Kadınlar eserleriyle “Üreten toplum, güçlü kadın” mesajı verdi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Kadınlar eserleriyle “Üreten toplum, güçlü kadın” mesajı verdi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde bulunduğu 24 kuruluşun desteğiyle kadınlar öncülüğünde kurulan “Sıfır Tolerans” topluluğu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hafta boyunca düzenlediği etkinliklerle farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. 
Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Çocuk Dairesi öncülüğünde düzenlenen “Kadınım, Sanatımla da Varım” sergisine Meral Seçer, Sembol Tarhan ve Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu katılarak, kadınların resim ve fotoğraf sergisini gezdi, el emeği ürünleri inceledi.
Sanatın kadınları ve toplumun bütününü birleştirici bir güce sahip olduğunu vurgulayan Meral Seçer, kadınlar için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarının altını çizdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde bulunduğu 24 kuruluşun desteğiyle kadınlar öncülüğünde kadına yönelik şiddeti durdurmak için kurulan “Sıfır Tolerans” topluluğu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar düzenlediği etkinliklerle farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.
Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi öncülüğünde “Kadınım, Sanatımla da Varım”sergisi gerçekleşti. Sergiye, Meral Seçer, Sembol Tarhan ve Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu katılarak, kadınların resim ve fotoğraf sergisini gezdi ve el emeği ürünleri inceledi.
Kadınlar eserleriyle “Üreten toplum, güçlü kadın” mesajı verdi
Sergi açılışının ardından, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi Mandolin Grubu’nun dinletisi ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kadınlara Özel Fotoğraf Kursu’nda eğitim almış kadınların fotoğraf sunumu gerçekleşti. 6 ressam ve 3 fotoğraf sanatçısı kadının sergisi ve kadınların el emeği göz nuru iğne oyaları ile takı stantlarında yer alan ürünler,“üreten kadın, güçlü toplum” mesajını verdi.
“Sanatın ve müziğin birleştirici güç olacağına inanıyorum”
Sanatın kadınları ve toplumun bütününü birleştirici bir güce sahip olduğunu vurgulayan Meral Seçer, kadınlar için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarının altını çizdi. Meral Seçer, şunları söyledi:
“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bu kapsamda Mersin’de Sıfır Tolerans diye bir grubumuz oluşturuldu. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve kadınlarımızdan oluşan bir grup. Cumartesi günü bir yürüyüş yapılmıştı. Bugün de Mersin’deki sanatçı kadınlarımız burada sergi yapıyor,hünerlerini sergiliyorlar. Çok da güzel çalışmaları var. Ayrıca Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nden hocalarımızın mandolin dinletisi harikaydı. Kadınlarımız, toplumumuz sanatla ve müzikle buluştukça, sanatın ve müziğin birleştirici güç olacağına inanıyorum. Bu koşullarda neler yapılması gerekiyorsa kadınlarımız için, elimizden geldiği kadar değil, daha fazlasını yapmak için uğraşacağız.”
“Şiddetin konuşulmadığı günleri özlüyoruz”
Kadına yönelik şiddetin önüne sanatla geçeceklerini vurgulayan Sembol Tarhan, kadınların ortaya çok güzel eserler koyduklarını belirterek,“Tabii ki kadına şiddetin konuşulmadığı günleri özlüyoruz. Farkındalık yaratmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı öncülüğünde bir araya geldik. Öncelikle bizi bir araya topladıkları için teşekkür ediyoruz. Meral Hanım’ın da dediği gibi, elimizden gelenin çok fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Şiddetle değil, sanatla, müzikle şiddete son vermenin yollarını arıyoruz. Çok güzel bir çalışmaydı. Arkadaşlarımız da çok güzel eserler meydana getirmiş. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Hep birlikte bu sorunun üstüne gideceğiz, şiddet gören kadın kalmayana kadar biz de eylemlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
“Biz artık pozitif bir hayat istiyoruz”
Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ise 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar çeşitli etkinliklerle kadına yönelik şiddete dur demek için bir araya geleceklerini belirterek,“Biz artık Mersin’de ve Türkiye’de pozitif bir hayat istiyoruz. Pozitiflik için ayağa kalktık. Sanat etkinlikleri, doğa yürüyüşleri, farkındalık ve eğitim seminerleri yapacağız. 10 Aralık’ta da şehrimizin çok değerli bir eğitimcisi olan Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu’nun ‘insan hakları’ konusunda söyleşisi olacak. Kadınlarımız için nasıl bir Mersin ve nasıl bir yaşam istediğimizin konuşulduğu bir söyleşi olacak” dedi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA