Dinçer, “Selden zarar gören esnafın yarası sarılmalı” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Dinçer, “Selden zarar gören esnafın yarası sarılmalı”

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin’de yaşanan sel felaketinde zarar gören Tırmıl, Erdemli ve Kocahasanlı sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.  Yaşanan şiddetli yağıştan kaynaklı meydana gelen sel felaketinde Tırmıl, Erdemli ve Kocahasanlı sanayi sitesi esnafının büyük oranda zarar gördüğünü belirten Başkan Dinçer, “Selden zarar gören esnafımızın ekmek teknesinin yeniden çalışır hale gelmesi için ödeyemediği borçları ötelenmeli, SGK ve vergi borçlarında erteleme yapılmalı” dedi.
Başkan Dinçer, beraberinde bulunan Birlik Başkanvekili Ömer Şahbudak ile birlikte ilk etapta beş yüz iş yeri kapasiteli Tırmıl Sanayi sitesini ziyaret etti. Burada Tırmıl Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İlhan Çokgün’den sanayi sitesinde yaşanan sel felaketi hakkında bilgi alan Başkan Dinçer,  daha sonra selden zarar gören site esnafını tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.  Tırmıl Sanayi Sitesinde sel felaketi sonucu oluşan çamur birikintilerinin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizlenmesini yerinde gözlemleyen Başkan Dinçer “Büyükşehir Belediyemiz Tırmıl’da 5 ayrı ekiple çamur deryaların temizleyip, yara sarıyor. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hasar tespitinden sonra ilgili birimlerinde esnafımızın zararın telafisi edilmesi konusunda gereken hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” dedi.
Başkan Dinçer daha sonra ise 280 işyeri kapasiteli Erdemli Sanayi sitesine geçti. Burada Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyesi İsmet Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile Erdemli Sanayi Sitesi Başkanı Ali Öngel tarafından karşılanan Başkan Dinçer, yaşanan afetten zarar gören sanayi esnafına geçmiş olsun dileklerini iletirken, yaraların sarılması için ilgili yerlerle acilen temasa geçeceklerini vurguladı. Dinçer ve beraberindekiler daha sonra ise selden zarar gören Kocahasanlı sanayi sitesini ziyaret ederek Site Başkanı Bekir Şahin’den zararla ilgili bilgi aldı. Başkan Dinçer beraberindeki ekiple zarar gören sanayi esnafını ziyaret ederek  geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Mersin’in büyük bir sel felaketi yaşadığını vurgulayan Başkan Dinçer, “ Yaşanan sel felaketinde yaşamını yitiren iki vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tüm Mersinli hemşehrilerimiz ile esnaf sanatkarlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” dedi. Yaşanan sel felaketi sonucu selden zarar gören sanayi sitelerinde büyük maddi kayıplar yaşandığın sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Bölgemizde meydana gelen yağmur, dolu ve sel sonucu çok sayıda esnafımızın işyerleri sular altında kaldı, ekipmanları kullanılamaz hale geldi. Esnafımız hasar tespitlerini yapıyor. Esnafımızın ekmek teknesini çalışır hale getirebilmesi için kolaylıklar sağlanmalı. Sanayi esnafımız doğal afetlerin verdiği zararla baş edecek güçte değil. Belediyeler ve Valiliklerce yapılan incelemeler sonucu afetten zarar gördüğü tespit edilen esnafımızın ödeyemediği kredi borçlarında acilen bir kolaylık sağlanmalı. Yine  gecikmiş SSK ve Bağ-kur prim borçları ile vergi borçlarında erteleme yapılmalı” şeklinde konuştu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA