Hayallerini Gökyüzüne Yazdılar | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Hayallerini Gökyüzüne Yazdılar

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu

-Yenişehir Belediyesi’nin Haçova Kültür Derneği ile birlikte düzenlediği uçurtma şenliğinde hem çocuklar, hem yetişkinler keyifli saatler geçirdi. ‘Hayalini gökyüzüne yaz’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar, uçurtmalarını almadan önce kendilerine verilen kâğıtlara dileklerini yazdı ve Yenişehir Belediyesi’ne ulaştırılmak üzere dilek kutusuna attı. 

Yenişehir Belediyesi ile Haçova Kültür Derneği’nin Özgecan Aslan Meydanı’nda düzenlediği uçurtma şenliğinde uçurtmalar çocukların dilekleri eşliğinde gökyüzüne salındı.
500 adet uçurtmanın dağıtıldığı etkinlikte çocuklara uçurtmalarını almadan önce birer kâğıt kalem verildi ve hayallerini yazmaları istendi.  Çocuklar, büyüklerinden ve belediyelerden neler istediklerini bu kâğıtlara yazdı ve Yenişehir Belediyesi’ne ulaştırılmak üzere dilek kutusuna attı.
Ilık ve rüzgârlı havadan faydalanarak uçurtmalarını gökyüzüne salan çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi.  Anne babalar da uçurtma uçurarak çocuklarının heyecanına ortak oldu.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de uçurtma şenliğinin yapıldığı alana gelerek çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti. Başkan Abdullah Özyiğit, bazı çocuklarla birlikte uçurtma da uçurdu. 
Başkan Abdullah Özyiğit, “Belediyemizin 6 temel ilkesinden biri hareket. Hareket derken 7’den 70’e herkesin evlerinden çıktığı, dışarıda bir araya gelip kaynaştığı etkinlikleri ifade ediyoruz.  Her şey çok güzel olacak demiştik. Her şey çok güzel oluyor. Adım adım oluyor. Bu daha başlangıç. Daha da büyüyeceğiz. Yenişehir halkının 7’den 70’e, sahilden en yüksek kesime kadar herkesi buluşturacağız. Bu tür sosyal etkinlikler olduğu sürece Yenişehir Belediyesi de sonuna kadar destek verecek” dedi.

‘ÇOCUĞUZ AMA ŞUNU BİLİYORUZ Kİ…’

Etkinlikte çocuklar adına söz alan 8 yaşındaki Bulut Erkut, “Çocuğuz ama şunu biliyoruz ki her çocuğun aklı ve hayal gücü gökyüzü kadar geniştir. Çocukların, kadınların erkenden ölmediği bir dünyada yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘EKRAN VE İNTERNET BASKISINDAN UZAK TUTMAK İSTİYORUZ’

Uçurtma şenliğini koordine eden sosyolog Ayten Yılmaz Yaprak da, “Bu projeyi çocukların nasıl bir yaşam, nasıl bir kent hayal ettiğini görmek için yaptık. Günümüzde kimse çocuklarının oyun oynamasına izin vermiyor.  Kentlerimiz çocukların sokaklarda oyun oynamasına uygun şekilde tasarlanmıyor. Çocuklarımız sokaklarda oyun oynayamıyor. Bu nedenle çocukların fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimleri eksik kalıyor. Çocukların sokaklarda oyun oynamasını sağlayarak onları ekran ve internet baskısından uzak tutmak istiyoruz” diye konuştu.
Haçova Kültür Derneği Başkanı Aziz Durdu ise, “Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle yaptığımız bu etkinlik, çocuklarımızın hayaliyle toplumun niteliğini daha da yukarıya taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA