TOROSLAR’I GELECEĞE TAŞIYACAK VİZYON PROJELER YOLDA | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
TOROSLAR’I GELECEĞE TAŞIYACAK VİZYON PROJELER YOLDA

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan Akdeniz’den Toroslar’a adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Sunuculuğunu Cem Kurtçu’nun yaptığı programda Başkan Yılmaz, Toroslar’da hayata geçirdiği ve yapmayı planladığı çalışmalar, sosyal belediyecilik hizmetleri, kültürel, sanatsal ve sportif yönden hayata geçen hizmetleri dinleyicilere anlattı.
Portakal çiçeği ile özdeşleşmiş bir narenciye şehri olan Mersin’de doğup büyümenin ayrıcalığını yaşadıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, programda Toroslar’ı geleceğe hazırlayacak, çehresini değiştirecek vizyon projeleri hakkında da bilgiler vererek yayında öncelikle belediye bünyesinde faaliyet gösteren Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi’nden (TORTEK)  bahsetti.  
Açtıkları kurslarla bölge vatandaşına hem ek gelir sağladıklarını hem de hoşça vakit geçirecekleri bir alan sunduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Hobi, el sanatları, kuaförlük, el becerileri kapsamında ahşap boyama, cam füzyon, heykel, seramik, halı-kilim dokuma, dekoratif ev tekstili, takı tasarımı gibi branşlarda açtığımız kurslarda bölge vatandaşına hem ek gelir sağlayacağı hem de hoşça vakit geçireceği bir alan sunmuş oluyoruz. Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerler, kendilerine iş imkânı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerini devam ettirerek kendi iş yerlerini de açabiliyorlar. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün vatandaşlarımıza kapımız açık” diye konuştu.

“TOROSLAR’DA 7’DEN 70’E HERKESİ SPORLA BULUŞTURUYORUZ”

Toroslar’ın önemli bir spor merkezi haline gelmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “7’den 70’e herkesi sporla tanıştırmak amacıyla yola çıktık. Spor sağlıklı yaşamın en önemli koşullarından biri. Bu anlayışla farklı branşlarda spor kursları açtık. Yakın zamanda bildiğiniz üzere ilçemizde yaşayan 67 yaşındaki Durdu Lale’nin Tenis Kursumuzda eğitim almaya başlaması haberleri medyada yer aldı. Durdu teyzemizin 9 yaşındaki torunu Toprak ile birlikte tenis derslerine katıldığını öğrenince kendisiyle gurur duyduk. 8 Aralık’ta Hülya Avşar ile karşılaşacak olan Durdu teyzemize başarılar diliyoruz. İlçemizde spor adına ciddi adımlar atıyoruz. Kulüplerimizde yetişen sporcularımız, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında başarılar elde ederek bizlere övünç kaynağı oluyor. Bunların yanında da her yaştan vatandaşımızın spora ilgi duyması bizleri gerçekten mutlu ediyor. Spor yapmak isteyen herkesin destekçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“3 OCAK BU YIL DA COŞKUYLA KUTLANACAK”

“3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıldönümünde, yeni nesillere verilen bu kutsal mücadeleyi ve tarih şuurunu aşılamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz.” diyen Başkan Yılmaz, “Geleneksel hale getirdiğimiz Zafer Yürüyüşümüzü bu yıl da coşkuyla gerçekleştireceğiz. Belediyemiz önünde sabah 8’de başlayacak olan yürüyüşümüz Cumhuriyet Meydanında sona erecek. Başta Türk milleti olmak üzere, Mersin halkı için bağımsızlığı ifade eden oldukça önemli ve özel bir gün olan 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı yürekten kutluyor, yürüyüşümüze tüm halkımızın katılımını bekliyoruz. Diğer bir etkinliğimiz ise Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte organize ettiğimiz “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışması” yarışmaya katılmak isteyenler, şiirlerini 13 Aralık 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar MEYAD’a ulaştırabilirler” dedi.

“İLÇEMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Programın devamında altyapı, ilçe genelinde yapılan çevre düzenlemesi ve eğitimle ilgi çalışmaları hakkında konuşan Başkan Yılmaz, “İlçemiz genelinde başlattığımız yol yapım ve onarım seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Elektrik, su, kanalizasyon, telefon, internet, doğalgaz gibi altyapı çalışmaları sebebiyle kazılan ve tahrip olan yollarda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlçemizde alternatif yollar açmanın yanında deforme olan yollarımızda da kilit parke, asfalt serim ve bakım çalışmaları yaparak sürücü ve yayalara güvenli ve konforlu yollar sunuyoruz. Şu an belli noktalarda da altyapı çalışmaları devam ediyor. Altyapısı tamamlanan yollarımıza da en kısa zamanda müdahale ederek vatandaşlarımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Amacımız hemşehrilerimizin yaşam kalitesini daha üst seviyelere çıkartmak.

TOROSLARIMIZ İÇİN 7/24 ÇALIŞIYORUZ

Daha temiz bir Toroslar ve düzenli bir kent vizyonu için başlattığımız 'Sokakta Temizlik Var' projemizi tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Rutin temizlik hizmetlerimizin yanında ilçe genelinde her gün iki mahalleyi 10'ar kişilik ekiple baştan aşağıya temizliyoruz. Bunların yanında tesislerimizin ve yaşam alanlarımızın çevre düzenlemelerine de önem veriyoruz. Özellikle son zamanlarda ağırlık verdiğimiz konuların başında yeşil alanlarımızı korumak ve ağaç dikimi yapmak geliyor. Bu nedenle mevcut ağaçlarımızın da bakım ve budama işlemlerini ihmal etmiyoruz. İlçe sınırlarımız içerisinde 450 adet ceviz fidanını toprakla buluşturduk. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan Geleceğe Nefes Ol Projesi ile de bizde bütün ülkeyle aynı anda fidan dikimi yaptık.” ifadelerine yer verdi. 

“ENGELSİZ DÜŞLER KÖYÜ, TOROSLAR’A ÇOK YAKIŞACAK”

Her yaştan, her kesimden vatandaşa hitap eden projeler üretmek amacıyla kolları sıvadıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, “Eğitim benim için en öncelikli konulardan biri. Bu kapsamda ilk olarak seçim vaatlerimizden biri olan Kreş ve Gündüz Bakım Evi Projemizi hataya geçirerek Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek’in ismini verdik. Amacımız, çocuklarımızın gelişimlerine ve eğitimlerine destek olmak. Diğer bir projemiz ise şu an hazırlık aşamasında olan Bilgi Evleri. Bilgi Evleri ile çocuklarımızın okullardan sonra öğretmenler eşliğinde ders çalışabilecekleri, üniversite ve lise sınavlarına hazırlanabilecekleri bir imkân sağlamak istiyoruz. Eğitimle ilgili başka bir projemiz de 'Engelsiz Düşler Köyü'. Toroslarımızda doğanın içinde, engelli vatandaşlarımız için oluşturacağımız merkezde, eğlence, eğitim ve rehabilitasyon faaliyetleriyle onlar için günlük yaşamda engel olan tüm unsurları ortadan kaldıracağız ve geleceğe daha umutlu bakmalarını sağlayacağız. Fiziksel ve zihinsel engel taşıyan vatandaşlarımıza uygun şekilde tasarlayacağımız Engelsiz Düşler Köyü'nde, aynı zamanda sanatsal faaliyetler ve atölye çalışmaları da düzenleyeceğiz. Birlikte engelleri aşacağımız bu proje ile daha iyi yarınlar kuracağız.” diye konuştu.
Başkan Yılmaz sözlerini, “Daha mutlu bir toplum olabilmenin formülü birbirimize karşı sevgi ve saygı ortamı içerisinde farklılarımızı güzellik ve zenginlik olarak görmekten geçer. Bilginin hızlı hareket ettiği bu çağ, insanların birbirini daha iyi anlaması ve empati kurabilmesini kolaylaştırıyor. Biz de Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelmiş vatandaşlarımız ile Toroslarımızda toplumsal huzur ve barış ortamını yaşıyoruz. Bir belediye başkanı olarak tüm farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyor, çoğulcu bir bakışla tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla kucaklıyorum” diye tamamladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA