Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Misafirleri: Alpaka ve Koati | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Tarsus Hayvan Parkı’nın Yeni Misafirleri: Alpaka ve Koati

 

Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı,iki yeni türü ağırlamaya başladı. Rakungiller familyasından Koati ve Devegiller familyasından Alpaka, Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor.
Oldukça sosyal ve sıcakkanlı hayvanlar olan Alpakalar ve Koatiler, kendilerine özel yapılan alanlar sayesindeTarsus Hayvan Parkı’nı kısa sürede benimsedi.Getirilen iki yeni tür ile tür sayısı 83’e çıkan Hayvan Parkı’nın popülasyonu ise 1706 oldu.
Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı,iki yeni türü ağırlamaya başladı. Rakungiller familyasından Koati ve Devegiller familyasından Alpaka, Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor.Getirilen iki yeni tür ile tür sayısı 83’e çıkan Hayvan Parkı’nın popülasyonu ise 1706 oldu.
Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 83’e ulaştı
Özellikle çocukların ve gençlerin ilgi odağı olan ve belgesellerde karşımıza çıkan türleri barındıran Tarsus Hayvan Parkı ailesi, bünyesine kattığı yeni türler ile her geçen gün genişliyor. 
Farklı bir ilden getirilen 2 Alpaka ve 2 Koarti ile birlikte Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 83’e yükselirken, hayvan popülasyonu ise toplam 1706’ya çıktı.
“Türlerimiz hayvan parkımıza kısa sürede uyum sağladılar”
Alpaka ve Koatilerin kısa sürede Tarsus Hayvan Parkı’na uyum sağladığını ifade eden Veteriner Hekim Fırat Kabayel, “İki türümüzün de hayvan parkımıza getirdikten sonra tüy, tırnak bakımlarını yaptık. Rehabilitasyon süreçleri vardı. Hayvan Parkımıza kısa sürede uyum sağladılar”dedi.
“İnşallah burada daha büyük bir aile olacaklar”
Akpakalar hakkında bilgi veren Kabayel,“Alpakalar çok sevecen ve sosyal hayvanlar olması dolayısıyla herkes tarafından sevilen oldukça sevimli hayvanlar. Bir çift getirdik. Yakın zamanda üremelerini bekliyoruz.Burada inşallah daha büyük bir aile olacaklar”diye konuştu.
Meraklıları Alpaka ve Koatileri yakından tanıyabilir 
Koatiler hakkında da kısa bilgi verdikten sonra iki türün de uyum sağlama sürecinin tamamlandığını ifade eden Kabayel, tüm Mersinliler’i Hayvan Parkı’nın yeni misafirlerini görmeye davet etti. Kabayel, “Koatilerimiz de tırmanma kabiliyetine sahip çok güçlü hayvanlar. Bunun için de ağaçlık ortamları ve tırmanabilecekleri alanları çok seviyorlar. Alpakalar gibi çok sosyal hayvanlar. Onlar da yeni yaşam alanlarına çok kısa sürede uyum sağladılar. Bugünden itibaren vatandaşlarımız Alpaka ve Koatilerimizi görmeye gelebilirler”diye konuştu.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA