BAŞKAN YILMAZ, BENGÜ TÜRK’TE CANLI YAYIN KONUĞU OLDU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BAŞKAN YILMAZ, BENGÜ TÜRK’TE CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Bengü Türk Televizyonunda yayınlanan 'Haftanın Notları' programının canlı yayın konuğu oldu.
Bilge Sebilcioğlu'nun hazırlayıp sunduğu programa videokonferans aracılığıyla online bağlanan Başkan Yılmaz, Toroslar'da hayata geçirdikleri projelerin yanı sıra Covid-19 salgınına karşı ilçede alınan önlemleri ve yapılan çalışmaları anlattı.
Konuşmasına Toroslar'ın fiziki, sosyal ve ekonomik yapısından bahsederek başlayan Başkan Yılmaz; "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar başarılı bir çalışma yılı geçirdik"
 
"İlçemizin Ekonomisini Güçlendirecek Projelerimiz Var"
 
Sebilcioğlu'nun sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz; Toroslarımız, Türkiye'nin farklı illerinden gelmiş insanların yaşam yeri olarak seçtiği bir bölge. Bölgemizin sosyal yapısını biliyoruz. Bu anlamda asli hizmetlerimizin yanı sıra sosyal belediyeciliği de ön plana çıkaran çalışmalar yapıyoruz. 7'den 70'e her ailedeki her ferdin derdi ve ihtiyacı bizi ilgilendiriyor. Kentimiz, tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm noktasında ciddi bir potansiyele sahip. Bu anlamda insanlarımıza gelir sağlayacak projelerimizin yanı sıra turizme ilişkin çalışmalarımız da var. Birçok çalışmayı hayata geçirdik. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi Arslanköy Yaylamızda düzenlediğimiz Kar Festivalimizdir. Çukurova bölgesinde ilk defa yapıldı. Çok ciddi ilgi gördü. Çiftçimize ve köylümüze de ekonomik olarak yansıması büyük oldu. Kentimizde memnuniyet uyandırdı. Toroslarımıza bir kayak tesisi kazandırma projemiz var. Bunun üzerinde ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Tarımı da destekleyeceğiz. Köylümüze, çiftçimize tarımın dışında başka geçim kaynaklarını kazandırmak anlamında da çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
 
"Covid-19'a Karşı Tedbirlerimizi Üst Seviyede Uyguladık"
 
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ilçede gerçekleştirdikleri mücadele çalışmalarından da bahseden Başkan Yılmaz, alınan tedbir kararlarının uygulanması konusunda Kaymakamlık, güvenlik güçleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını söyledi.
Başkan Yılmaz, Türk Milleti'nin sahip olduğu en önemli özelliğin birlik ve beraberlik ruhu olduğunu belirterek; "Koronavirüs süreci olağanüstü bir süreç. Birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci atlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizdeki toplu kullanım alanlarını periyodik olarak dezenfekte ediyoruz. El ele değiliz ama gönül gönüleyiz. Kaymakamlığımızın koordinasyonunda Toroslar Vefa İletişim Merkezi'ni aktif bir şekilde yürüterek, koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan, ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın yanında oluyoruz.  Büyüklerimizin iaşe ihtiyaçlarını gidermenin yanında Türkiye’de bir ilk olan ‘Büyüklere Vefa, Haydi Onları Ara’ sosyal sorumluluk projesini başlattık. Proje kapsamında ‘Büyüklere Vefa’ hattı kurarak bizlere ulaşan vatandaşlarımızı, evde yalnız kalan 65 yaş üstü vatandaşlarımızla görüştürerek, gönül bağı kurulmasını sağlıyoruz. Hal hatır sorarak, büyüklerimize moral desteği vermelerini istiyoruz. Biz bugünler için varız. Böyle kritik bir dönemde vatandaşımıza destek olmanın mutluluğunu yaşadık. Ülkemiz, devletimiz, milletimiz gerekli tedbirleri aldı ve milletimiz buna adapte oldu. Bu süreci Allah'ın izniyle başarıyla atlatacağız.Bu süreçten özgüvenle çıkacağız. En iyisini, en güzelini Türk Milleti yapar. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında çok farklı ve güçlü bir Türkiye'yi hep beraber göreceğiz" dedi.
Sağlığın öncelik hizmetleri arasında olduğuna değinen Başkan Yılmaz, Mersin Şehir Hastanesi'nin Toroslar bölgesinde bulunduğunun da bilgisini vererek; hastane yönetimiyle ve sağlık çalışanlarıyla uyumlu çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
"Ramazan Ayının Manevi İklimini Bu Yıl Ekranlarda Yaşatıyoruz"
 
Toroslar Belediyesi olarak geçen yıl  her gün farklı bir mahallede düzenledikleri Ramazan ayı etkinliklerini, Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl belediyenin sosyal medya hesaplarından dijital ortamda vatandaşlara ulaştırdıklarını da aktaran Başkan Yılmaz; "Geçen yıl Ramazan ayında yaklaşık 50 bin vatandaşımızla iftar sofralarında buluşmuştuk ve etkinlikler yapmıştık. Bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle Toroslar'da Ramazan Programımızı Yunus Emre Kültür Merkezimizde gerçekleştiriyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan iftar öncesi canlı yayınla hemşehrilerimizin evlerine konuk oluyoruz. Muhtarlarımız, il ve ilçe protokolümüzü misafir ediyoruz. Aynı zamanda her gün iki vatandaşımızın evine konuk olup, sofralarını kuruyor ve online görüşüyoruz. Tasavvuf müziği dinletisi ile unutulmaya yüz tutmuş Ramazan ayı eğlenceleri olan Meddah, Hacivat ve Karagözü de Mersinlilerle buluşturmanın hazzını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
100 Bin Kadife Çiçeğimizi Annelerimize Dağıttık
 
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediye serasında yetiştirdikleri 100 bin kadife çiçeğini Anneler Günü dolayısıyla vatandaşlara ulaştırdıklarını da belirterek; "Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA