CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ANTMEN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’İN SUÇUNU AÇIKLADI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ANTMEN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’İN SUÇUNU AÇIKLADI

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, partisinin Mersin İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında AKP’li ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin Mersin halkına yapılan hizmetleri engellemeye çalıştıklarını belirterek “Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in 250 milyonluk borçlanma talebi AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Merkez tarafından belediyenin bütçesi kısıtlandı. Mersin’e hizmet için o para isteniyor. Bunu her partiden bütün belediyeler yapıyor. AKP’li ve MHP’liler Türkiye’de her yerde borçlanma yetkisi aldı. Mersin’e gelince iki yüzlülük devreye girdi ve belediye meclisinde hayır oyu verildi” dedi.

Antmen, AKP’lilerin vatandaşa sahip çıkılmasına alışık olmadığını belirterek “Onlar için yandaşa sahip çıkmak gerektiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tabi ki onların gözünde suçlu olur! Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşı ayırmıyor, herkese hizmet götürüyor. Hangi görüşten olup olmadığına bakmadan yoksuluna sahip çıkıyor, gencine sahip çıkıyor, öğrencisine sahip çıkıyor, kadınına sahip çıkıyor, emeklisine sahip çıkıyor, çiftçisine sahip çıkıyor. İktidarın derdi de korkusu da bu.  Vahap Seçer’in tek suçu var; onu da sizlere açıklayayım ; Vahap Seçer’in suçu yandaşa değil vatandaşa sahip çıkmak!” ifadelerini kullandı.
Açıklamada öne çıkan başlıklar şu şekilde;
MERSİN SARAYDAN DEĞİL MERSİN’DEN YÖNETİLİR
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek dağıtmasına bile izin vermediler. Halkın ekmeği ile oynadılar. Söyler misiniz hangi vicdan ekmeğe el koyabilir? Ne istediniz vatandaşın kursağına girecek bir lokmadan? Neden mi ? Çünkü Siyasi hesapları halkın sağlığının önüne geçti. İktidara yarar olan her şey vatandaşa zarar hale geldi. İktidar, virüsten daha tehlikeli hale geldi. Çünkü onlarda biliyorlar gidiyorlar, halk artık onları istemiyor. Mersin saraydan yönetilmez. Mersin, Mersin’den yönetilir.
BEŞ KOYUN GÜDEMEZ DİYENLER BEŞ MASKEYİ DAĞITAMADI
Beş koyun güdemez diyenler beş maskeyi dağıtamadı ama bakın CHP’li Büyükşehir belediyesi neler yaptı; 13 ay önce büyükşehir belediyesini 2 milyar 250 milyon lira borçla almasına rağmen, yatırımlar yapmayı sürdüren ve salgın döneminde sosyal yardımları vatandaşlara ulaştıran Vahap Seçer, bu dönemde toplam borcu yaklaşık 1 milyar 580 milyon liraya kadar eritti. Sayın Vahap Seçer, bugün 13 ilçemizde su ve atık su hizmetlerini, çevre ve insan sağlığını esas alarak etkin ve verimli olarak kullanan ama bir yandan da yatırımları sürdüren MESKİ’yi 247 milyon 959 bin TL borçla devraldı.  Bu süreçte 85 milyon 760 bin lira borç azaltması gerçekleştirmiş ve toplam borcu 162 milyon 199 bin 874 TL’ye düşürmeyi başardı. Yine MESKİ’nin Euro cinsinden olan borçları da 15 milyon 594 bin 470 Eurosu’nu ödeyerek yurt dışı krediler borcunu 51 milyon 344 bin Euro’ya kadar düşürdü. Vahap Seçer, Mersinlinin tek kuruşunun dahi hesabını sordu, sömürtmedi ve korudu.  Yani Vahap Seçer vatandaşın derdine derman olurken ; AKP’liler ve MHP’liler vatandaşa dert olmuş durumdadır.
CHP’Lİ BELEDİYELER SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK YAPIYOR
Bizim derdimiz vatandaşa maske bulmak;  onların derdi beceriksizliklerine kılıf bulmak. CHP’li Belediyeler sosyal demokrat belediyecilik yapıyor. Bakın ilçe belediyelerimizden bazı örnekler vereceğim; Tarsus Belediyemiz mesela, Başkanımız Haluk Bozdoğan öncülüğünde Türkiye’de bir ilki başlatarak dezenfektan üretti. Kendi tesislerimizde çok ucuza mal ederek ürettiği dezenfektanları hem Tarsus bünyesinde hem de birçok belediyeye ‘’ücretsiz’’ temin ederek büyük bir dayanışma örneği sergilemiştir. Gelelim Yenişehir Belediyemize; Başkanımız Abdullah Özyiğit öncülüğünde belediyemiz, 2093 işletme, 8745 site ortak kullanım alanı, 3830 araç 246 park alanını dezenfekte etti. 65.000 M² resmi kurum ve kuruluşları ilaçlamıştır. 110.000 M²  muhtarlıkları, eczaneleri, sağlık ocakları ve spor salonlarını yine aynı şekilde ilaçlamıştır. Yenişehir Belediyemiz 94.242 adet maske, dezenfektan ve temizlik ürünü dağıtımı yapmıştır. 6.577 Aileye gıda kolisi, kahvaltı kolisi, sıcak yemek sağlanmıştır. Esnafımız da unutulmamış; belediyeye ait işyerlerinin kirası 6 ay ertelenmiştir. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan da bütün başkanlarımız gibi gece gündüz çalışıyor, vatandaşın derdine derman olmaya devam ediyor. Mezitli Belediyemiz de 6000 gıda kolisi dağıttı. 20.000 dezenfektan, 78.000 adet maske dağıtımı yaptı. 40.500 ev, araç, işyeri, park temizlenerek dezenfekte edildi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA