumlu bir şekilde hayata geçirilmesi, kent estetiğinin önü açması ve alt yapı çalışmalarının yapılması ne kadar önemli ise kentin doğu yakasını kapsayan planın 2. Kısmı da bir o kadar önemlidir. Bütün iş yatırımlarının kurulduğu, liman çalışmalarının yapıldığı, depo faaliyetlerinin sürdürüldüğü, Organize Sanayi Bölgemizin de yer aldığı kentimizin doğu yakası da maalesef yine planlar nedeniyle yıllardır ilerleme kaydedemediği gibi artık üretim yapamaz hale gelmiştir.

 
Bildiğiniz üzere kentimizin en büyük sorunlarından biri de işsizliktir. Bizler inşaat sektörü olarak istihdamı desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz ancak yeterli olmuyor. Bu nedenle kentimizin güzel kaynaklarını, her türlü potansiyelini ekonomik olarak kazanmalıyız. Kentimizin geleceği için 20-30 yıl sonrası için doğu yakası da aktifleştirilmeli limanın önü açılmalı, üretim sahaları tekrar aktifleştirilmeli.


Bunun için de tüm siyasi partilerimizden ricamız siyaset üstü davranarak kentin geleceği için ortak hareket edilmeli ve artık Mersin’de 1/5 binlik plan konusu kapanmalıdır. Bu konuda Ankara’daki siyasi büyüklerimizin de desteklerini bekliyoruz.”


“Planların Hayata Geçirilmesini Bizler de İstiyoruz”

 
MERYAP’ın aktardığı sorunları tek tek dinleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1/5000’lik nazım imar planı ile ilgili olarak otoban bağlantısından itibaren Tarsus istikametinde kalan kısmın, sanayi yatırımları ve iş yerleri yoğun olduğu için bahsedildiği gibi son derece önemli olduğunu ifade etti.


Tarım Bakanlığı ve Devlet Su İşleri teşkilatlarının görüşlerinin beklendiğini hatırlatan Vahap Seçer, 1/5000'lik nazım imar planlarının bir an önce çıkmasını kendisinin de istediğini belirterek, ayrım yapmadan tüm siyasi partiler gelsin buna el versin ve bir an önce hayata geçirelim çağrısında bulundu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA