CENNETTE MERMER OCAĞI OLUR MU? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CENNETTE MERMER OCAĞI OLUR MU?

 

Anamur’dan Toroslara doğru yol alıyoruz ikiz dereler eşliğinde... Siz yukarı çıkarken onlar aşağı doğru kıvrıla kıvrıla, şarıl şarıl aşağı doğru akıyor. Zeytin ağaçları, avokado, kivi ve narenciye bahçeleri, muz, çilek, domates, biber, salatalık seraları arasından. 15 km. sonra Korucuk ve Ovabaşı köylerine ulaşıyoruz. Yani dünyadaki cennetlerden birine.                   
İŞTE BURAYA KIYACAKLAR
Korucuk köyünün meydanı ana baba günü. Muhtarlar, kadınlı erkekli, gençli yaşlılı köylüler, Anamur’dan gelen çevreciler Ulusal Kanal’ı bekliyorlar. Korucuk köyü muhtarı Halit Şimşek “İşte görüyorsunuz bu cennet gibi yere mermer ocağı kuracaklarmış. Deremizin pırıl pırıl akan suyuna bakın. Yetiştirdiğimiz her çeşit meyve ve sebzeye bakın. Burada herkes sağlıklı, çünkü doğal gıdalarla besleniyoruz. Bu katliama müsaade etmeyeceğiz” Ovabaşı köyü muhtarı Gani İmdat “ İki köyümüzün 8 bin dönüm arazisi var. Bu ocak açılırsa ekip biçemeyiz. Sebzemiz meyvemiz yok olacak. Bizi hiçe sayamazlar. Küçük bir seraya bile ÇED raporu isteyenler bu felakette niye ÇED’e gerek yok diyorlar. Biz bunu kabullenemeyiz” dedi. Tüm köylüler isyandaydı. Mikrofon uzattığımız tüm köylüler  “ Hayatı bize zehir edecek bu mermer ocağını istemiyoruz” dediler. Çevre derneği yöneticileri “Bu mermer ocağı yalnız bu iki köyü etkilemeyecek. Bu suyu gür akan dere birçok başka köyden de geçiyor. Binlerce dönüm araziyi suluyor. Bu ocak açılırsa buradan zehir gibi su akacak. Bu durum tüm Anamur’u etkiler. Anamur muzuna da zarar verir, itibarını düşürür”. Köylülerin avukatı Seyda Afyoncu “ÇED raporunun gereksiz görülmesi kararını yargıya taşıyacağız. Ayrıca köylülerden aldığımız haberlere göre zeytin ağaçlarını kesiyorlarmış. Çünkü zeytin ağacı olan yerlerde taş veya mermer ocakları için olumlu rapor alınamaz. Bu nedenle kesiliyor olabilir. Halkı aydınlatacak ve davanın peşini bırakmayacağız” dedi. 
Anamur Ziraat Odası başkanı Ahmet Şeref Gümüş “ Bu mermer ve taş ocakları büyük bir sorundur. Tarım üretimine zarar veren her girişimin karşısındayız. Köylerimiz cennet gibidir. Bunu akıl ve mantıkla izah etmek imkânsız. Umarım yetkililer bu kıyımı durdurur” dedi.
Yusuf Çelik-Mersin



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA