BAŞKAN SEÇER: “DERDİM KAVGA DEĞİL, MERSİN’E HİZMET ETMEK” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BAŞKAN SEÇER: “DERDİM KAVGA DEĞİL, MERSİN’E HİZMET ETMEK”

 

SEÇER: “SEÇMEN, BELEDİYE BAŞKANINDAN MEMNUN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Geçmişten Geleceğe Demokratik Dönüşümde Yerel Yönetimlerin Önemi” paneline katıldı. Seçer, “Bizler Belediye Başkanı olarak her 2 yurttaştan birinin oyunu alarak seçildik. Bundan bir mesaj almak lazım. Bundan bir strateji çıkarmak lazım. Derdim kavga etmek mi, hizmet etmek mi? Benim derdim Mersin’e hizmet etmek. Benim derdim Mersin’i yönetmek. Elbette gideceğiz. Cumhurbaşkanı’nı da ziyaret edeceğiz, Ankara’ya da gideceğiz, Avrupa’ya da gideceğiz, Brüksel’e de gideceğiz, hibe de arayacağız, para da arayacağız, derdimizi anlatacağız. Biz çalışacağız” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediyesi ile Mezitli Kent Konseyi’nin düzenlediği “Geçmişten Geleceğe Demokratik Dönüşümde Yerel Yönetimlerin Önemi”paneline katıldı. Her iki kişiden birinin oyunu alarak seçildiklerini anlatan Başkan Seçer, “Derdim kavga etmek mi, hizmet etmek mi? Benim derdim Mersin’e hizmet etmek. Benim derdim Mersin’i yönetmek” dedi.
Panelde,Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 1999-2019 dönemi Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Çankaya Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar konuşmacı olarak yer aldı.Panelin ardından bir konuşma yapan Başkan Seçer,“Gayet değerli bir panel gerçekleşti. Demokratik dönüşümde yerel yönetimlerin yeri, elbette son derece önemli. Ama yaşadığımız konjonktür, bazı sorunları, olumsuzlukları beraberinde getiren bir dönem. Demokrasiyi yerelden güçlendirelim, yerel yönetimler yetkileri, sorumlulukları çerçevesinde merkezden bağımsız kararlar alsınlar diyoruz. Tam tersi oluyor. Yetki merkeze doğru süratle çekiliyor” dedi.
“Belediye meclisleri demokratik olmalı”
Yerel yönetimlerin demokratikleşmesi için sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, sendikaların ve resmi kararların çıktığı belediye meclislerinin demokratik olması gerektiğine işaret eden Başkan Seçer, Mersin’de imar planlarıyla ilgili kararları bu anlayışla almaya çalıştıklarını söyledi.Seçer,  “Belediyelerde en çok baş ağrıtıcı işlemler plan tadilatları, imar değişiklikleridir. Ben de Belediye Başkanı olarak şöyle bir yöntem geliştirdim. Plan çalışmaları yapıyoruz. Biz bunu mümkün olduğunca sivil toplumla birlikte götürelim, herkesin bundan bilgisi olsun, plan meclisten çıktığı zaman kimse bizim karşımıza çıkmasın. Baro’nun da, Mimar Odası’nın da, TMMOB’a bağlı diğer kuruluşların da izi olsun. Bunu belediyemizi yönetmemizi kolaylaştıran çalışma ya da karar alma yöntemleri olarak görüyorum. Daha da tahkim ederek uygulamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
“Sorumluluğumuzun farkındayız”
Önemli sorumlulukların yüklendiği bir dönemde belediye başkanlığı yaptıklarına değinen Başkan Seçer, “Bu sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluk bizi üzmüyor, yormuyor, ürkütmüyor. Aksine sabah erken kalkabiliyorsam, gece-gündüz, hafta sonu, yağmur çamur demeden çalışabiliyorsam, bu sorumluluğumuzun bize verdiği güçten kaynaklı. Biz bundan güç alıyoruz. Onun için başarı kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.
“4 sene sonra halk bize soracak: Ne yaptın?”
Belediye başkanları olarak her 2 yurttaştan birinin oyunu alarak seçildiklerini ifade eden Başkan Seçer, şunları söyledi: 
“Bundan bir mesaj almak lazım. Bundan bir strateji çıkarmak lazım. Derdim kavga etmek mi, hizmet etmek mi? Benim derdim iktidar olmak. Benim derdim Mersin’e hizmet etmek. Benim derdim Mersin’i yönetmek. 4 sene sonra halk bize soracak. Seçmen soyut kavramlar üzerinden gitmeyecek. Vahap Seçer ne yaptı? Yol dedin, yaptın mı? Altyapı dedin, yaptın mı? Fakire fukaraya baktın mı? Mersin’in toplu taşıma sorununu çözeceğim, metroyu yapacağım dedin, yaptın mı? Onun için bakanlara da gideceğiz, Cumhurbaşkanı’nı da ziyaret edeceğiz, Ankara’ya da gideceğiz, Avrupa’ya da gideceğiz, Brüksel’e de gideceğiz, hibe de arayacağım, para da arayacağız, derdimizi anlatacağız. Biz çalışacağız.  Tartışma zamanı değil. Bunu da yapıyoruz. İşler şu ana kadar iyi geldi. Seçmen,Belediye Başkanı’ndan memnun. Böyle devam etmek değil, bunun da üzerine koyma zorunluluğumuz var. Bu da çalışmakla, üretmekle olacak.”
“Mersin’den giden arama kurtarma ekibi çalışmaya başladı”
Başkan Seçer, konuşmasında Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla üzüntülerini de dile getirerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çok çabuk bir şekilde eyleme geçen belediyeydik. 11 arkadaşımıza yola çıkma talimatı vermiştim. Elazığ merkezde çöken 4 bina var. Bizim arkadaşlarımız 25 kişinin kaldığı sanılan bir enkazda sabah 6 itibariyle çalışmaya başladı. Portatif mutfak ve gıda kolileri de yola çıktı” dedi.
Panel sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür plaketi takdim etti.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA