CHP’li Gökçel : Üçlü Eğitim Kaçınılmaz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’li Gökçel : Üçlü Eğitim Kaçınılmaz

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Meclis’te özel eğitim zincirlerine aktarılan parayla her yıl 36 derslikli 176 tane okul yapılabileceğini söyledi. Bazı okulların kontenjanlarının yarısını bile dolduramazken Anadolu Liselerinin ikili eğitime geçtiğini hatırlatan Gökçel, bu gidişle üçlü eğitimin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada devlet okullarının yetersizliğini dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir toplumu geri bırakmak istiyorsanız yapacağınız tek şey var, eğitim sistemini bozmak.” sözlerini hatırlatan Gökçel, AKP’nin en başarılı olduğu konunun eğitim sistemini bozmak olduğunu savundu.

DEVLET OKULLARI KADERİNE TERK EDİLDİ
Eğitimin özelleştirilmesi amacıyla özel eğitim zincirlerine milyarlarca lira kaynak aktarıldığını belirten Gökçel, eskinin itibarlı devlet okullarının ise kaderine terk edildiğini söyledi. Cumhuriyetin en ücra köylere bile binbir güçlükle inşa ettiği okulların bir bir kapatılarak yoksul halk çocuklarının taşımalı eğitim adıyla çileli eğitime mecbur bırakıldığını ifade eden CHP’li vekil, birkaç zengini daha da zengin etmek için devlet okullarına yeterli bütçe ayrılmadığını savundu.

ÜÇLÜ EĞİTİM ZORUNLU
Geçen sene Lise Geçiş Sınavına giren 1 milyon 200 bin öğrenciye karşın 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda 1 milyon 400 bin öğrencinin sınava gireceğini hatırlatan Gökçel,  “200 bin öğrenci için ek derslik ihtiyacı var. Geçen sene ikili öğretime geçmek zorunda kalan Anadolu Liseleri, düzenleme yapılmazsa üçlü eğitime geçmek zorunda kalacak.” dedi. 

MEB HER YIL 176 OKUL YAPABİLİRDİ
İktidarın açtığı bazı okulların hiç tercih edilmezken Anadolu Liselerinin yoğunluktan 50-60 kişilik sınıflarda sabahçı-öğlenci eğitim gördüğünü belirten Gökçel, Milli Eğitim Bakanının “eğitim ve öğretim desteği uygulaması, devlet okullarındaki ikili eğitim yükünün ve derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılmasına katkı sağlamıştır” sözlerini eleştirdi. “İkili eğitim yükü özel eğitim zincirlerine para akıtarak değil, yeni okul açarak, atanmayan öğretmenleri atayarak çözülür.” diyen CHP’li Gökçel, özel eğitim zincirlerine, sadece bu yılın altı ayında aktarılan 1,5 milyar lira ile her yıl 36 derslikli 176 tane okul yapılabileceğini hatırlattı ve “2020-2021 yılı başlamadan ciddi bir planlama yapılmalı ve öğrencilerimizin okul çilesi sona erdirilmelidir.” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU
Adrese dayalı lise kayıt sistemi ile Anadolu Liselerine girmek isteyen öğrenciler, kalabalık sınıflarla karşılaşmıştı. Anadolu Liselerinin kontenjanlarının 2 katı fazla öğrenci almasıyla çoğu okul sabahçı-öğlenci ikili eğitime geçmek zorunda kalmış, öğrenciler 45-55 kişilik sınıflarda öğrenim görmeye başlamıştı. Buna karşın AKP’nin her sene yenisi açtığı çoğu İHL’ler vatandaşların tercihi olmamış, kontenjanlarının yarısını bile dolduramayan İHL’ler vatandaşın tepkisini çekmişti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA