Başkan Seçer Tarsus’ta esnafın sorunlarını dinledi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Seçer Tarsus’ta esnafın sorunlarını dinledi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, doğup büyüdüğü Tarsus’ta Kasaplar Odası organizasyonunda Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve ilçede kurulu 16 meslek odası ile kefalet kooperatifi başkanlarının katılım gösterdiği toplantıda ilçe esnafının sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Büyük buluşma
İşletmeciğini Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak’ın yaptığı Ehlikeyf restaurantta gerçekleşen buluşmaya Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Birlik yönetim kurulu üyeleri Erdoğan Yalçın, Mustafa Güçyetmez, Birlik Disiplin/ Denetim kurulu üyeleri Duran Şen ve Cumali Taş, Berberler Odası Başkanı Alper Deniz, Kahveciler Odası Başkanı Halil Şekerci, Marangozlar Odası Başkanı Doğan Kocabaş, Servisciler Odası Başkanı Mehmet Tıraş, Briketçiler Odası Başkanı Erdal Turgut, Terziler Odası Başkanı Nevzat Topacık, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Nurettin Taş, Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci, Tarsus 1 Nolu EKK Başkanı Mahmut Şahin ile Tarsus 2 Nolu EKK Başkanı Bektaş Aslan katılım gösterdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinatörü Ali Boltaş, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varol, İmar İnşaat Müdürü Ali Uyan ve Büyükşehir meclis üyelerinin de hazır bulunduğu buluşmanın açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yoğun gündem içerisinde esnafa zaman ayırmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti.

Vahap Başkan esnafa sırtını dönmedi
Konuşmasında Mersin il genelinde 69 meslek odasına kayıtlı 60 bin esnaf ve sanatkarın, Tarsus’ta ise 16 meslek odasına kayıtlı 12 bin esnaf ve sanatkarın ilçe halkına hizmet verdiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Mersin merkezden sonra Tarsus en çok ticari faaliyetin bulunduğu bir ilçemiz. Büyük ilçelerin büyük sorunları olur. İnsanın olduğu yerde sorun bitmez. Ama önemli olan hayat devam ederken, günümüz dahilinde ortaya çıkan sorunları asgari düzeye indirmek ve çözülebilecek sorunlara anında müdahale edilmesi. Sayın Başkanımız sağolsun göreve geldiği günden bugüne her ortamda bizlerle beraber oldu, sırtını bizlere hiçbir zaman dönmedi” dedi.

Tarsus’un yarısı esnafın tezgahından geçimini sağlıyor
İlçede kayıt altındaki 12 bin esnafın, yanlarında çalışanlar ve aileleriyle birlikte çok büyük bir kitleyi temsil ettiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Böyle düşününce Tarsus’un yarısı esnafımızın tezgahından geçimini temin ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının da bizlere bu gözle bakması gerekiyor. Çünkü esnafımız alın teriyle el emeğiyle hem kendi geçimini sağlıyor, hem istihdam yaratıyor, hemde ekonomiye katkı sunuyor. Tüm kamunun böylesi önemli kesimin sorunlarına azami duyarlılık göstermesi gerekiyor” diye konuştu.

Esnaf Masasının kapsamı genişletildi
Tarsus’ta sanayi sitesi sorununu çözdüklerini ama Mersin’de bu yönde maalesef bir mesafe kat edemediklerini kaydeden Başkan Dinçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteğiyle Nisan ayı içerisinde esnaf için çok önemli olan Esnaf Masası projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Dinçer Başkan Seçer’in talimatıyla Esnaf Masası’nın kapsamının genişletilerek kentte ticareti, ekonomiyi ve girişimciliği geliştirmek adına Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’ne dönüştürülmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı başkanlığında Esnaf Sanatkar Merkezi Üst Kurulunun oluşturulacağını dile getirerek, “Bunu Mersin’de başlatıp, ardından Tarsus ve diğer ilçelerimizde yaygın hale getireceğiz. Böyle bir çalışmanın Türkiye’de örneği yok. Bazı belediyelerde beyaz masa var ama bir oda , bir masa, bir personel var, hepsi bu. Biz 60 bin esnafımızın sorunlarına çözüm üretecek büyük bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu desteğinden dolayı sayın Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan ve hayata geçirdikleri ve planladıkları hizmetlere değinen Başkan Seçer, Tarsus’un hem ekonomik gücüyle, hem de tarihi birikimiyle Mersin’in en önemli ilçesi olduğuna değindi. Seçer şöyle konuştu.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi tıkır tıkır işleyen bir belediye olacak”
“Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Tarsusumuz’a gerekli hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar mevcut imkanlar altında yapılması gerekenleri yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra da bu hizmetler durmadan, duraksamadan devam edecek. İmkanlarımız artıkça bu hizmetleri vatandaşlarımıza sunacağız. İnşallah ülkemizde ekonomik açıdan sorunlar yaşamayalım, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık olmasın. İstikrarsızlık belediyenin gelirlerine yansıyor. Bizim gelirlerimizin düşmesi demek, hizmetlerin azalması demek, sıkıntıların bir kat daha artması demek. Biz zaten geriden gelen önemli borç yüküyle belediyeyi devraldık. Gereğinden fazla personel rejimi uygulandı, akılcı olmayan borçlanmalar yapıldı. Gereksiz yatırımların yapıldığı bir belediye devraldık. Bunları toparlamak zorunda olduğumuz bir belediye devraldık. Allah’a şükür ki, çok yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Hem mali, hem idari olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi, disiplini ele almıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kontrolümüz altındadır. Devam eden hem mali, hem idari ufak tefek sıkıntıları çok yakın bir zaman içinde çözeceğiz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tıkır tıkır işleyen bir belediye olacak.”

“Biz otopark yaptıkça, Parkomat sistemi de ortadan kalkacak”
Başkan Seçer, Tarsuslu esnaf temsilcileriyle görüşmesinde, Parkomat uygulamasını da değerlendirdi. “Parkomat uygulamasını başlattık. Esnaf memnun, vatandaş şikayet ediyor” diyen Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Para ödemesini sevmeyenler Parkomat parası vermek istemiyor. Ama esnaf memnun. Esnaf diyor ki, ‘Gelip benim dükkanımın önüne sabahtan akşama kadar park ediyor, bir şey söylersem kavga ediyor.’ Esnafla işbirliği içinde güzergahları belirledik. Komisyonda bütün partilerin görüşlerini aldık. Şöyle serzenişler ve tahrikler geliyor. ‘Bu bedeli ödemeyin’ diyorlar. Her şey yasalar çerçevesinde yapılıyor. Yasadışı hiçbir kararın altına imza atmayız. Yasal olmayan hiçbir parayı ben vatandaşımdan alamam. Yarın bir gün araçlarını satarken ödemek zorunda kalacaklar. Biz şu anda Parkomat’tan da zarar ediyoruz. Bizim kâr amacımız yok. ‘Vatandaşı haraca kestiler’ gibi laflar var. Cehalet kötü bir şey. Biz Parkomat’ı geçici olarak başlattık. Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında, adliye yanında, Tarsus’ta otopark çalışmalarımız var. Cep otopark çalışmalarımız var. Biz otopark yaptıkça, Parkomat sistemi de ortadan kalkacak. ‘Caddeler, sokaklar vatandaşın’ diyorlar. Vatandaşın değil, vatandaşların. Bunu ayırt etmek lazım. Şimdi arabasını oraya koyan vatandaş, arabasını koyduğu sokağı babasının malı zannediyor. Akşama kadar kaldırmıyor. ‘Sokak vatandaşın’ diyor. Ama esnafın da bunda hakkı var. Özgürlük güzel bir şey. Ama sınırsız özgürlük olamaz. Bir başkasının özgürlük alanına müdahale ettiğiniz zaman, orada yasalar size ‘Dur’ der. Biz şu anda onu yapıyoruz. Bu konuda esnafın da yardımcı olmasını istiyorum. Orada çalışan gariban çocuklar, insanlar, gençler var. Bunları da seçtik, eğittik. Bazı araç sahipleri bizim çocuklara kötü muamele yapıyormuş, esnafımızın o çocuklara sahip çıkmasını istiyorum. Bu konuda sizlerden hassasiyet bekliyorum.”

“Esnaf bizim ailemiz”
Tarsus’ta 12 bin esnaf olduğuna işaret eden Başkan Seçer, ilçe ekonomisinin lokomotifinin esnaf kesimi olduğunu vurguladı. Seçer, “Vatandaşlarımızın refahının iyi olması demek, esnafın refahının iyi olması demek. Esnafın işlerinin iyi olması demek, kentin refahının iyi olması anlamına geliyor. Birbirini tanımlayan unsurlar bunlar. Tarsus tarımsal geliri kuvvetli bir ilçemiz. Çok geniş tarım topraklarımız var. Meyve ve sebze üretiyoruz. Allah her şeyi buraya bahşetmiş. Allah’ın bir lütfu. Bunlara layık olmak zorundayız. Tarsuslu çalışkandır. Tarsus esnafı çalışkandır, üretkendir. Esnaflarımızı seviyoruz, sevmememiz mümkün değil. Bizim ailemiz. Bundan sonra daha iyi olacak. Yurttaşımızın, esnafımızın işini kolaylaştıracak çalışmalar yapıldı. Bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

“Esnaf Masası önemli bir çalışma oldu”
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Esnaf Masası’nın önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini ifade eden Başkan Seçer, “Bizim için Esnaf Masası önemli bir çalışma oldu. Esnaf Masası için Ulu Çarşı’da yerleşke olacak. Belediyemiz orada gerekli çalışmaları yaptı. Kurul oluşturulacak, işleyiş sistemi belirlenecek, üyeleri atanacak ve bundan sonra bu mekanizma işleyecek. Sorunlarımız ilk elden seri şekilde konuşulacak, daha hızlı çözüm bulunacak. Konuşmamız, bir arada olmamız lazım. Bir arada olursak, konuşursak dağ kadar sorunlar çözülür. Bunu yapmazsak, küçücük sorunlar dağ kadar olur” ifadelerini kullandı.

“Halk Kart uygulamasından hem vatandaş, hem esnaf memnun”
Başkan Seçer, dar gelirli vatandaşlara verilen Halk Kart uygulamasının hem vatandaşı, hem esnafı memnun ettiğini belirterek, “Halk Kart uygulaması için esnafımıza teşekkür ediyorum. En son Mart başında vatandaşların kartlarına 870 bin TL para yatırıldı. Gerçekten ihtiyacı olanlara bunu veriyoruz. Bunlar hep adaletli oluyor. İlçelerde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na vatandaşımız müracaat ediyor. Bakılıyor, gerçekten yoksul ise bu kart veriliyor. Bu kart sayısı 10 bine çıkacak. Her ay 1 milyon lira yardım hesaplarına yatacak ve bunlar da bölge esnafımıza gelir olarak dönecek. Bu işten hem vatandaşımız, hem esnaf memnun” dedi.

“Toplu taşımada kamu-özel sektör işbirliği”
Toplu ulaşım konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, 6 ay içinde doğalgaz ile çalışan 73 otobüsün seferlere başlayacağını, daha sonraki süreçte de 23 körüklü otobüsü filoya katacaklarını kaydetti. Daha temiz, güvenli ve konforlu bir ulaşım sistemi oluşturmak istediklerini ifade eden Başkan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tarsus pilot olmak üzere bir çalışma yapıyoruz. Artık kamu-özel sektör işbirliği ile toplu taşıma yapma yönünde çalışmalarımız var. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Çok kısa zamanda bunu Tarsus’ta göreceksiniz. Bir odada, kimseyi kabul etmeden bunu yapmıyorlar. Derneklerimizle, kooperatiflerle görüşerek yapıyorlar. Onların talepleri ayrı, bizim halk adına taleplerimiz ayrı. Biz bunu bir ticari faaliyet olarak görmüyoruz. Kamu-özel sektör işbirliği olumlu neticeler doğuracak. Otobüsler yine belediyeye ait olacak ama işleyişi farklı olacak. Otobüsün bakımı, temizliği, sorumluğu halk otobüsü ya da dolmuş şoförü olan arkadaşlarımız tarafından yapılacak. Onların da geliri garanti altına alınmış olacak. Hem vatandaş açısından ucuz olmalı, hem bizim yükümüzü almalı. Bütün bunları hesap ediyoruz.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA