KUM ZAMBAKLARI AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NÝN KORUMASI ALTINDA | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
KUM ZAMBAKLARI AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NÝN KORUMASI ALTINDA

 

* Baþkan Gültak’ýn talimatý doðrultusunda; nesli koruma altýnda bulunan kum zambaklarýnýn yeþerdiði Kazanlý sahilinde, ekipler tarafýndan kapsamlý bir çevre temizliði yapýldý.
Çevre ve doða dostu hizmet ve çalýþmalarýyla da öne çýkan Akdeniz Belediyesi; Mersin’in biyo-çeþitliliðine, endemik zenginliklerine de sahip çýkýp koruyor. Baþkan M. Mustafa Gültak’ýn talimatý doðrultusunda; Çevre Koruma Kontrol Müdürlüðü ekiplerince, nesli tükenme tehlikesi altýnda olduðu için de koruma altýna alýnan, Kazanlý sahilinde yetiþen  “Kum Zambaklarý”nýn bulunduðu bölgede temizlik çalýþmasý yapýldý.
Sahilde gerçekleþen çalýþma hakkýnda bir açýklama yapan Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak; özellikle yaz mevsiminde binlerce insaný aðýrlayan 3 buçuk kilometre uzunluða sahip Kazanlý kumsalýnýn, Kum Zambaklarý’na da ev sahipliði yaptýðýný belirterek; “Burasý kum zambaklarýnýn yetiþtiði özel ve özel önem verdiðimiz bölgelerimizden biri. Ancak maalesef denize atýlan naylonlar, poþet ve benzeri atýklarýn karaya vurup sahilde birikmesi sonucu kum zambaklarý maalesef zarar görmektedir. Bu zararý önlemek için sýk sýk sahilde temizlik çalýþmasý yapmaktayýz” diye konuþtu.
Baþkan Mustafa Gültak; doðaya ve çevreye karþý duyarlýlýk çaðrýsý yaparak; “Bugün de ekiplerimiz sahilde kapsamlý bir temizlik çalýþmasý yaparak, çeþitli atýklarýn toplanmasýný saðlamýþtýr. Denize girmek veya piknik amacýyla sahile gelen vatandaþlarýmýzýn da kum zambaklarýna karþý duyarlý olmalarýný, topraktan koparmamalarýný rica ediyoruz. Bu doða ve çevre hepimizin, lütfen doðamýzý, Kazanlý Sahilimizi ve özel kum zambaklarýmýzý birlikte koruyalým” þeklinde konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA