Yenişehir Belediyesi Akademi’de bir ilk gerçekleşecek | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Yenişehir Belediyesi Akademi’de bir ilk gerçekleşecek

 

-Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, önümüzdeki günlerde açılacak Yenişehir Belediyesi Akademi’de erken çocukluk dönemi eğitimi vereceklerini söyledi. Özyiğit, anne ve babalar ile anne ve baba adaylarına yönelik bu eğitimi veren ilk belediye olacaklarını kaydetti.

Yenişehir Belediyesi, fiziki ve teknik altyapısı tamamlanan Yenişehir Belediyesi Akademi’yi önümüzdeki günlerde hizmete açmaya hazırlanıyor. Yenişehir Belediyesi Akademi’de her düzeydeki örgün eğitim öğrencilerine online eğitim desteğinden, bebek kütüphanesine, meslek edindirme kurslarından Almanca kursuna kadar birçok eğitim hizmeti verilecek.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Halk TV canlı yayınına katıldı ve Yenişehir Belediyesi Akademi ile ilgili hedeflerini anlattı.
Başkan Abdullah Özyiğit, “Erken çocukluk dönemi eğitimini önemsiyoruz. Zihinsel gelişimin yüzde 60’ı 0-3 yaş arasında gerçekleşiyor. Anne ve babaların bu konuda daha bilinçli olması lazım. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceğimiz Yenişehir Belediyesi Akademi’de erken çocukluk dönemiyle ilgili eğitimler verilecek.  Bu eğitimler anne babalara, bekârlara, gebelere, baba adaylarına verilecek. Marmara Üniversitesi’nden uzmanlarla birlikte 6 haftalık bir eğitim planlandı” dedi.

‘6 HAFTALIK EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLANDI’

Başkan Abdullah Özyiğit, erken dönem çocukluk eğitimi kapsamında güvenli annelik,  doğum ve lohusalık dönemi , yenidoğan ve süt çocuğunun bakım ve sağlığı, çocuk sağlığı ve hastalıkları, zihin ve dil gelişimi, sosyal ve duygusal gelişim, beslenme , özbakım becerilerinin gelişimi, çocuk hakları, çocuk ihmal ve istismarı konularında eğitim verileceğini anlattı.
 Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Akademi’de ayrıca 0-3 yaş arası çocuklara zihinsel gelişim taraması yapılacağını da kaydetti. 
Özyiğit, “Eğer çocukta zihinsel bir sorun var ise bunu 0-3 yaş arasında yakalamak ve müdahale etmek önemli. Eğer bu yaş aralığında sorun yakalanırsa tedaviye yanıt verme oranı daha yüksek oluyor. Bu nedenle Yenişehir Belediyesi Akademi’de bu taramayı yapacağız” dedi.
 
‘SPORDA ÖNCELİĞİMİZ AMATÖRLER VE ÇOCUKLAR’

Yenişehir Belediyesi’nin spor okullarına beklediklerinin üzerinde bir ilgi olduğunu da ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Spor okullarımıza en fazla talep jimnastik alanı için geldi. Bu da bizi memnun etti. Tenise de yoğun bir ilgi var. Amacımız amatör alanlara, çocuklara destek olmak. Profesyonel alana pek girmek istemiyoruz. Çünkü o alan paranın çok harcandığı ama geri dönüşün tabana yansımadığı bir alan. Onun için amatör sporlara, amatör sporculara destek vereceğiz. Geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA