Uzun soluklu bir süreçti | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Uzun soluklu bir süreçti

 

Esat Durak

Uzun soluklu bir süreçti ..
Bir önceki seçimi 1 oyla kaybetmiştik ..
Ardından mahkeme süreci..
Ayrılıklar..
Geride kalanlarla yeniden seçime girdik ..
Bu defa farklı kaybettik..
Bir çok kişi kaybetmemize bölünmemizin neden olduğunu söyledi.
Yerel seçimlerde Burhanettin Kocamaz"in Hamit Tuna'ya yaşattığı kayıp misali, içimizden çıkan İbrahim Yalçıner'in bize kaybettirdiği görüsü hâkimdi.. Ben buna hem mental olarak hem de matematik olarak katılmıyorum..
Çünkü bu secimin karargahında olan bir gazeteci olarak artimetik bu kadar basit değildi. Yalçıner'e masabaşında verdiğimiz oylar yerini buldu.., Yani Sevgili Yalçıner bizim tahmin ettiğimiz oyu aldı. Ama biz kendimize biçtiğimiz oyu maalesef alamadık ..
Peki neden ?
MGC, tarihinde görülmemiş bir hazirun sayısına ulaştı kongrede.. Toplam 312 kişi oy kullandı ve bu yüzde 90 lık bir katılım oranıydı. MGC'nin üye profiline bakıldığında , katılımın artması sadece gazetecilere yaramayacaktı ve öyle oldu.. Meslekle ilişkisi kesilmiş, başka sektörlerde calışmasına rağmen bir şekilde ismi haziruna ilişmiş , kıyısına köşesine çekilmiş kim varsa o salondaydı.. Bindirilmiş kıtalar misali genel kurul salonuna taşınan üyeler, bu mesleğin ruhunu taşıyanları, hayalleri ve idealleri ile baş başa bıraktı.

Bir başka neden de üyelerin güç zehirlenmesiydi. Rakiplerimizin ikisi de kentteki iki medya kurulusunun sahipleriydi. Neredeyse aldıkları toplam oy 180 civarındaydı. Geçtiğimiz sene iki adayın aynı yönetimde bulunduğu liste 109 oy alabilmişti .
Yıpratıcı bir dönem geçirmelerine rağmen her iki adayın da ayrı ayrı listelerde girdikleri seçimlerde aldıkları oyun yükselmesi, üyelerin mesleki saiklerle değil güç ve temsil ekseninde konuya baktığının kanıtı niteliğindeydi .

Öte yandan seçim çalışmaları sürecinde propaganda metaryalleri arasındaki fark da seçimin belirleyicisi oldu . Bizler tabanımızla çektiğimiz sıkıntılar üzerinden ortak bir dil oluşturmaya çalışırken, belki iddiali olacak ama bazı rakiplerimiz siyaseti, ticareti ve feodaliteyi kullandı. Bir çok üye maalesef mesleğin içinde bulunduğu ahvali değil , sosyo ekonomik ilişkilerinin ahvalini dert ederek sandıkta oyunu kullandı .. Ve ben bunu söylerken mesleğim adına acı çekiyorum ..

Sonuç olarak ;
Seçim sürecinde üyemiz olan onlarca insanla konuştum ve tercihleri konusunda kendilerini ikna etmeye çalıştım ( sadece meslek metaryalleri kullanarak )
Ne var ki sahadan elde ettiğimiz verilerle, sandıktan çıkan sonuçları karşılaştırdığımda bu yapının bir meslek örgütü olmadığına kesin olarak kanaat getirdim .

Bir gazetecinin kalemi de kelamı da doğruyu söylemelidir arkadaşlar ...
Gazeteci her ne şart altında olursa olsun mesleğinden yana irade koymalıdır ..
Bu defa gazeteciler kazansın, mesleği için alin teri dökenler kazansın , sahada olanlar kazansın diye gözümüzün içine bakan, ama sandığa ihaneti zarflayıp atanları hiç unutmayacağım ..

Bundan sonra münferid bir şekilde meslek hayatıma nefesim yettiğince devam edeceğim . Artık bu yapı içerisinde kitlesel bir mücadeleye girmenin beyhude bir çaba olduğunu düşünüyorum..
Giderayak , bu kontrolsüz mesleki yapının oluşmaya başladığı dönemde bir dönem yöneticilik yaptığım için kendimi de sorumlular arasında gördüğümü, ne varki bu süreçten sonra meslek örgütü içine yerleşen bu anlayışla mücadele etmeye devam ettiğimi, bu vahşi yapılanmaya vesile olanların kapalı kapılar ardında hala meslek örgütümüzü biçimlendirmeye çalıştığını da dikkatinize sunuyorum değerli meslektaşlarım .

SON OLARAK ;
Yeni dönemde görev yapacak olan Kaya Tepe kurumsallığa önem veren disiplinli bir meslektaşım. Dikkatle izleyeceğim
attığı adımları.. Gerekirse suflede vereceğim ..Hatta ilkini vereyim ..
Meslek örgütünü bu kadar tartışılır hale getirenle hesaplaş önce Kaya..
Sonra payım varsa benimle..
Hatta kendinle ..
Uzaklaştır yanı başından..
Sonrası çorap söküğü gibi gelecek ..
Emin ol...
BAŞARILAR...



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA