CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “ŞEHİTLERİMİZ İHMAL KURBANI” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: “ŞEHİTLERİMİZ İHMAL KURBANI”

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Askerlerimizi taşıyan otobüsün Mut-Sertavul arasında kaza yapması sonucu askerlerimizin şehit olmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, “yapılan belirlemelere göre otobüsün fren sisteminde meydana gelen arızadan dolayı kazanın meydana geldiği belirtilmiştir. Daha öncede bu bölgede araçlarının frenlerinin boşalması üzerine birçok kaza meydana gelmiştir. Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın bu konuda gerek yazılı gerekse de sözlü tüm uyarılarını yapmasına rağmen yetkililerin bu konuda ihmalkâr davranmaları akıl alacak bir durum değildir. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Kahraman askerlerimizin bu sebeple şehit olmaları kabul edilebilir bir durum değildir. Bu kazada ve daha önce meydana gelen kazalarda sorumlu olan kişiler derhal görevlerinden el çektirilmelidir.

Her fırsatta halktan topladıkları vergilerle yapılan yollarla övünen iktidarın, söz konusu yol üzerine 5 yıldır kaçış rampasını yapmaması ve bu konuda yapılan hiçbir uyarıyı dikkate almaması ne yazık ki ayaklarına taş değmesin dediğimiz askerlerimizin şehit olmasına neden olmuştur” dedi.

CHP’li Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması üzerine verdiği önergesinde;

“27 Temmuz 2020 Pazartesi günü Karaman-Mut yolu arasında Sertavul mevkiinde askerlerimizi taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 5 askerimizin şehit olması, bir otobüs şoförünün hayatını kaybetmesi ve 10 askerimizin de yaralanması hepimizi derinden üzmüştür.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kaza ile ilgili yapığı açıklamada; “ilk aldığımız bilgilere göre araçta teknik arıza meydana geldi, frende problem oldu, frende bir boşalma söz konusu oldu” demiştir. Görgü tanıklarının söylediklerine göre askerlerimizi taşıyan otobüsün frenlerinin boşaldığı belirtilmiştir.

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı 10 Ekim 2015 tarihinde Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda; Mut-Sertavul geçidinden ilçeye inilen yolda eğimlerin fazla olduğu, bu nedenle araçların frenlerinin patlaması sonu çok fazla can ve mal kaybının yaşandığı ve söz konusu yolun belirli yerlerine kaçış rampaları yapılması gerektiğini belirtmiştir.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, gönderilen yazıya ilişkin vermiş olduğu yanıtta “…ilgi yazınızda talep edilen kaçış rampası proje kriterlerine göre değerlendirilecektir” ifadelerine yer verilmiştir.

Yapılan incelemelere göre, yol üzerinde inşa edilecek kaçış rampalarından birinin kazanın gerçekleştiği yerin 300 ile 500 metre öncesinde projelendirildiği, ancak Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı’nın yazılı ve sözlü tüm uyarılarına rağmen söz konusu projenin hayata geçirilmediği anlaşılmaktadır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın 5 yıldır tüm uyarılarına rağmen söz konusu yol üzerine kaçış rampalarının yapılmamasının gerekçeleri nelerdir?

Kaçış rampalarının yapılamaması sonucu birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve en son askerlerimizin şehit olmasındaki sorumlu kişiler kimlerdir?

Bu konuda tüm uyarıları dikkate almayan yetkili kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları ne olmuştur? Yapılmamışsa gerekçeleri nelerdir?

Daha fazla can kaybının yaşanmaması için söz konusu kaçış rampalarını ne zaman hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

Kaçış rampalarını yapmak için daha kaç kişinin hayatını kaybetmesini bekliyorsunuz?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA