Tarsus Üniversitesi Öğrencileri Çorba Büfesine Kavuştu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Tarsus Üniversitesi Öğrencileri Çorba Büfesine Kavuştu

 

TARSUS ÜNİVERSİTESİ’NDE DERSTEN ÖNCE İLK DURAK ÇORBA BÜFESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ilgi gören projesi “1 Ekmek 1 Çorba”, kentin birçok farklı noktasında binlerce vatandaşa ulaşırken, yapılan yeni büfelerle projenin etkinlik alanı genişletiliyor. 
Büyükşehir’in kendi imkanlarıyla kendi marangozhanesinde üretimini yaptığı iki çorba büfesinin ilki Tarsus Üniversitesi girişine yerleştirildi. Öğrenciler, artık hafta içi her gün sabah çorbalarını bu büfeden alabilecek.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Ekim 2019’da faaliyete geçirilen ve büyük ilgi gören “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, kentin birçok farklı noktasında günlük 4 bin kişiye ulaşıyor. Hazırlanan ve biri Tarsus Üniversitesi girişine yerleştirilen, diğeri de önümüzdeki günlerde Mersin Üniversitesi girişine yerleştirilecek olan iki çorba büfesi ve mobil araçlarla çorba ikramı günlük 6 bin kişiye ulaşacak. 
Öğrenci dostu Mersin Büyükşehir Belediyesi
Çamaşır Kafe, üniversite öğrenim yardımı, öğrenciler için otobüs bilet fiyatının 1 TL olarak sabitlenmesi, Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri gibi öğrencilerin ücretsiz olarak yararlandığı birçok önemli projeye imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerde belirli günlerde dağıtımını yaptığı çorbaların daha fazla öğrenciye ulaşabilmesi için kendi marangozhanesinde, kendi imkanlarıyla iki çorba büfesi imalatı yaptı. Büyükşehir, bu çorba büfelerinin ilkini Tarsus Üniversitesi’ne yerleştirdi. “1 Ekmek 1 Çorba” projesi kapsamında dağıtımı yapılan çorbalar, artık çorba büfesiyle hafta içi her gün sabah derslerinden önce öğrencilerin içini ısıtacak.
Tarsus Üniversitesi’nde ilk durak Büyükşehir’in çorba büfesi
Tasarruf tedbirleri kapsamında dışarıdan hizmet almadan var olan kaynaklarla üretilen çorba büfelerinin ilki Tarsus Üniversitesi’nin girişine yerleştirildi. Öğrencilerin yoğun olarak geldiği saatler olan 07.30-09.30 saatleri arasında dağıtımı yapılacak çorbalar, öğrenciler için sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olacak. İki çorba büfesi ve yeni mobil noktalarla Mersin’de çorba dağıtım noktalarının 25’e yükseleceğini ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, çorba büfesinin ikincisinin Mersin Üniversitesi’nin girişine yerleştirileceğini belirtti. 
“Kapının önünde sıcacık çorbayı görmek bizi mutlu eder”
Tarsus Üniversitesi Tekstil Teknolojisi bölümü öğrencisi Seda Özdemir, “1 Ekmek 1 Çorba projesi kapsamında yerleştirilen çorba büfesinin okulumuzun kapı girişinde devamlı kalacağını öğrendik. Bunun için çok mutlu olduk. Vahap Bey’e teşekkür ederiz. Sabah saat 08.30’da derslerimize geldiğimiz zaman kapının önünde sıcacık çorbayı görmek bizi mutlu eder, teşekkürler” dedi.
Öğrenciler Başkan Seçer’e teşekkür etti
“1 Ekmek 1 Çorba” projesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyzanur Ergünöz, “Tarsus Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nde birinci sınıf öğrencisiyim. ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesini daha önce duymuştuk. Almıştık, beğenmiştik, birçok kişi memnun kalmıştı. Bu bizim için yararlı bir şey. Genellikle dersimiz sabah olduğu için kahvaltı yapmamız güç oluyor. Bunun için de okula gelirken kapının önünde bir çorba sabahları bizim için iyi olacak. Bir de sabit olarak bulunacağını duyduk. Dediğim gibi sabah derslerimiz olduğu için bize kolaylık sağlayacak. Bunun için de Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederiz” diye konuştu.
“Derslere daha zinde, daha kuvvetli gireceğiz”
Sabahları kahvaltı yapmadan geldiğini söyleyen Onur Karakurt, “1 Ekmek 1 Çorba projesi bizim için gayet faydalı oluyor çünkü sabahları kahvaltı yapmadan geldiğimiz için çorba alıp yemek derslerde bizi daha zinde tutacaktır. Büfelerin sabit olması bizim yararımıza olacak. İstediğimiz zaman sabahları çorbamızı alıp içebileceğiz. Derslere daha zinde daha kuvvetli gireceğiz, bunun için de Başkanımız’a teşekkür ederiz” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA