Mersin üretim devrimi kurultayı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin üretim devrimi kurultayı

 

Vatan Partisi öncülüğünde Türkiye çapında yapılması düşünülen Üretim Devrimi Kurultaylarının üçüncüsü 23 Kasım Cumartesi günü Mersin’de gerçekleşti.

 
BEKİR ZORBA


‘Kul dara düşmeyince Hızır yetişmez’
Moderatörlüğünü Feridun Gündüz’ün yaptığı kurultaya Dr. Doğu Perinçek’in yanı sıra işadamları Özcan Demir, Hasan Arslan Nurdoğdu ve ziraat mühendisi Huriye Kara konuşmacı olarak katıldılar. Şoförler Odası’ndaki toplantıya katılım ve ilgi hayli yüksekti.
Konu güncel ve hassas olduğundan, insanlar güneşli sıcak haftasonlarını pikniğe ayırmak yerine, bu önemli toplantıya ayırdılar. İnsanlar bir umut, yeni bir anlayış, kavrayış peşinde... Hep böyle gelmiş ama hep böyle gitsin istemiyorlar... Doğrusu, değerli dostum Yusuf Çelik’in daveti olmasaydı ben de çocuklarla güneşli bu güzel günü başka şekilde değerlendirecektim. Toplantının havasını gördükten sonra, kendi kendime “İyi ki katılmışım” dedim.
Türkiye’nin bir yol ayrımında bulunduğu konusunda hemen herkes fikir birliği içinde. Yaşananlardan tüm toplum katmanları şikayetçi. Ülke kötü durumdaysa eğer, örgütlenmeyi esas alan yeni bir model öne çıkmalı. Üretim devriminden evvel belki de bir zihniyet devrimi gerçekleşmeli. Son zamanlarda açıklanan genel üretim rakamları, firmaların kapasite kullanımı, yeni açılan üretim yeri sayıları ne yazık ki parlak değil. Bu rakamlar 82 milyonluk Türkiye’nin büyümesine yetmiyor. Üretimden kopan bir Türkiye, istihdam sorunu yaşayan, işsizlik sorunu yaşayan Türkiye’dir.
ÇÖZÜM REÇETELERİ
O gün orada Türkiye’nin kuruluş vizyonuna yeniden dönmesi ve üretime dayalı ekonomik model uygulaması konusunda katılımcılar hemfikirdi. Sorunlar o kadar açık ve dayatan sorunlar ki konuşmacılar dahil salondaki herkes bunun farkındaydı. O bakımdan daha çok çözüm reçeteleri üzerinde yoğunlaşıldı.
Konuşmacı Hasan Arslan Nurdoğdu; toprak reformu ve ekilemeyen topraklar üzerinde durarak, GAP projesinin bir an önce tamamlamasına vurgu yaptı. Ayrıca TRT’nin bir kanalını tarıma ayırmasını önerdi. Nurdoğdu; “930 ilçenin sorunlarının ayrı ayrı ve yerinde tespit edilmesi lazım. ‘Yerli tavşanı yerli tazı yakalar.’ Planlama şart. Türkiye’yi karış karış gezdim sorunları biliyorum. Çözümlere kafa yordum” dedi.
Ziraat mühendisi Huriye Kara endüstriyel tarımın zararlarından bahsederek, global çaptaki iklim ve tarım üretimi sorunlarına dikkat çekti. “Kırsalı olmayan tüm kent sistemleri iflas eder” diyen Kara; aşırı ve yanlış zirai ilaç kullanımının toprağı ve tarımı bitirme aşamasına getirdiğini söyledi.
Mersin’in tanınmış iş insanlarından Özcan Demir de konuşmasını esprilerle süsleyerek sürdürdü. Bir perakendeci olarak “üretimden tüketime oluşan zincir, haksız kazançtan arındırılmalı” diyerek, Atatürk’ün ölümünden itibaren uygulanan yanlış politikaları anlattı. Özelleştirmeler ile devletin zarara uğratıldığını söyleyen Demir; üretime teşvik verilmesini savundu.
EKONOMİDE İSTİKLAL SAVAŞI
Uzun alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Perinçek; bir saatlik konuşmasında geçmişten günümüze detaylı bir analiz yaparak çözüm reçetelerini sıraladı... Sözlerine ‘Kul dara düşmeyince Hızır yetişmez’ atasözüyle başlayan Perinçek; “Kul dara düştü, sıkıştı artık. Ama kul dara düşünce Hızır da yetişiyor. Kriz, sıkıntı, bunalım bu böyle gitmez diyoruz.” Kötü gidişatın Özal dönemiyle başlatıldığını işçinin, köylünün, küçük imalatçının kambur ilan edildiğini, dünya ile birleşme adına gümrük duvarlarının indirildiğini, KİT’lerin yok pahasına özelleştirildiğini, TL’nin ülkeden adeta kovulduğunu ve ithalatın önünün ardına kadar açıldığını ve bunun borçlanmayı doğurduğunu anlattı... Türkiye’nin yeni bir atılım arifesinde olduğunu söyleyen Perinçek; “Üreticiyi baş tacı yapacağız” dedi. Ekonomide bir İstiklal Savaşı öneren Perinçek; “Önce tasarruf ederek başlayacağız, üretim için her yurttaş fedakarlık edecek. Gıda güvenliğini sağlayacağız, herkes doyacak. Güvenliğin güvenliğini sağlayacağız, milli savunmanın ihtiyaçları görülecek. Sağlık hizmetlerinden vazgeçmeyeceğiz. Eğitim hizmetlerinden vazgeçmeyeceğiz” diyen Perinçek devamla; “Gümrükleri tekrar dikeceğiz, tarımı, kobileri destekleyeceğiz ucuz kredi temin edeceğiz. İflasları önlemek için fabrikalara devleti ortak edeceğiz. Kamu, çalışanlar ve mülkiyet sahibinden oluşan bir karma model uygulayacağız.”
Ülkede şu an 224 milyar dolar döviz hesabı bulunduğunu açıklayan Perinçek, dövizi Türk lirası ile değiştireceklerini söyledi. Planlı ekonomi ve sektör bankacılığı da öneren Perinçek; “Cesur olacağız. Üretim devrimi için cesur kararlar almaya ihtiyaç var” dedi. Üretici ve milli karakterde bir hükümete odaklanmak gerektiğini vurgulayan Perinçek, “Güneş artık yeniden doğudan doğuyor, ABD yenildi. Bu tarihi bir fırsattır. FETÖ’nün, PKK’nın yaydığı karamsarlığa kapılmayın! Karamsarlığa paydos! Zengin kaynaklarımız, insanı ve tarihi birikimimiz var. Örgütlenelim, kooperatiflerimizi kuralım. Hızır biziz Hızır yetişiyor...” sözleri ile kalabalığı coşturdu ve umutlandırdı. Perinçek, sunumunu tamamlayarak, dinleyicilerin sorularını yanıtladı.
O gün orada her renkten ve siyasi düşünceden insan vardı. Başta çiftçiler, işçiler, esnaflar, gençler, emekliler... Bu kurultaydan çıkan sonuçları bence tüm kurum ve kuruluşlar, siyasi partiler sahiplenmeli, üzerinde tartışmalı ve halkımıza bir kurtuluş reçetesi sunmalılar.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA