AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDE GÜZEL ÝÞLER YAPILIYOR | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAÞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOÐAZI ÇEVRE FESTÝVALÝ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMÝZÝ KURTARMAK ÝSTÝYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBÝLÝR BÝR GELECEÐE GEÇÝÞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ÞEHITOÐLU, KýZ KARDEÞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý 
AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDE GÜZEL ÝÞLER YAPILIYOR

 

Ahmet Akýn – Yeminli Mali Müþavir

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa MuhammetGültak siyasi arenada iyice piþtikten sonra 31.Mart.2019 seçimlerinde baþkanlýk koltuðuna oturdu. CHP ve HDP’nin 2019 seçiminde aldýðý oylarýn toplamýnýn 2014 seçimindeki oy kadar olmasý, Gültak’ýn Cumhur Ýttifaký avantajýný iyi kullandýðýný gösteriyor.
Akdeniz ilçesi Mersin’in kalbi konumunda. Ýþ merkezleri, liman, serbest bölge, hal, antrepolar ve fabrikalar burada. Baþkan Gültak bunun bilincinde. Ekonomi canlanmadan, yeni yatýrýmlar yapýlmadan refah seviyesinin artmayacaðýnýn farkýnda. Mersin’in geçmiþini bilmesi büyük avantaj.Akdeniz ilçesinin yýllarca ihmal edilen mahallelerindeki yaþamdan büyük üzüntü duyuyor. Gözü kulaðý oralarda.
Bir Mersin sevdalýsý olarak Mersin’e taþ taþ üstüne kim koyarsa onun yanýnda olacaðýz. Mersin’e gözümüz gibi bakmak, korumak ve geliþtirmek zorundayýz. Mersin’de kime sorarsanýz sorun, Akdeniz Ýlçesindeki en önemli sorunun plansýz yapýlaþma ve bunun sonucu olarak “kentsel dönüþüm” olduðunu duyarsýnýz.Akdeniz Belediyesi kentsel dönüþümde önemli bir adým atmýþ. TOKÝ tarafýndan Çay Mahallesi eski ATAÞ Rafinerisi lojmanlarý alanýna yapýlacak olan konutlarýn son hazýrlýklarý bitmiþ durumda. Hedefte Bahçe, Turgutreis, Barýþ ve Kiremithane Mahalleleri var.
Akdeniz Belediyesi halka dönük projelere çok önem veriyor. Zaten Baþkanýn kendisi de makamýndan çok halkýn içinde olmaktan yana. Bu özelliði de kendisine puan kazandýrýyor ve halk arasýnda pozitif bir algý yaratýyor.Þu sözü çok dikkatimi çekti:“Toplumda kanser ve AIDS kadar tehlikeli olan sorun BOÞANMA. Bunun için AÝLE OKULU adýný verdiðimiz merkezler kuracaðýz. Buralarda uzmanlar evlenme çaðýna gelenlere ailenin önemini ve nasýl bir eðitim alýnmasý gerektiðini anlatacaklar.”
Kadýn Üretici Kooperatifi akýmýna Akdeniz Belediyesi de uymuþ ve belediyenin desteðiyle 2 kooperatif kurulmuþ durumda. Kadýnlarýn bu kooperatif çatýsý altýnda ürettiði ürünler belediyenin ücretsiz tahsis ettiði merkezlerde doðrudan halka satýlýyor.
Mersin’in en kalabalýk mahallelerinden olan Þevket Sümer Mahallesindeki Yýlmaz Güney Parký yeni bir kimliðe kavuþturuluyor. Ýçinde yüzme havuzundan düðün salonuna, spor sahasýndan kütüphanesine, aþevinden gençlik merkezine kadar olacak çok amaçlý tesisin yapýmýna Büyükþehir’in onayýndan sonra baþlanacak.
Halk arasýnda “Pazar Sokaðý” olarak bilinen Þevket Sümer ve Hal Mahalleleri arasýndaki 142. caddenin yenilenerek modern bir pazar yeri olarak düzenlenmesi projesi bitmiþ durumda. Elbette daha çok sayýda yapýlan ve yapýlacak olan proje var.
Akdeniz Belediyesi Basýn Bürosunu þahsen baþarýlý buluyorum. Hýzlý ve etkin bir þekilde görevlerini yapýyorlar. Ayrýca, Baþkan Gültak’ýn Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni modern bir merkeze kavuþturulmasý konusundaki sözünün arkasýnda durmasý sevindirici bir geliþme.
ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA