BAŞKAN ÖZYİĞİT KARDEŞ KENTTE | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
BAŞKAN ÖZYİĞİT KARDEŞ KENTTE

 

-Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in Almanya’daki kardeş kenti Neustadt’ta incelemelerde bulundu. Alman mevkidaşına  Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in bir tablosu ile Mersin’i tanıtan bir kitap hediye eden Başkan Abdullah Özyiğit, Neustadt Belediyesi heyetini ve Neustadtlı öğrencileri Mersin’de ağırlamak istediklerini iletti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in Almanya’daki kardeş kenti Neustadt’ta, Belediye Başkanı Marc Weigel ile bir araya geldi.
Abdullah Özyiğit ziyarette Alman mevkidaşı Weigel’e, üzerinde Atatürk’ün barış ile ilgili sözlerinin yazılı olduğu bir ajanda, bir süs tabağı ile Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in bir tablosunu hediye etti. Yenişehir’i ve Mersin’i tanıtan kitapları da mevkidaşına sunan Başkan Abdullah Özyiğit, “Neustadt, Almanca’da yeni şehir demek. Bugün iki Yenişehir buluşmuş oldu. Yıllar önce kardeş kent ilişkisi kurulan Neustadt ile başta eğitim ve kültür sanat olmak üzere ilişkilerimizi, işbirliğimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Kardeş kentler olarak, kardeş belediyeler olarak birbirimizin deneyimlerinden, modellerinden faydalanabiliriz diye düşünüyorum.  Neustadt Belediyesi heyetini ve Neustadtlı öğrencileri de Mersin’de ağırlamak isteriz. Mersin yılın 300 günü güneş gören, deniziyle, yaylalarıyla harika bir şehir. Yenişehir de o güzel kentin kalbinde yer alıyor. Umarım kardeş Neustadt kenti ile çok önemli, her iki taraf için de faydalı işbirlikleri yapacağız” dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit daha sonra Neustadt Belediyesi’nin kent mobilyaları, park ve bahçeler, temizlik alanlarındaki çalışma modellerini inceledi. Başkan Özyiğit, Neustadt Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten 2 anaokulunu da gezerek eğitimcilerden ve belediye yetkililerinden bilgi aldı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA